X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Mycoplasma i ureaplasma a zajście w ciąże
Odpowiedz

Mycoplasma i ureaplasma a zajście w ciąże

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misia2158 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zastanawia mnie czy ktoś z was tutaj miał zdiagnozowaną mycoplasme bądź ureaplasme i udało się zajść naturalnie w ciąże?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia2158 wrote:
    Cześć, zastanawia mnie czy ktoś z was tutaj miał zdiagnozowaną mycoplasme bądź ureaplasme i udało się zajść naturalnie w ciąże?
    Nie wiem czy komuś się udało, ale te bakterie są niebezpieczne i je po prostu trzeba wyleczyć antybiotykami

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Iza97 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drugim poronieniu stwierdzono u mnie ureaplasme
    „Prawdopodobnie” tak bakteria spowodowała u mnie poronienia .
    Pani doktor powiedziała mi że często powoduje ona niedrożność jajowodów , więc dlatego może być problem z zajściem w ciążę - u mnie akurat problemu z zajęciem nie było, ale był problem z rozwijającą się ciążą

Teraz jestem już po wyleczeniu bakterii , na szczęście antybiotyk pomógł - wracamy do starań o maleństwo

Wszelkie bakterie trzeba wyleczyć obowiązkowo przed staraniem się o ciążę

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, też miałam uree, też straciłam ciążę i nabawiłam się przewlekłego stanu zapalnego endometrium.
    To trzeba wyleczyć koniecznie dla własnego zdrowia

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ