Najlepsze kliniki InVitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarst wrote:Ta klinikę odradzam. Zero badań, zero zainteresowania i zero pomysłu co dalej to tak bardzo w skrócie.
Wszystko zależy od przypadku znam pary którym Medart nie pomógł invimed Poznań tak. Jest tam lekarz czy nawet kilku wartych polecenia. Teraz nawet słyszę opinie, że opieka lepsza niż w Medart łącznie z kontaktem 🤷♀️🤷♀️🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 14:26
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
AgnieszkaB wrote:Wszystko zależy od przypadku znam pary którym Medart nie pomógł invimed Poznań tak. Jest tam lekarz czy nawet kilku wartych polecenia. Teraz nawet słyszę opinie, że opieka lepsza niż w Medart łącznie z kontaktem 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Tak jak wyżej napisałam ile ludzi tyle opinii, leczyłam się w Invimedzie i niestety nie mam dobrych wspomnień, w MedArcie w moim przypadku lekarz miał pomysl i tym bardziej widziałam zaangażowanie w leczenie co przyniosło pożądane efekty
-
Sarst wrote:Tak jak wyżej napisałam ile ludzi tyle opinii, leczyłam się w Invimedzie i niestety nie mam dobrych wspomnień, w MedArcie w moim przypadku lekarz miał pomysl i tym bardziej widziałam zaangażowanie w leczenie co przyniosło pożądane efekty
Jestem zdania aby pójść do dwóch /trzech klinik i wybrać dla siebie najlepszą ,ale niestety coraz częściej słysze, że w Medart się pogorszyło od momentu wejścia programu ivf.2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
AgnieszkaB wrote:Jestem zdania aby pójść do dwóch /trzech klinik i wybrać dla siebie najlepszą ,ale niestety coraz częściej słysze, że w Medart się pogorszyło od momentu wejścia programu ivf.
Najgorsze, że ciężko to zweryfikować przed rozpoczęciem leczenia i niestety dużo kwestii dostrzegamy już w trakcie leczenia gdzie ciężko dokonać zmian.
Jak z każdą kwestią życiowa każdy ma swój rozum i swój wybór, po to istnieje tyle klinik, żeby każdy znalazł odpowiednią dla siebie
Ja trzymam kciuki za każdą z nas, że nieważne jaka klinika zostanie wybrana to będzie to trafiony wybór
Komanuss lubi tę wiadomość
-
Promyczek 2024 wrote:Jakie polecacie kliniki które specjalizują się niskim amh?Amh 0.3 fsh 12.5
Kariotyp 👍
Wit d 4000, c, e, b complex
Kwas foliowy
Q10 400
Inofem
Melatonina
Biosteron
Zdrowa dieta, bmi 👍
"Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień"
W. Churchill -
Ja polecam InviMed Wrocław
Moje AMH ostatnio było na poziomie 1. Teraz nie wiem, bo już nie mam potrzeby badaćmorixon lubi tę wiadomość
19.08 TRANSFER 💪❤️
5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
23dpt krwotok/szpital beta 21700
27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm
-
Ja w sumie byłam tylko w Invimed w Warszawie i pierwsza procedura, pierwszy transfer udany. 🙏 Oboje z partnerem mieliśmy zlecone szereg badań, czuję że bylam dobrze przygotowywana. Mialam odroczony transfer z powodu endometrium, ale lekarz powtarzał że rozumie ze chce jak najszybciej, ja zawsze mowilam ze 'nie chodzi mi o jak najszybciej, a o jak najlepiej.' Kontakt z lekarzem mialam dobry, po prostu dal numer telefonu i mogłam do niego dzwonić i pisać, sam też zadzwonil czy napisał z zapytaniem czy wszystko w porządku.
Jednak to wszystko zależy od przypadku i przyczyn bezpłodności. Ja przed pójściem do kliniki bylam zdiagnozowana przez swojego lekarza, że mam wodniaki na jajowodach i tylko invitro.
Starania ponad 5 lat.
Ona: '90 hashimoto, brak jajowodów
On: '93 słabe parametry nasienia
11.2022r. rezonans - wodniak jajowodu
01.2023r. laparoskopia - plastyka jajowodów
08.2023r pierwsza wizyta w klinice
wszystkie badania. wodniaki na obu jajowodach, słabe wyniki nasienia (morfologia 0%), reszta badań ok.
01.2024r. punkcja, mamy 3 pięciodniowe śnieżynki.
❄️ ❄️ ❄️ (4AA, 3BB, 3BB)
04.2024r. laparoskopia - wycięcie jajowodów
06.2024r. przygotowania do transferu - odroczony, słabe endometrium
07.2024r. przygotowania do transferu
12.07.2024r. Transfer (4AA)
9 dpt - dwie kreski na teście
10 dpt - 338 beta
13 dpt - 1377 beta
17 dpt - 6523,3 beta
20 dpt - 17534,2 beta
21 dpt - ❤
8+0 - 17mm ❤ 🙏
10+2 - 4,1cm, 161bm ❤ (z usg wychodzi 11tydz)
12+2 - 6cm, prenatalne OK, nifty nieskie ryzyka, chłopak ❤💙
17+1 - rośnie!
20+2 - pierwsze ruchy, wiercisz się -
Madziula89 wrote:Podbijam. Ja tez niskie amh i fsh na poziomie 12. Dziewczyny jakieś propozycje? Potrzebni dobrzy embriolodzy 🙂
U mnie niskie AMH + wysokie FSH, udało się w Novum. Ale procedurę miałam rok temu, teraz prowadziłam tam ciążę i niestety strasznie teraz wszystko jest robione w pośpiechu.
Można udać się na spotkanie i wyrobić sobie zdanie, ja jestem zadowolona bo się udało, ale już teraz np. Ciąży bym tam nie prowadziła. Procedurę pewnie tak, chociaż już nie planuje dzieciaków.👄 niskie AMH,podwyższone FSH
Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
Rozpoznanie: 06.23
I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
🤰dwie kreski: 27.12.23 -
Aries94 wrote:W jakim mieście korzystałaś z Invicty? Jestem z Warszawy i tam byłam z mężem na pierwszej wizycie zapoznawczej. 11 września mamy wizytę kwalifikacyjną. Liczę na to, że i u mnie uda się za pierwszy razem
Plusem Invicta jest ze są częste weryfikację. Jeśli podchodzisz 1 raz zrób sobie u nich test uma płaci się za niego bo chyba nie jest refundowany ale jeśli będzie kurczliwą macica za bardzo zleca do transferu wlew leku i jest szansa że się uda.
U mnie tak właśnie było i 1 transfer u nich i udany.
Co do kontaktu z lekarzem po pozytywanrj becie dostałam sama od lekarza numer do niego prywatny w razie w...
-
Nikki_84 wrote:Napewno - ale szukam nowej kliniki i nie chce znów trafić kulą w płot. Leczę się już długo. Na początku nie chciałam się zagłębiać w szczegóły ale po kolejnym nie udanym IVF zaczęłam badać temat i widzę że inne dziewczyny miały masę innych badań … A my zmarnowaliśmy kupę czasu chodząc do klinik gdzie było miło ale wielu rzeczy u mnie nie sprawdzono. Zmarnowaliśmy z 3 lata na naturalne zajścia w ciążę. Bo niby dieta moja i męża. Potem inseminacje itd. Zanim przeszliśmy do samego IVF miałam 38 lat… a za chwilę mam 40 i mimo 3 transferów dzidziusia nie ma 😢
Uważam że mimo wszystko są najlepsi...Po wielu latach udało nam się u nich ...wnikliwie dokonali diagnostyki nas obojga...I zaproponowali leczenie.jako jedyna klinika poprosili o wyniki wszystkich badań przed wizytą cala dokumentację z tydzuen przed wuzyra nakezy dołączyć do nich w chmurę..I na wizycie mieliśmy zaproponowane konkretne plany co należy zrobić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2024, 00:04
-
Helloworld1 wrote:U mnie niskie AMH + wysokie FSH, udało się w Novum. Ale procedurę miałam rok temu, teraz prowadziłam tam ciążę i niestety strasznie teraz wszystko jest robione w pośpiechu.
Można udać się na spotkanie i wyrobić sobie zdanie, ja jestem zadowolona bo się udało, ale już teraz np. Ciąży bym tam nie prowadziła. Procedurę pewnie tak, chociaż już nie planuje dzieciaków.
Program jest jak najbardziej potrzebny też uważam, że powinien zostać przygotowany pod kontem personelu nie w każdej klinice jest wystarczająca ilość lekarzy na daną ilość pacjentów, kiedyś jak prowadziłam ciąże w klinice Medart to byłam bardzo zadowolona teraz patrząc jak się zmieniło z napływem pacjentów pewien pośpiech nie zdecyduje się na prowadzenie ciąży tu jednak jest zdecydowanie większa odpowiedzialność i nie ma mowy o pośpiechu.2017. 39 tc Gaja 💔👼
2 procedury ivf
2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
2024. 3 ivf
Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.
12.07.2024 Dipherelina
29.07.2024 start stymulacja
8.08 2024 punkcja
6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
5❄️
26.08.224 endometrium scan
19.09.2024 star przygotowanie do transferu
400mg Quensyl od pół roku
100 mg Clexana.
25.09.2024 transfer 5.1.1
2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
4.19.2024 bhcg 181
07.10.2924 bhcg 601
14.10.2024 wizyta ✔️
28.10.2024 wizyta ♥️
Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
30.10.2024 wizyta ♥️
Czekamy na dziewczynkę 🐻 -
IzzPaw wrote:Ja w sumie byłam tylko w Invimed w Warszawie i pierwsza procedura, pierwszy transfer udany. 🙏 Oboje z partnerem mieliśmy zlecone szereg badań, czuję że bylam dobrze przygotowywana. Mialam odroczony transfer z powodu endometrium, ale lekarz powtarzał że rozumie ze chce jak najszybciej, ja zawsze mowilam ze 'nie chodzi mi o jak najszybciej, a o jak najlepiej.' Kontakt z lekarzem mialam dobry, po prostu dal numer telefonu i mogłam do niego dzwonić i pisać, sam też zadzwonil czy napisał z zapytaniem czy wszystko w porządku.
Jednak to wszystko zależy od przypadku i przyczyn bezpłodności. Ja przed pójściem do kliniki bylam zdiagnozowana przez swojego lekarza, że mam wodniaki na jajowodach i tylko invitro.
Hej u kogo byłaś w invimed waw?👩🏼28 🧔🏻♂️31
AMH 1,96, kariotypy✅, kir BX, adenomioza, ANA3 słabo dodatnie, obniżone parametry nasienia, SCD18%, ilość 500mln
01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
02.2023 I FET bhcg 0
03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium-> Metronidazol, Tarivid 21dni)
09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
12.2023 dr Paśnik -> encorton, clexane
02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty, odstawione leki
05.2024 ciąża naturalna, puste jajo płodowe💔 -> indukcja farmakologiczna poronienia
07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220 i złe przyrosty, odstawione leki
09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
09.2024 immunologia, dr Jarosz
10.2024 polip w USG
12.2024 histero
01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973 ❤️✊🏻 -
przyszłamama96 wrote:Hej u kogo byłaś w invimed waw?
Warszawa Praga Invimed dr. G. Ziółkowski 😉 ja naprawdę polecam.Starania ponad 5 lat.
Ona: '90 hashimoto, brak jajowodów
On: '93 słabe parametry nasienia
11.2022r. rezonans - wodniak jajowodu
01.2023r. laparoskopia - plastyka jajowodów
08.2023r pierwsza wizyta w klinice
wszystkie badania. wodniaki na obu jajowodach, słabe wyniki nasienia (morfologia 0%), reszta badań ok.
01.2024r. punkcja, mamy 3 pięciodniowe śnieżynki.
❄️ ❄️ ❄️ (4AA, 3BB, 3BB)
04.2024r. laparoskopia - wycięcie jajowodów
06.2024r. przygotowania do transferu - odroczony, słabe endometrium
07.2024r. przygotowania do transferu
12.07.2024r. Transfer (4AA)
9 dpt - dwie kreski na teście
10 dpt - 338 beta
13 dpt - 1377 beta
17 dpt - 6523,3 beta
20 dpt - 17534,2 beta
21 dpt - ❤
8+0 - 17mm ❤ 🙏
10+2 - 4,1cm, 161bm ❤ (z usg wychodzi 11tydz)
12+2 - 6cm, prenatalne OK, nifty nieskie ryzyka, chłopak ❤💙
17+1 - rośnie!
20+2 - pierwsze ruchy, wiercisz się -
Marzena🌺 wrote:Program jest jak najbardziej potrzebny też uważam, że powinien zostać przygotowany pod kontem personelu nie w każdej klinice jest wystarczająca ilość lekarzy na daną ilość pacjentów, kiedyś jak prowadziłam ciąże w klinice Medart to byłam bardzo zadowolona teraz patrząc jak się zmieniło z napływem pacjentów pewien pośpiech nie zdecyduje się na prowadzenie ciąży tu jednak jest zdecydowanie większa odpowiedzialność i nie ma mowy o pośpiechu.
Też jestem zdania, że program jest bardzo potrzebny. Myślę, że większosc klinik jest dobrze przygotowana do tego, aby podejmować pacjentów mimo zwiekszonego zainteresowania leczeniemCzynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
28.06 - monitoring 🥚 rosną
3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
lipiec - transfer 😞
wrzesien - biochem
listopad - transfer 😞 -
IzzPaw wrote:Warszawa Praga Invimed dr. G. Ziółkowski 😉 ja naprawdę polecam.
Korzystaliscie z dofinansowania rządowego? Z tego co patrze po stopce to jakos teraz nie dawno mialas procedure tak?Invimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
MrsMuggels wrote:Dodam jeszcze od siebie, kryteria na które my zawracaliśmy uwagę przy wyborze klinki ( zmienialiśmy z DE na PL), podchodziliśmy komercyjnie, więc nie obejmowało nas kryterium refundacji, inne dane masz w stopcie, wiele badań robiłam na własną rękę :
✅ - Chemia z lekarzem prowadzącym i zaufanie do niego
✅ - Odległość max. 100 km od Opola
✅ - Doświadczony embriolog
✅ - Lekarz otwarty na sugestie
✅ - Klinka akceptująca immunologię
✅ - Możliwość przebadania zarodków PGT-a
✅ - Hodowla zarodków do stadium blastocysty
✅ - Możliwość bezpośredniego kontaktu z lekarzem
Jeśli macie problem z czynnikiem męskiem to ja bym do tej listy dorzuciła jeszcze androloga a jak niskie AMH to poszukała tam gdzie specjalizują się w tym, adopcja zarodka to uderzyłabym do Czech, Reprofit.
Mam nadzieję, że nasze wpisy pomogą w podjęciu decyzji🫶🏼🤯🍀
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
#Invicta gdansk vs #gameta Gdynia
długo zbierałam się do napisania tego posta ale stwierdziłam ze juz czas.... postaram się Was nie zanudzić... a pisze ku przestrodze, żebyście zawsze wierzymy swojej intuicji i dopytywały się bo chodzi o nasze zdrowie.
Mieliśmy być prostym przypadkiem, bo problem tylko z nasieniem, tak twierdzili w Invicta Gdańsk, wybór padł na ta klinika bo na Googlach dobre opinie i blisko nas.
Pierwsza wizyta u "polecanego" przez Panią z rejestracji lekarza, badania i zaczynamy stymulacji. jak pytałam czy jakieś przygotowanie, witaminy to stwierdził że nic nie potrzeba.... po każdej wizycie odprowadzał nas do opiekuna zeby ten porozmawiał z nami o biznesach jak to mowil, czyli ile kasy dadzą rady z nas wydoić... lekarz niemowa, twierdził ze dobrze rokujemy, ja byłam w dobrym wieku 31 lat wiec napewno się uda... jeśli chodzi o stymulacji to z rana badania krwi, później usg u POŁOŻNEJ/PIELEGNIARKI ktora na każdej wizycie mowila ze nic z tego nie będzie bo nie ma komórek, później gdy lekarz znalazł chwilę to dzwonil i mowil ze wszystko ok kontynulujemy leki- wiec bylam ogupiala bo sprzeczne informacje. Punkcja wykonywał ja losowy lekarz bo w invicta każdego dnia inny lekarz ma dzien zabiegowy, nie było możliwości aby mój niby lekarz prowadzacy robil punkcję. po punkcji dzwonila pielegniarka Ukrainka która ledwo co mówiła po polsku, prosiłam o ponowienie kontaktu przez osobę co mowi po polsku ale nie było to możliwe. Wogole kontakt z klinika tylko przez ogólnopolska infolinia, nie ma bezpośredniego kontaktu z lekarzem. gdy dopytywałam o badanie zarodkow to mówili że niepotrzeba bo wiek jest dobry.
I transfer ciaza biochemiczna, załamanie bo przecież tak dobrze szło wg lekarza... pomijam ze nadzór nad implantacja kosztuje 600zl a są to 3 telefony od lekarza po 2 min.
po porażce powiedziałam że chce sprobowac wszystkiego zeby najlepiej sie przygotować do kolejnego transferu.
wtedy lekarz nagle stwierdził problemy z cienkim endometrium a jak zapytalam czy do 1 było dobre to powiedział ze wystarczające.... zalecił diphereline po którym dramatycznie się czułam, i wymusiłam na nim histeroskopia i cd 156 i cd38. zauważył moje zdeterminowanie i w tym samym cyklu co odbył się 2 transfer zalecił scratching endometrium i wlew z osocza bogatopłytkowego. (dopiero w Gamecie dowiedziałam że ze 2 transfer się nie mógł udac bo nie wykonuje się scratching w tym samym cyklu co transfer- ale dla invicta liczy się zeby wydoic z wszelkiej kasy) wiec tak jak wspomniałam 2 transfer beta 0
zdecydowałam się na zmianę kliniki od tych zlodzieji
w międzyczasie wizyta u Paśnika, badania i zalecenia szczepieniami limfocytami męża ale pojęłam decyzję ze to ostateczność
teraz Gameta
pierwsza wizyta, wnikliwa analiza Lekarza Anioła. zlecone leki i suplementy i za 2 mc zaczęta stymulacja. Przed wizyta badania krwi i każda wizyta podczas której mój lekarz prowadzący robi usg wszystko opowiada co widzi. Uparłam się na badanie zarodków i tak też zrobiliśmy. Deja vu znowu 2 zarodki.... ale po badaniach oba zdrowe! skrupulatne walczenie o endometrium przez 5 miesięcy az w koncu odbył się wyczekany transfer. w gameta sama badałam betę w dowolnym labolatorium i przesyłam sms do lekarza a on oddzwania a to jest darmowe. cały zespół, położne, pielęgniarki, rejestratorki, lekarze w Gamecie to ludzie z powołania, empatyczni nie czuje się człowiek jak bankomat a jest zaopiekowana na każdym etapie💗
obecnie 25tc a pisze to nie dlatego że się udało a dlatego żeby poszukiwać lekarza który Wam podpasuje
aktualizacja invicta dr S, gameta dr CWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2024, 18:43
Monia0905 lubi tę wiadomość