X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Najlepsze kliniki InVitro
Odpowiedz

Najlepsze kliniki InVitro

Oceń ten wątek:
  • tamara88 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsMuggels wrote:
    Dodam jeszcze od siebie, kryteria na które my zawracaliśmy uwagę przy wyborze klinki ( zmienialiśmy z DE na PL), podchodziliśmy komercyjnie, więc nie obejmowało nas kryterium refundacji, inne dane masz w stopcie, wiele badań robiłam na własną rękę :

✅ - Chemia z lekarzem prowadzącym i zaufanie do niego
    ✅ - Odległość max. 100 km od Opola
    ✅ - Doświadczony embriolog
    ✅ - Lekarz otwarty na sugestie
    ✅ - Klinka akceptująca immunologię
    ✅ - Możliwość przebadania zarodków PGT-a
    ✅ - Hodowla zarodków do stadium blastocysty
    ✅ - Możliwość bezpośredniego kontaktu z lekarzem

Jeśli macie problem z czynnikiem męskiem to ja bym do tej listy dorzuciła jeszcze androloga a jak niskie AMH to poszukała tam gdzie specjalizują się w tym, adopcja zarodka to uderzyłabym do Czech, Reprofit.

Mam nadzieję, że nasze wpisy pomogą w podjęciu decyzji🫶🏼🤯🍀

I jaką klinikę finalnie wybraliście?

Kwiecień 2022 -histeroskopia

Planowana stymulacja - maj/czerwiec

Invimed Warszawa dr Z.
  • TaKayaJa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    W jakim mieście korzystałaś z Invicty? Jestem z Warszawy i tam byłam z mężem na pierwszej wizycie zapoznawczej. 11 września mamy wizytę kwalifikacyjną. Liczę na to, że i u mnie uda się za pierwszy razem

Patrzę, że mamy podobnie.
    My też w Invicta w Warszawie, dzisiaj mieliśmy badania, 12.09 wizyta u dr. Jaki lekarz? U nas dr K

🙍‍♀️'89
    amh 3,96
    wstępnie wszystko w normie

🙍‍♂️'85
    cukrzyca typu 1

👨‍👩‍👧 '2014 córka
    👨‍👩‍👧‍👦?????? Starania o rodzeństwo ponad 5 lat naturalne, 2.08.24 pierwsza wizyta w klinice niepłodności - kwalifikacja do IVF
    27.08 badania
    26.09 1 start stymulacji krótki protokół
    9.10 PICK UP 🙈🙉🙊 4 komórki pobrane
    14.10 transfer ET 4.1.2
    ❄️❄️
    9dpt beta 96 prog 53
    10dpt beta 142 prog 56
    12dpt beta 313 prog 66
    17dpt beta 2465 prog 48
    24 dpt beta 15332 prog 61 _CRL 4,1 mm i jest 💗
    Będzie chłopak 🩵💙
    preg.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojej strony polecę czeski Reprofit w Ostrawie, oczywiście dofinansowanie nie obowiązuje, ale klinika jest jak najbardziej godna polecenia.

Nie polecam natomiast kliniki w Olsztynie.

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    age.png
    age.png
  • IzzPaw Znajoma

Wysłany: 3 września 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    Korzystaliscie z dofinansowania rządowego? Z tego co patrze po stopce to jakos teraz nie dawno mialas procedure tak?

Ja punkcję miałam jeszcze przed pojawieniem się programu bo w styczniu, ale na transfer juz się załapałam na dofinansowanie. 😉

Starania ponad 5 lat.
    Ona: '90 hashimoto, brak jajowodów
    On: '93 słabe parametry nasienia

11.2022r. rezonans - wodniak jajowodu
    01.2023r. laparoskopia - plastyka jajowodów
    08.2023r pierwsza wizyta w klinice
    wszystkie badania. wodniaki na obu jajowodach, słabe wyniki nasienia (morfologia 0%), reszta badań ok.
    01.2024r. punkcja, mamy 3 pięciodniowe śnieżynki.
    ❄️ ❄️ ❄️ (4AA, 3BB, 3BB)
    04.2024r. laparoskopia - wycięcie jajowodów
    06.2024r. przygotowania do transferu - odroczony, słabe endometrium
    07.2024r. przygotowania do transferu

12.07.2024r. Transfer (4AA)
    9 dpt - dwie kreski na teście
    10 dpt - 338 beta
    13 dpt - 1377 beta
    17 dpt - 6523,3 beta
    20 dpt - 17534,2 beta
    21 dpt - ❤
    8+0 - 17mm ❤ 🙏
    10+2 - 4,1cm, 161bm ❤ (z usg wychodzi 11tydz)
    12+2 - 6cm, prenatalne OK, nifty nieskie ryzyka, chłopak ❤💙
    17+1 - rośnie!
    20+2 - pierwsze ruchy, wiercisz się :D
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 10 października 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarst wrote:
    Ta klinikę odradzam. Zero badań, zero zainteresowania i zero pomysłu co dalej to tak bardzo w skrócie.
    Hej a na co zmieniłaś? Popieram nie polecam Invimed.

• Monia0905 Nowa

Wysłany: 24 listopada 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meredith wrote:
    #Invicta gdansk vs #gameta Gdynia

długo zbierałam się do napisania tego posta ale stwierdziłam ze juz czas.... postaram się Was nie zanudzić... a pisze ku przestrodze, żebyście zawsze wierzymy swojej intuicji i dopytywały się bo chodzi o nasze zdrowie.

Mieliśmy być prostym przypadkiem, bo problem tylko z nasieniem, tak twierdzili w Invicta Gdańsk, wybór padł na ta klinika bo na Googlach dobre opinie i blisko nas.
    Pierwsza wizyta u "polecanego" przez Panią z rejestracji lekarza, badania i zaczynamy stymulacji. jak pytałam czy jakieś przygotowanie, witaminy to stwierdził że nic nie potrzeba.... po każdej wizycie odprowadzał nas do opiekuna zeby ten porozmawiał z nami o biznesach jak to mowil, czyli ile kasy dadzą rady z nas wydoić... lekarz niemowa, twierdził ze dobrze rokujemy, ja byłam w dobrym wieku 31 lat wiec napewno się uda... jeśli chodzi o stymulacji to z rana badania krwi, później usg u POŁOŻNEJ/PIELEGNIARKI ktora na każdej wizycie mowila ze nic z tego nie będzie bo nie ma komórek, później gdy lekarz znalazł chwilę to dzwonil i mowil ze wszystko ok kontynulujemy leki- wiec bylam ogupiala bo sprzeczne informacje. Punkcja wykonywał ja losowy lekarz bo w invicta każdego dnia inny lekarz ma dzien zabiegowy, nie było możliwości aby mój niby lekarz prowadzacy robil punkcję. po punkcji dzwonila pielegniarka Ukrainka która ledwo co mówiła po polsku, prosiłam o ponowienie kontaktu przez osobę co mowi po polsku ale nie było to możliwe. Wogole kontakt z klinika tylko przez ogólnopolska infolinia, nie ma bezpośredniego kontaktu z lekarzem. gdy dopytywałam o badanie zarodkow to mówili że niepotrzeba bo wiek jest dobry.
    I transfer ciaza biochemiczna, załamanie bo przecież tak dobrze szło wg lekarza... pomijam ze nadzór nad implantacja kosztuje 600zl a są to 3 telefony od lekarza po 2 min.
    po porażce powiedziałam że chce sprobowac wszystkiego zeby najlepiej sie przygotować do kolejnego transferu.
    wtedy lekarz nagle stwierdził problemy z cienkim endometrium a jak zapytalam czy do 1 było dobre to powiedział ze wystarczające.... zalecił diphereline po którym dramatycznie się czułam, i wymusiłam na nim histeroskopia i cd 156 i cd38. zauważył moje zdeterminowanie i w tym samym cyklu co odbył się 2 transfer zalecił scratching endometrium i wlew z osocza bogatopłytkowego. (dopiero w Gamecie dowiedziałam że ze 2 transfer się nie mógł udac bo nie wykonuje się scratching w tym samym cyklu co transfer- ale dla invicta liczy się zeby wydoic z wszelkiej kasy) wiec tak jak wspomniałam 2 transfer beta 0
    zdecydowałam się na zmianę kliniki od tych zlodzieji
    w międzyczasie wizyta u Paśnika, badania i zalecenia szczepieniami limfocytami męża ale pojęłam decyzję ze to ostateczność
    teraz Gameta
    pierwsza wizyta, wnikliwa analiza Lekarza Anioła. zlecone leki i suplementy i za 2 mc zaczęta stymulacja. Przed wizyta badania krwi i każda wizyta podczas której mój lekarz prowadzący robi usg wszystko opowiada co widzi. Uparłam się na badanie zarodków i tak też zrobiliśmy. Deja vu znowu 2 zarodki.... ale po badaniach oba zdrowe! skrupulatne walczenie o endometrium przez 5 miesięcy az w koncu odbył się wyczekany transfer. w gameta sama badałam betę w dowolnym labolatorium i przesyłam sms do lekarza a on oddzwania a to jest darmowe. cały zespół, położne, pielęgniarki, rejestratorki, lekarze w Gamecie to ludzie z powołania, empatyczni nie czuje się człowiek jak bankomat a jest zaopiekowana na każdym etapie💗
    obecnie 25tc a pisze to nie dlatego że się udało a dlatego żeby poszukiwać lekarza który Wam podpasuje

aktualizacja invicta dr S, gameta dr C

Ja również polecam zarówno klinikę Gameta Gdynia jak i dr S. Cudowny, empatyczny, profesjonalny, cierpliwy i dowcipny lekarz :)

• Monia0905 Nowa

Wysłany: 24 listopada 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek 2024 wrote:
    Jakie polecacie kliniki które specjalizują się niskim amh?

U mnie pomocna okazała się klinika Gameta Gdynia :)

• morixon Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Dolnego Śląska, która klinikę we Wrocławiu polecacie? Invimed, Gameta, może żadna z tych? W kontekście programu rządowego oczywiście:)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ