X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Najlepsze kliniki InVitro
Odpowiedz

Najlepsze kliniki InVitro

Oceń ten wątek:
  • tamara88 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsMuggels wrote:
    Dodam jeszcze od siebie, kryteria na które my zawracaliśmy uwagę przy wyborze klinki ( zmienialiśmy z DE na PL), podchodziliśmy komercyjnie, więc nie obejmowało nas kryterium refundacji, inne dane masz w stopcie, wiele badań robiłam na własną rękę :

✅ - Chemia z lekarzem prowadzącym i zaufanie do niego
    ✅ - Odległość max. 100 km od Opola
    ✅ - Doświadczony embriolog
    ✅ - Lekarz otwarty na sugestie
    ✅ - Klinka akceptująca immunologię
    ✅ - Możliwość przebadania zarodków PGT-a
    ✅ - Hodowla zarodków do stadium blastocysty
    ✅ - Możliwość bezpośredniego kontaktu z lekarzem

Jeśli macie problem z czynnikiem męskiem to ja bym do tej listy dorzuciła jeszcze androloga a jak niskie AMH to poszukała tam gdzie specjalizują się w tym, adopcja zarodka to uderzyłabym do Czech, Reprofit.

Mam nadzieję, że nasze wpisy pomogą w podjęciu decyzji🫶🏼🤯🍀

I jaką klinikę finalnie wybraliście?

Kwiecień 2022 -histeroskopia

Planowana stymulacja - maj/czerwiec

Invimed Warszawa dr Z.
  • TaKayaJa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    W jakim mieście korzystałaś z Invicty? Jestem z Warszawy i tam byłam z mężem na pierwszej wizycie zapoznawczej. 11 września mamy wizytę kwalifikacyjną. Liczę na to, że i u mnie uda się za pierwszy razem

Patrzę, że mamy podobnie.
    My też w Invicta w Warszawie, dzisiaj mieliśmy badania, 12.09 wizyta u dr. Jaki lekarz? U nas dr K

🙍‍♀️'89
    amh 3,96
    wstępnie wszystko w normie

🙍‍♂️'85
    cukrzyca typu 1

👨‍👩‍👧 '2014 córka
    👨‍👩‍👧‍👦?????? Starania o rodzeństwo ponad 5 lat naturalne, 2.08.24 pierwsza wizyta w klinice niepłodności - kwalifikacja do IVF
    27.08 badania
    26.09 1 start stymulacji krótki protokół
    9.10 PICK UP 🙈🙉🙊 4 komórki pobrane
    14.10 transfer ET 4.1.2
    ❄️❄️
    9dpt beta 96 prog 53
    10dpt beta 142 prog 56
    12dpt beta 313 prog 66
    17dpt beta 2465 prog 48
    24 dpt beta 15332 prog 61 _CRL 4,1 mm i jest 💗

preg.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojej strony polecę czeski Reprofit w Ostrawie, oczywiście dofinansowanie nie obowiązuje, ale klinika jest jak najbardziej godna polecenia.

Nie polecam natomiast kliniki w Olsztynie.

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • IzzPaw Znajoma

Wysłany: 3 września, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    Korzystaliscie z dofinansowania rządowego? Z tego co patrze po stopce to jakos teraz nie dawno mialas procedure tak?

Ja punkcję miałam jeszcze przed pojawieniem się programu bo w styczniu, ale na transfer juz się załapałam na dofinansowanie. 😉

Starania ponad 5 lat.
    Ona: '90 hashimoto, brak jajowodów
    On: '93 słabe parametry nasienia

11.2022r. rezonans - wodniak jajowodu
    01.2023r. laparoskopia - plastyka jajowodów
    08.2023r pierwsza wizyta w klinice
    wszystkie badania. wodniaki na obu jajowodach, słabe wyniki nasienia (morfologia 0%), reszta badań ok.
    01.2024r. punkcja, mamy 3 pięciodniowe śnieżynki.
    ❄️ ❄️ ❄️ (4AA, 3BB, 3BB)
    04.2024r. laparoskopia - wycięcie jajowodów
    06.2024r. przygotowania do transferu - odroczony, słabe endometrium
    07.2024r. przygotowania do transferu

12.07.2024r. Transfer (4AA)
    9 dpt - dwie kreski na teście
    10 dpt - 338 beta
    13 dpt - 1377 beta
    17 dpt - 6523,3 beta
    20 dpt - 17534,2 beta
    21 dpt - ❤
    8+0 - 17mm ❤ 🙏
    10+2 - 4,1cm, 161bm ❤ (z usg wychodzi 11tydz)
    12+2 - 6cm, prenatalne OK, nifty nieskie ryzyka, chłopak ❤💙
    17+1 - rośnie!
    20+2 - pierwsze ruchy, wiercisz się :D
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 10 października, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarst wrote:
    Ta klinikę odradzam. Zero badań, zero zainteresowania i zero pomysłu co dalej to tak bardzo w skrócie.
    Hej a na co zmieniłaś? Popieram nie polecam Invimed.

• Monia0905 Nowa

Wysłany: 24 listopada, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meredith wrote:
    #Invicta gdansk vs #gameta Gdynia

długo zbierałam się do napisania tego posta ale stwierdziłam ze juz czas.... postaram się Was nie zanudzić... a pisze ku przestrodze, żebyście zawsze wierzymy swojej intuicji i dopytywały się bo chodzi o nasze zdrowie.

Mieliśmy być prostym przypadkiem, bo problem tylko z nasieniem, tak twierdzili w Invicta Gdańsk, wybór padł na ta klinika bo na Googlach dobre opinie i blisko nas.
    Pierwsza wizyta u "polecanego" przez Panią z rejestracji lekarza, badania i zaczynamy stymulacji. jak pytałam czy jakieś przygotowanie, witaminy to stwierdził że nic nie potrzeba.... po każdej wizycie odprowadzał nas do opiekuna zeby ten porozmawiał z nami o biznesach jak to mowil, czyli ile kasy dadzą rady z nas wydoić... lekarz niemowa, twierdził ze dobrze rokujemy, ja byłam w dobrym wieku 31 lat wiec napewno się uda... jeśli chodzi o stymulacji to z rana badania krwi, później usg u POŁOŻNEJ/PIELEGNIARKI ktora na każdej wizycie mowila ze nic z tego nie będzie bo nie ma komórek, później gdy lekarz znalazł chwilę to dzwonil i mowil ze wszystko ok kontynulujemy leki- wiec bylam ogupiala bo sprzeczne informacje. Punkcja wykonywał ja losowy lekarz bo w invicta każdego dnia inny lekarz ma dzien zabiegowy, nie było możliwości aby mój niby lekarz prowadzacy robil punkcję. po punkcji dzwonila pielegniarka Ukrainka która ledwo co mówiła po polsku, prosiłam o ponowienie kontaktu przez osobę co mowi po polsku ale nie było to możliwe. Wogole kontakt z klinika tylko przez ogólnopolska infolinia, nie ma bezpośredniego kontaktu z lekarzem. gdy dopytywałam o badanie zarodkow to mówili że niepotrzeba bo wiek jest dobry.
    I transfer ciaza biochemiczna, załamanie bo przecież tak dobrze szło wg lekarza... pomijam ze nadzór nad implantacja kosztuje 600zl a są to 3 telefony od lekarza po 2 min.
    po porażce powiedziałam że chce sprobowac wszystkiego zeby najlepiej sie przygotować do kolejnego transferu.
    wtedy lekarz nagle stwierdził problemy z cienkim endometrium a jak zapytalam czy do 1 było dobre to powiedział ze wystarczające.... zalecił diphereline po którym dramatycznie się czułam, i wymusiłam na nim histeroskopia i cd 156 i cd38. zauważył moje zdeterminowanie i w tym samym cyklu co odbył się 2 transfer zalecił scratching endometrium i wlew z osocza bogatopłytkowego. (dopiero w Gamecie dowiedziałam że ze 2 transfer się nie mógł udac bo nie wykonuje się scratching w tym samym cyklu co transfer- ale dla invicta liczy się zeby wydoic z wszelkiej kasy) wiec tak jak wspomniałam 2 transfer beta 0
    zdecydowałam się na zmianę kliniki od tych zlodzieji
    w międzyczasie wizyta u Paśnika, badania i zalecenia szczepieniami limfocytami męża ale pojęłam decyzję ze to ostateczność
    teraz Gameta
    pierwsza wizyta, wnikliwa analiza Lekarza Anioła. zlecone leki i suplementy i za 2 mc zaczęta stymulacja. Przed wizyta badania krwi i każda wizyta podczas której mój lekarz prowadzący robi usg wszystko opowiada co widzi. Uparłam się na badanie zarodków i tak też zrobiliśmy. Deja vu znowu 2 zarodki.... ale po badaniach oba zdrowe! skrupulatne walczenie o endometrium przez 5 miesięcy az w koncu odbył się wyczekany transfer. w gameta sama badałam betę w dowolnym labolatorium i przesyłam sms do lekarza a on oddzwania a to jest darmowe. cały zespół, położne, pielęgniarki, rejestratorki, lekarze w Gamecie to ludzie z powołania, empatyczni nie czuje się człowiek jak bankomat a jest zaopiekowana na każdym etapie💗
    obecnie 25tc a pisze to nie dlatego że się udało a dlatego żeby poszukiwać lekarza który Wam podpasuje

aktualizacja invicta dr S, gameta dr C

Ja również polecam zarówno klinikę Gameta Gdynia jak i dr S. Cudowny, empatyczny, profesjonalny, cierpliwy i dowcipny lekarz :)

• Monia0905 Nowa

Wysłany: 24 listopada, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek 2024 wrote:
    Jakie polecacie kliniki które specjalizują się niskim amh?

U mnie pomocna okazała się klinika Gameta Gdynia :)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ