Najlepsze kliniki InVitro
-
WIADOMOŚĆ
-
MrsMuggels wrote:Dodam jeszcze od siebie, kryteria na które my zawracaliśmy uwagę przy wyborze klinki ( zmienialiśmy z DE na PL), podchodziliśmy komercyjnie, więc nie obejmowało nas kryterium refundacji, inne dane masz w stopcie, wiele badań robiłam na własną rękę :
✅ - Chemia z lekarzem prowadzącym i zaufanie do niego
✅ - Odległość max. 100 km od Opola
✅ - Doświadczony embriolog
✅ - Lekarz otwarty na sugestie
✅ - Klinka akceptująca immunologię
✅ - Możliwość przebadania zarodków PGT-a
✅ - Hodowla zarodków do stadium blastocysty
✅ - Możliwość bezpośredniego kontaktu z lekarzem
Jeśli macie problem z czynnikiem męskiem to ja bym do tej listy dorzuciła jeszcze androloga a jak niskie AMH to poszukała tam gdzie specjalizują się w tym, adopcja zarodka to uderzyłabym do Czech, Reprofit.
Mam nadzieję, że nasze wpisy pomogą w podjęciu decyzji🫶🏼🤯🍀
I jaką klinikę finalnie wybraliście?Kwiecień 2022 -histeroskopia
Planowana stymulacja - maj/czerwiec
Invimed Warszawa dr Z. -
Aries94 wrote:W jakim mieście korzystałaś z Invicty? Jestem z Warszawy i tam byłam z mężem na pierwszej wizycie zapoznawczej. 11 września mamy wizytę kwalifikacyjną. Liczę na to, że i u mnie uda się za pierwszy razem
Patrzę, że mamy podobnie.
My też w Invicta w Warszawie, dzisiaj mieliśmy badania, 12.09 wizyta u dr. Jaki lekarz? U nas dr K🙍♀️'89
amh 3,96
wstępnie wszystko w normie
🙍♂️'85
cukrzyca typu 1
👨👩👧 '2014 córka
👨👩👧👦?????? Starania o rodzeństwo ponad 5 lat naturalne, 2.08.24 pierwsza wizyta w klinice niepłodności - kwalifikacja do IVF
27.08 badania
26.09 1 start stymulacji krótki protokół
9.10 PICK UP 🙈🙉🙊 4 komórki pobrane
14.10 transfer ET 4.1.2
❄️❄️
9dpt beta 96 prog 53
10dpt beta 142 prog 56
12dpt beta 313 prog 66
17dpt beta 2465 prog 48
24 dpt beta 15332 prog 61 _CRL 4,1 mm i jest 💗
-
Ja ze swojej strony polecę czeski Reprofit w Ostrawie, oczywiście dofinansowanie nie obowiązuje, ale klinika jest jak najbardziej godna polecenia.
Nie polecam natomiast kliniki w Olsztynie.26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
-
moonlight wrote:Korzystaliscie z dofinansowania rządowego? Z tego co patrze po stopce to jakos teraz nie dawno mialas procedure tak?
Ja punkcję miałam jeszcze przed pojawieniem się programu bo w styczniu, ale na transfer juz się załapałam na dofinansowanie. 😉Starania ponad 5 lat.
Ona: '90 hashimoto, brak jajowodów
On: '93 słabe parametry nasienia
11.2022r. rezonans - wodniak jajowodu
01.2023r. laparoskopia - plastyka jajowodów
08.2023r pierwsza wizyta w klinice
wszystkie badania. wodniaki na obu jajowodach, słabe wyniki nasienia (morfologia 0%), reszta badań ok.
01.2024r. punkcja, mamy 3 pięciodniowe śnieżynki.
❄️ ❄️ ❄️ (4AA, 3BB, 3BB)
04.2024r. laparoskopia - wycięcie jajowodów
06.2024r. przygotowania do transferu - odroczony, słabe endometrium
07.2024r. przygotowania do transferu
12.07.2024r. Transfer (4AA)
9 dpt - dwie kreski na teście
10 dpt - 338 beta
13 dpt - 1377 beta
17 dpt - 6523,3 beta
20 dpt - 17534,2 beta
21 dpt - ❤
8+0 - 17mm ❤ 🙏
10+2 - 4,1cm, 161bm ❤ (z usg wychodzi 11tydz)
12+2 - 6cm, prenatalne OK, nifty nieskie ryzyka, chłopak ❤💙
17+1 - rośnie!
20+2 - pierwsze ruchy, wiercisz się -
meredith wrote:#Invicta gdansk vs #gameta Gdynia
długo zbierałam się do napisania tego posta ale stwierdziłam ze juz czas.... postaram się Was nie zanudzić... a pisze ku przestrodze, żebyście zawsze wierzymy swojej intuicji i dopytywały się bo chodzi o nasze zdrowie.
Mieliśmy być prostym przypadkiem, bo problem tylko z nasieniem, tak twierdzili w Invicta Gdańsk, wybór padł na ta klinika bo na Googlach dobre opinie i blisko nas.
Pierwsza wizyta u "polecanego" przez Panią z rejestracji lekarza, badania i zaczynamy stymulacji. jak pytałam czy jakieś przygotowanie, witaminy to stwierdził że nic nie potrzeba.... po każdej wizycie odprowadzał nas do opiekuna zeby ten porozmawiał z nami o biznesach jak to mowil, czyli ile kasy dadzą rady z nas wydoić... lekarz niemowa, twierdził ze dobrze rokujemy, ja byłam w dobrym wieku 31 lat wiec napewno się uda... jeśli chodzi o stymulacji to z rana badania krwi, później usg u POŁOŻNEJ/PIELEGNIARKI ktora na każdej wizycie mowila ze nic z tego nie będzie bo nie ma komórek, później gdy lekarz znalazł chwilę to dzwonil i mowil ze wszystko ok kontynulujemy leki- wiec bylam ogupiala bo sprzeczne informacje. Punkcja wykonywał ja losowy lekarz bo w invicta każdego dnia inny lekarz ma dzien zabiegowy, nie było możliwości aby mój niby lekarz prowadzacy robil punkcję. po punkcji dzwonila pielegniarka Ukrainka która ledwo co mówiła po polsku, prosiłam o ponowienie kontaktu przez osobę co mowi po polsku ale nie było to możliwe. Wogole kontakt z klinika tylko przez ogólnopolska infolinia, nie ma bezpośredniego kontaktu z lekarzem. gdy dopytywałam o badanie zarodkow to mówili że niepotrzeba bo wiek jest dobry.
I transfer ciaza biochemiczna, załamanie bo przecież tak dobrze szło wg lekarza... pomijam ze nadzór nad implantacja kosztuje 600zl a są to 3 telefony od lekarza po 2 min.
po porażce powiedziałam że chce sprobowac wszystkiego zeby najlepiej sie przygotować do kolejnego transferu.
wtedy lekarz nagle stwierdził problemy z cienkim endometrium a jak zapytalam czy do 1 było dobre to powiedział ze wystarczające.... zalecił diphereline po którym dramatycznie się czułam, i wymusiłam na nim histeroskopia i cd 156 i cd38. zauważył moje zdeterminowanie i w tym samym cyklu co odbył się 2 transfer zalecił scratching endometrium i wlew z osocza bogatopłytkowego. (dopiero w Gamecie dowiedziałam że ze 2 transfer się nie mógł udac bo nie wykonuje się scratching w tym samym cyklu co transfer- ale dla invicta liczy się zeby wydoic z wszelkiej kasy) wiec tak jak wspomniałam 2 transfer beta 0
zdecydowałam się na zmianę kliniki od tych zlodzieji
w międzyczasie wizyta u Paśnika, badania i zalecenia szczepieniami limfocytami męża ale pojęłam decyzję ze to ostateczność
teraz Gameta
pierwsza wizyta, wnikliwa analiza Lekarza Anioła. zlecone leki i suplementy i za 2 mc zaczęta stymulacja. Przed wizyta badania krwi i każda wizyta podczas której mój lekarz prowadzący robi usg wszystko opowiada co widzi. Uparłam się na badanie zarodków i tak też zrobiliśmy. Deja vu znowu 2 zarodki.... ale po badaniach oba zdrowe! skrupulatne walczenie o endometrium przez 5 miesięcy az w koncu odbył się wyczekany transfer. w gameta sama badałam betę w dowolnym labolatorium i przesyłam sms do lekarza a on oddzwania a to jest darmowe. cały zespół, położne, pielęgniarki, rejestratorki, lekarze w Gamecie to ludzie z powołania, empatyczni nie czuje się człowiek jak bankomat a jest zaopiekowana na każdym etapie💗
obecnie 25tc a pisze to nie dlatego że się udało a dlatego żeby poszukiwać lekarza który Wam podpasuje
aktualizacja invicta dr S, gameta dr C
Ja również polecam zarówno klinikę Gameta Gdynia jak i dr S. Cudowny, empatyczny, profesjonalny, cierpliwy i dowcipny lekarz -