X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Nakłuwanie jajników laparoskopowo?
Odpowiedz

Nakłuwanie jajników laparoskopowo?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała zabieg nakłuwania jajników? Co o nim myślicie?

Mój ginekolog uważa, że jak 3 cykle ze stymulacją CLO przy PCOS nic nie dadzą, to należy zrobić taki właśnie zabieg.

Jestem w trakcie 2 cyklu z clo i dominującego pęcherzyka cały czas brak. Nie wiem dlaczego, ale z jednej strony mam sceptyczne podejście do metod chirurgicznych. Jadnak z drugiej strony, jakoś trzeba tą owulację wywołać.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chwalę ten zabieg. Jajniki zaczęły fajnie pracować i nie mam torbieli od 2015 roku:)

tym_janek lubi tę wiadomość

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie lepiej spróbować innego leku?U mnie na Clo nie było reakcji przez 3 cykle a na letrozol już tak.

tym_janek lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpierw bym zbadała AMH i przez 3 cykle spróbowała letrozol 2x1

Jaszmurka, tym_janek lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się skłaniam do tego aby spróbować z letrozolem wcześniej. Mój ginekolog uważa, że jest to lek off label, więc mi nie przepisze. I to był jedyny argument dlaczego nie :/ Poszukam takiego lekarza, co nie ma tego typu dylematów chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 23:57

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek i co u Ciebie?Na co się zdecydowałaś?Ja miałam dziś hsg i wszystko ok, ale padł też pomysł nakluwania jajników i nie daje mo to teraz spokoju...

thgfugpjfonf59xe.png
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez interesuje mnie ten temat. Znacie jakieś dobre ośrodki, ktore się tym zajmują?

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zmienilam lekarza i poszliśmy w gonadotropiny. Ale na razie bez efektu. Chce też letrozol spróbować i jak wyczerpię już opcje farmakologiczne bez efektu to się zdecyduję na ten zabieg. Daję sobie jeszcze 3 cykle szansy na farmakologię.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Erl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wykonywany taki zabieg na jednym jajniku przy okazji laparoskopii. Przy czym u mnie jest łagodne PCOS i regularne owulacje. AMH spadło mi po zabiegu na przestrzeni dwu lat z 9,5 na 5,5, ale oba jajniki wciąż produkują sporo pęcherzyków (choć jak AMH pokazuje pewnie mniej niż wcześniej) i u mnie nie pomogło to w zajściu w ciążę. Ale możliwe że przy braku owulacji taki zabieg pomoże w tym aby do niej dochodziło i dzięki temu szanse na ciążę wzrosną. Ja miałam wykonywany zabieg na NFZ w klinice Angelius PROVITA w Katowicach łącznie z hsg i laparo.

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ