Nakłuwanie jajników laparoskopowo?
-
Czy któraś z Was miała zabieg nakłuwania jajników? Co o nim myślicie?
Mój ginekolog uważa, że jak 3 cykle ze stymulacją CLO przy PCOS nic nie dadzą, to należy zrobić taki właśnie zabieg.
Jestem w trakcie 2 cyklu z clo i dominującego pęcherzyka cały czas brak. Nie wiem dlaczego, ale z jednej strony mam sceptyczne podejście do metod chirurgicznych. Jadnak z drugiej strony, jakoś trzeba tą owulację wywołać.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
wpierw bym zbadała AMH i przez 3 cykle spróbowała letrozol 2x1
Jaszmurka, tym_janek lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Też się skłaniam do tego aby spróbować z letrozolem wcześniej. Mój ginekolog uważa, że jest to lek off label, więc mi nie przepisze. I to był jedyny argument dlaczego nie
Poszukam takiego lekarza, co nie ma tego typu dylematów chyba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 23:57
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja na razie zmienilam lekarza i poszliśmy w gonadotropiny. Ale na razie bez efektu. Chce też letrozol spróbować i jak wyczerpię już opcje farmakologiczne bez efektu to się zdecyduję na ten zabieg. Daję sobie jeszcze 3 cykle szansy na farmakologię.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja miałam wykonywany taki zabieg na jednym jajniku przy okazji laparoskopii. Przy czym u mnie jest łagodne PCOS i regularne owulacje. AMH spadło mi po zabiegu na przestrzeni dwu lat z 9,5 na 5,5, ale oba jajniki wciąż produkują sporo pęcherzyków (choć jak AMH pokazuje pewnie mniej niż wcześniej) i u mnie nie pomogło to w zajściu w ciążę. Ale możliwe że przy braku owulacji taki zabieg pomoże w tym aby do niej dochodziło i dzięki temu szanse na ciążę wzrosną. Ja miałam wykonywany zabieg na NFZ w klinice Angelius PROVITA w Katowicach łącznie z hsg i laparo.XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -