X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Nawracające poronienia w 6 tygodniu
Odpowiedz

Nawracające poronienia w 6 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agatka99 Nowa

Wysłany: 25 stycznia 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,mam 24 lata. Od 4 lat staramy się z mężem o nasze pierwsze dziecko. Przeszłam 5 ciąż biochemicznych i jedno poronienie chybione. To ostatnie było w październiku,myślę czy nie miał na to wpływu accofil ? Wzięłam go dopiero kilka dni po pozytywnym teście ciążowym,lekarz nie chciał go wypisać bez wyników kir. Kiedy dostałam wynik okazało się że mam kir AA i żadnych Kirow z ramienia ds(wtedy lekarz od razu kazał wziąść accofil,był 32 dzień cyklu). Zastanawiam się czy jeśli accofil byłby podany wcześniej czy by się udało :( boje się próbować kolejny raz..czy ktoś tu miał podobną historię i skończyła się dobrze?

• monester Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę aby accofil był powodem. Coś moze być nie tak z zarodkami też.
    Do dalszej diagnostyki bym zrobiła - wasze kariotypy, badanie nasienia koniecznie rozszerzone o fragmentację i wiązanie z kwasem hialuronowym, badanie na trombofilie wrodzona u Ciebie. Jeśli te powyższe były by poprawne to biopsja endometrium pod kątem zapalenia oraz suplementacja antyoksydantami, żeby te komórki były silne. Plus krzywa cukrzycowo/insulinowa.
    Ale pewnie to już wszystko wiesz od lekarza. Badania na początku cyklu hormonalne zrobione i są ok?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ