X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Nawracające torbiele
Odpowiedz

Nawracające torbiele

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • _mirka_ Nowa

Wysłany: 7 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała może problem z nawracającymi torbielami jajników? U mnie w poprzednim cyklu 6cm torbiel na prawym jajniku, a w tym cyklu dla wyrównania na lewym 😕 mimo brania duphastonu 16-25dc torbiel się pojawiła, lekarka powiedziała, ze być może będzie trzeba włączyć antykoncepcję na 3 miesiące, tylko jaka jest pewność, ze te torbiele nie wrócą? Pomóżcie, jestem załamana 🙁

• Lusi35 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _mirka_ wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała może problem z nawracającymi torbielami jajników? U mnie w poprzednim cyklu 6cm torbiel na prawym jajniku, a w tym cyklu dla wyrównania na lewym 😕 mimo brania duphastonu 16-25dc torbiel się pojawiła, lekarka powiedziała, ze być może będzie trzeba włączyć antykoncepcję na 3 miesiące, tylko jaka jest pewność, ze te torbiele nie wrócą? Pomóżcie, jestem załamana 🙁
    Co zdecydował lekarz? Mam podobne problemy 😓

• inkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiel czynnościowa czy endometrialna ??

01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
    PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • Lusi35 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na jednym jajniku dwie krwotoczne (prawdopodobnie), a na drugim endometrialną (prawdopodobnie). Te krwotoczne pojawiają się prawie w każdym cyklu, jeszcze nigdy żaden lekarz mi nie powiedział "o, widzę ciałko żółte" tylko albo przerośnięte pęcherzyki, albo torbiele krwotoczne. A endometrialna odrosła na jajniku, z którego miałam wyluszczana 6cm podczas laparo we wrześniu. Długo się nie nacieszyłam "czystym" jajnikiem. Najlepsze, że on prawie nie pracował, dr mówił, że już z niego nic nie będzie, ale torbiel sobie dał radę wyhodować.

• inkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzednim cyklu miałam owu z jajnika z torbielą endo. A niby to niemożliwe. Co zamierzasz? Laparo?

PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • Lusi35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariina wrote:
    w poprzednim cyklu miałam owu z jajnika z torbielą endo. A niby to niemożliwe. Co zamierzasz? Laparo?
    Nie chcę kolejnej laparo, bo skoro torbiel odrosła w ciągu kilku miesięcy, to prawdopodobnie odrośnie kolejny raz. Póki nie jest bardzo duża, chcę podejść do ivf, tak też radzi mój lekarz, ale okaże się, czy to dobra decyzja 🤷🏼‍♀️
    A Ty planujesz pozbyć się swojej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    Nie chcę kolejnej laparo, bo skoro torbiel odrosła w ciągu kilku miesięcy, to prawdopodobnie odrośnie kolejny raz. Póki nie jest bardzo duża, chcę podejść do ivf, tak też radzi mój lekarz, ale okaże się, czy to dobra decyzja 🤷🏼‍♀️
    A Ty planujesz pozbyć się swojej?
    Radziłabym Ci pozbyć się wszelkich torbieli antykoncepcją przed IVF. Ja tak nie zrobiłam i w pierwszym podejściu jajniki pracowały fatalnie...

• inkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale się nie dziwie Ja też nie chce laparo. Ile cm masz ?

PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ