Nawracające torbiele
-
Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała może problem z nawracającymi torbielami jajników? U mnie w poprzednim cyklu 6cm torbiel na prawym jajniku, a w tym cyklu dla wyrównania na lewym 😕 mimo brania duphastonu 16-25dc torbiel się pojawiła, lekarka powiedziała, ze być może będzie trzeba włączyć antykoncepcję na 3 miesiące, tylko jaka jest pewność, ze te torbiele nie wrócą? Pomóżcie, jestem załamana 🙁
-
_mirka_ wrote:Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała może problem z nawracającymi torbielami jajników? U mnie w poprzednim cyklu 6cm torbiel na prawym jajniku, a w tym cyklu dla wyrównania na lewym 😕 mimo brania duphastonu 16-25dc torbiel się pojawiła, lekarka powiedziała, ze być może będzie trzeba włączyć antykoncepcję na 3 miesiące, tylko jaka jest pewność, ze te torbiele nie wrócą? Pomóżcie, jestem załamana 🙁
-
Ja mam na jednym jajniku dwie krwotoczne (prawdopodobnie), a na drugim endometrialną (prawdopodobnie). Te krwotoczne pojawiają się prawie w każdym cyklu, jeszcze nigdy żaden lekarz mi nie powiedział "o, widzę ciałko żółte" tylko albo przerośnięte pęcherzyki, albo torbiele krwotoczne. A endometrialna odrosła na jajniku, z którego miałam wyluszczana 6cm podczas laparo we wrześniu. Długo się nie nacieszyłam "czystym" jajnikiem. Najlepsze, że on prawie nie pracował, dr mówił, że już z niego nic nie będzie, ale torbiel sobie dał radę wyhodować.
-
dariina wrote:w poprzednim cyklu miałam owu z jajnika z torbielą endo. A niby to niemożliwe. Co zamierzasz? Laparo?
A Ty planujesz pozbyć się swojej? -
nick nieaktualnyLusi35 wrote:Nie chcę kolejnej laparo, bo skoro torbiel odrosła w ciągu kilku miesięcy, to prawdopodobnie odrośnie kolejny raz. Póki nie jest bardzo duża, chcę podejść do ivf, tak też radzi mój lekarz, ale okaże się, czy to dobra decyzja 🤷🏼♀️
A Ty planujesz pozbyć się swojej? -