Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niepłodność immunologiczna proszę pomóżcie
Odpowiedz

Niepłodność immunologiczna proszę pomóżcie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LittleKate Nowa

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Czy możecie pomoc mi zinterpretować moje wyniki? Błagam.. jestem po poronieniach. Dziś odebrałam wyniki immunologii. Wypisze te niepokojące:
    -p.ciała przeciw łożyskowe dodatni 1:10
    -p.ciała przeciwjadrowe dodatni 1:160 plamisty
    -p.ciała przeciw protrombinie IgM 18.8
    -p.ciała przeciwplemnikowe 34.2 RU/ml
    -TNF alfa 1903,0
    -odsetek limfocytów T -6.6%

U męża wyszły dodatkowo przeciwciała prseciwplemnikowe Czy mamy z mężem szanse jakiekolwiek na zdrowa ciąże? Czy któraś z was miała podobnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:05

• Meggie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleKate wrote:
    Hej Dziewczyny. Czy możecie pomoc mi zinterpretować moje wyniki? Błagam.. jestem po poronieniach. Dziś odebrałam wyniki immunologii. Wypisze te niepokojące:
    -p.ciała przeciw łożyskowe dodatni 1:10
    -p.ciała przeciwjadrowe dodatni 1:160 plamisty
    -p.ciała przeciw protrombinie IgM 18.8
    -p.ciała przeciwplemnikowe 34.2 RU/ml
    -TNF alfa 1903,0
    -odsetek limfocytów T -6.6%

U męża wyszły dodatkowo przeciwciała prseciwplemnikowe Czy mamy z mężem szanse jakiekolwiek na zdrowa ciąże? Czy któraś z was miała podobnie?
    Hej,

Najlepiej skonsultować to z lekarzem immunologiem. Macie kogoś czy Wam polecić?
    Szanse zawsze są, kwestia dobrania ewentualnych leków. Także głowa do góry :)

1. ICSI 3 komórki, 2 niedojrzałe, 1 zdegenerowana
    ---> brak zarodków :(
    2. ICSI 7 komórek, 6 dojrzałych, 4 zapłodnione
    ---> 3 zarodki 4AA !! :)
    2022 udany ET :)
  • LittleKate Nowa

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy, ale może ktoś miał podobne wyniki.. zrobiłoby mi się cieplej na duszy .. :(

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na pozostałych, ale TNF masz bardzo dobry.

LittleKate lubi tę wiadomość

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ