X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niepłodnośćc idiopatyczna - doswiadczenia, porady, diagnostyka, leczenie
Odpowiedz

Niepłodnośćc idiopatyczna - doswiadczenia, porady, diagnostyka, leczenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dzidziolina Nowa

Wysłany: 17 listopada, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskusje na temat niepłodności nieznanej etiologii, dla osób, które chcą znaleźć i wyleczyć przyczynę. Zanim podejmią decyzję o in vitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 14:24

• Dzidziolina Nowa

Wysłany: 17 listopada, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, brakuje mi juz pomysłów, od lat staramy sie z mężem o dziecko (teraz kolejne). Raz sie udalo jakims cudem i 2 tyg przed umówiona wizyta w klinice in vitro okazalo sie, ze zaszłam w ciążę po ok 3 latach bezowocnych starań (nigdy w ciążę nie zaszlam przed tym, nie mialam poronien itd). Po porodzie mialam mega depresje i nawet nie rozwazalam kolejnego podejscia. Jednak teraz po 5 latach znow chcielisbysmy zostac rodzicami, ake juz od ok 2 latach cisza w temacie nic sie nie wydarzylo.
    Przed ciaza bylismy diagnozowani pod katem nieplodnosci. Nic nie wyszlo z badan, co by wskazywalo na problemy. Maz o bogatym nasieniu, ja wszystko hormonalnie I fizycznie ok. W puerwsza ciążę zaszlam 2 miesiace po badaniu droznosci jajnikow i myslalam, ze moze cos tam bylo na rzeczy, ale juz probowalam kolejnego "plukania" I niestety nic z tego.
    Mam 38 lat, lekarz straszy, ze teraz plodnosc poleci na leb na szyje i zebym nie tracilam czasu i robila ivf zanim moje jajniki przestana produkowac jajeczka jakosciowe. Rezerwa jest w normie. Stosowałam przez 2 cykle leki stymuluje, ale tez nie pomogło.
    Macie moze jakies pomysly co jeszce możemy zrobić, zbadać? Mam wrażenie, ze jedyne co lekarze zalecają to sztuczne zapłodnienie. Jednak wolałabym zostawić to na ostateczna ostateczność z różnych powodów. Nie jestem przeciwniczka absolutnie, po prostu znam siebie, swoją psychikę i cialo i wiem, ze to póki co to nie dla nas.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ