Niepokalanek, olej z wiesiołka i inne
-
Dziewczynki mam pytanko
Już dowiedziałam się od lekarza ze spokojnie mogę zażywać olej z wiesiołka, siemie , niepokalanka i omege.
Moje pytanie jest następujące.. które najlepiej brać w jakich fazach i czy je łaczyć ..
I które na co dokładnie działaja -
Olej z wiesiołka na lepszy śluz - przyjmować w pierwszej fazie cyklu(od początku cyklu do dnia owulacji), pod koniec ciąży - począwszy od 37 tygodnia ciąży. Wiesiołek działa zmiękczająco na szyjkę macicy, dlatego gdy już dochodzi do porodu, szyjka łatwiej się skraca i rozwiera. Kapsułki można stosować także dopochwowo, co ma wywoływać skurcze (od 39tc).
siemię lniane również na lepszy śluz - można pić przez cały cykl. Lepiej kupować niemielone (dostępne w aptekach i supermarketach) i mielić samemu.
niepokalanek zbija prolaktynę - zgodnie z ulotką Castagnusa:
Kobiety o masie ciała do 60 kg: 1 tabletkę dziennie, a kobiety o masie ciała powyżej 60 kg: 2 tabletki dziennie. Tabletki należy przyjmować rano, kuracja trwa 90 dni.
omega - u mnie pod postacią oleju lnianego - można przyjmować przez cały cykl a później także w ciąży
(niestety smak mnie tak odrzucał, że po litrowej butelce zrezygnowałam)
Wiem, że dziewczyny często w pierwszej fazie cyklu biorą wiesiołek a w drugiej omega w kapsułkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 14:03
Ania_84, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję ...
Tak się zastanawiam czy jeśli prolaktynę miałam dobrą to czy brać tego niepokalanka
Chyba wystartuje tylko z wiesiołkiem i omegą -
A mam jeszcze pytanko ..
Widzę u sporej ilości dziewczyn że biorą nie raz aspirynę lub syrop ... o co w tym chodzi -