X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niepokalanek, olej z wiesiołka i inne
Odpowiedz

Niepokalanek, olej z wiesiołka i inne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko :)

Już dowiedziałam się od lekarza ze spokojnie mogę zażywać olej z wiesiołka, siemie , niepokalanka i omege.
    Moje pytanie jest następujące.. które najlepiej brać w jakich fazach i czy je łaczyć .. :)
    I które na co dokładnie działaja :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ita Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z wiesiołka na lepszy śluz - przyjmować w pierwszej fazie cyklu(od początku cyklu do dnia owulacji), pod koniec ciąży - począwszy od 37 tygodnia ciąży. Wiesiołek działa zmiękczająco na szyjkę macicy, dlatego gdy już dochodzi do porodu, szyjka łatwiej się skraca i rozwiera. Kapsułki można stosować także dopochwowo, co ma wywoływać skurcze (od 39tc).

siemię lniane również na lepszy śluz - można pić przez cały cykl. Lepiej kupować niemielone (dostępne w aptekach i supermarketach) i mielić samemu.

niepokalanek zbija prolaktynę - zgodnie z ulotką Castagnusa:
    Kobiety o masie ciała do 60 kg: 1 tabletkę dziennie, a kobiety o masie ciała powyżej 60 kg: 2 tabletki dziennie. Tabletki należy przyjmować rano, kuracja trwa 90 dni.

omega - u mnie pod postacią oleju lnianego - można przyjmować przez cały cykl a później także w ciąży
    (niestety smak mnie tak odrzucał, że po litrowej butelce zrezygnowałam)
    Wiem, że dziewczyny często w pierwszej fazie cyklu biorą wiesiołek a w drugiej omega w kapsułkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 14:03

Ania_84, iwcia77 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję ...:)

Tak się zastanawiam czy jeśli prolaktynę miałam dobrą to czy brać tego niepokalanka

Chyba wystartuje tylko z wiesiołkiem i omegą :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanko ..
    Widzę u sporej ilości dziewczyn że biorą nie raz aspirynę lub syrop ... o co w tym chodzi :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ