X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niski progesteron transfer
Odpowiedz

Niski progesteron transfer

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AniaB93 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, dzień przed transferem miałam progesteron 10,2ng/ml, po 11 dniach gdy okazało się , że się udało. Mój progesteron wynosił 18,00ng/ml . Cykl miałam sztuczny do transferu. W 8tc poroniłam , dzień przed zabiegiem mój progesteron wynosił niecałe 19ng/ml.
    Przyjmowałam 3 xduphaston, 2 x cyclogest, 2x luteinę.

Wiem, że te leki też są niewykrywalne we krwi Ale czy tak niski progesteron może mieć wpływ na utrzymanie ciąży? Znacie jakieś sposoby na progesteron?

✅niepłodność idiopatyczna

👱‍♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲,
    👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞

👨‍🦰 31 lat

☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
    IUI - 03.2023r. ❌
    PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
    ❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
    ❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
    ❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
    ❄️IVF - 10.06.2025r. - ❓🫶

📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
    💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:
    Część dziewczyny, dzień przed transferem miałam progesteron 10,2ng/ml, po 11 dniach gdy okazało się , że się udało. Mój progesteron wynosił 18,00ng/ml . Cykl miałam sztuczny do transferu. W 8tc poroniłam , dzień przed zabiegiem mój progesteron wynosił niecałe 19ng/ml.

Wiem, że te leki też są niewykrywalne we krwi Ale czy tak niski progesteron może mieć wpływ na utrzymanie ciąży? Znacie jakieś sposoby na progesteron?

A kto powiedział że 19ng to mały progesteron?

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

Kacper- 4040g, 56 cm

age.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

Leo- 4360g, 58 cm

age.png
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:

18-19 to ładny progesteron. Jak chcesz możesz rozmawiać z lekarzem o prolutexie ale wynik tu jest ok.
    Zazwyczaj ciąża jak ma się stracić to się straci, nawet jak progesteron będzie wysoki.

👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024
    🍀I procedura:
    🐮07/04 - punkcja, 5❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG)
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin) cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki)
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil) cb 5+0
    ❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
    🍀II procedura:
    🐮03/13 punkcja, 4❄️
    ❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗

❌KIR: Bx ➕2DS2

PAI-1, mthfr - homo
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym."
  • Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak powinno się badać progesteron, po porannych lekach czy przed? Do transferu miałam 34 ale badanie wykonane w klinice po przyjęciu leków. A teraz w 3 dpt sama dla siebie zbadałam, przed lekami, i wyszło 14... 🫤

preg.png
  • Ewelinamala Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:
    Jak powinno się badać progesteron, po porannych lekach czy przed? Do transferu miałam 34 ale badanie wykonane w klinice po przyjęciu leków. A teraz w 3 dpt sama dla siebie zbadałam, przed lekami, i wyszło 14... 🫤

Mi mój lekarz mówił , że progesteron jest jak huśtawka w ciągu dnia i najlepiej badać rano po wstaniu podobno poziom jest najwyższy .

Aster_81 lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:

U mnie lekarz pilnował aby progesteron aby był na poziomie ok 20...
    Czy dali ci materiał po poprenieniu do badania?
    Jeśli nie.
    masz mutacje genowe wyczytałam w stopce czy przyjmowałaś leki na rozrzedzenie krwi?
    Dodatkowo u mnie na przykład zrobiłam badanie na kurczliwość macicy reat uma robia go w klinkach invicta wyszło że mam nadkurczliwa i musiałam mieć wlew leku atosiban i pierwsze 2-3tygodnie ciąży brać nospe rozkurczowo...
    Wiesz problemów niepowodzeń ciąży jest wiele ale ja akurat to sprawdziłam i przy kolejnych transferach miałam obstawę lekową mamy już syna a teraz jestem obecnie w 2 ciąży.
    Spróbuj może to najprostsze na start jak to mój lekarz powiedział abc przy przygotowaniu do transferu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 21:24

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ