Niski progesteron transfer
-
Część dziewczyny, dzień przed transferem miałam progesteron 10,2ng/ml, po 11 dniach gdy okazało się , że się udało. Mój progesteron wynosił 18,00ng/ml . Cykl miałam sztuczny do transferu. W 8tc poroniłam , dzień przed zabiegiem mój progesteron wynosił niecałe 19ng/ml.
Przyjmowałam 3 xduphaston, 2 x cyclogest, 2x luteinę.
Wiem, że te leki też są niewykrywalne we krwi Ale czy tak niski progesteron może mieć wpływ na utrzymanie ciąży? Znacie jakieś sposoby na progesteron?✅niepłodność idiopatyczna
👱♀️31 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲,
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
👨🦰 30 lat
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
❄️IVF - 28.08.2024 r. -
AniaB93 wrote:Część dziewczyny, dzień przed transferem miałam progesteron 10,2ng/ml, po 11 dniach gdy okazało się , że się udało. Mój progesteron wynosił 18,00ng/ml . Cykl miałam sztuczny do transferu. W 8tc poroniłam , dzień przed zabiegiem mój progesteron wynosił niecałe 19ng/ml.
Wiem, że te leki też są niewykrywalne we krwi Ale czy tak niski progesteron może mieć wpływ na utrzymanie ciąży? Znacie jakieś sposoby na progesteron?
A kto powiedział że 19ng to mały progesteron?19.08 TRANSFER 💪❤️
5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
23dpt krwotok/szpital beta 21700
27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm
-
AniaB93 wrote:Część dziewczyny, dzień przed transferem miałam progesteron 10,2ng/ml, po 11 dniach gdy okazało się , że się udało. Mój progesteron wynosił 18,00ng/ml . Cykl miałam sztuczny do transferu. W 8tc poroniłam , dzień przed zabiegiem mój progesteron wynosił niecałe 19ng/ml.
Wiem, że te leki też są niewykrywalne we krwi Ale czy tak niski progesteron może mieć wpływ na utrzymanie ciąży? Znacie jakieś sposoby na progesteron?
18-19 to ładny progesteron. Jak chcesz możesz rozmawiać z lekarzem o prolutexie ale wynik tu jest ok.
Zazwyczaj ciąża jak ma się stracić to się straci, nawet jak progesteron będzie wysoki.Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
Aster_81 wrote:Jak powinno się badać progesteron, po porannych lekach czy przed? Do transferu miałam 34 ale badanie wykonane w klinice po przyjęciu leków. A teraz w 3 dpt sama dla siebie zbadałam, przed lekami, i wyszło 14... 🫤
Mi mój lekarz mówił , że progesteron jest jak huśtawka w ciągu dnia i najlepiej badać rano po wstaniu podobno poziom jest najwyższy .Aster_81 lubi tę wiadomość
-
Czy dali ci materiał po poprenieniu do badania?
Jeśli nie.
masz mutacje genowe wyczytałam w stopce czy przyjmowałaś leki na rozrzedzenie krwi?
Dodatkowo u mnie na przykład zrobiłam badanie na kurczliwość macicy reat uma robia go w klinkach invicta wyszło że mam nadkurczliwa i musiałam mieć wlew leku atosiban i pierwsze 2-3tygodnie ciąży brać nospe rozkurczowo...
Wiesz problemów niepowodzeń ciąży jest wiele ale ja akurat to sprawdziłam i przy kolejnych transferach miałam obstawę lekową mamy już syna a teraz jestem obecnie w 2 ciąży.
Spróbuj może to najprostsze na start jak to mój lekarz powiedział abc przy przygotowaniu do transferu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia, 21:24
-