X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niski progesteron transfer
Odpowiedz

Niski progesteron transfer

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AniaB93 Debiutantka

Wysłany: 26 listopada, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, dzień przed transferem miałam progesteron 10,2ng/ml, po 11 dniach gdy okazało się , że się udało. Mój progesteron wynosił 18,00ng/ml . Cykl miałam sztuczny do transferu. W 8tc poroniłam , dzień przed zabiegiem mój progesteron wynosił niecałe 19ng/ml.
    Przyjmowałam 3 xduphaston, 2 x cyclogest, 2x luteinę.

Wiem, że te leki też są niewykrywalne we krwi Ale czy tak niski progesteron może mieć wpływ na utrzymanie ciąży? Znacie jakieś sposoby na progesteron?

✅niepłodność idiopatyczna

👱‍♀️31 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲,
    👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞

👨‍🦰 30 lat

☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
    IUI - 03.2023r. ❌
    PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
    ❄️IVF - 28.08.2024 r.
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:
    Część dziewczyny, dzień przed transferem miałam progesteron 10,2ng/ml, po 11 dniach gdy okazało się , że się udało. Mój progesteron wynosił 18,00ng/ml . Cykl miałam sztuczny do transferu. W 8tc poroniłam , dzień przed zabiegiem mój progesteron wynosił niecałe 19ng/ml.

Wiem, że te leki też są niewykrywalne we krwi Ale czy tak niski progesteron może mieć wpływ na utrzymanie ciąży? Znacie jakieś sposoby na progesteron?

A kto powiedział że 19ng to mały progesteron?

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:

18-19 to ładny progesteron. Jak chcesz możesz rozmawiać z lekarzem o prolutexie ale wynik tu jest ok.
    Zazwyczaj ciąża jak ma się stracić to się straci, nawet jak progesteron będzie wysoki.

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Aster_81 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak powinno się badać progesteron, po porannych lekach czy przed? Do transferu miałam 34 ale badanie wykonane w klinice po przyjęciu leków. A teraz w 3 dpt sama dla siebie zbadałam, przed lekami, i wyszło 14... 🫤

• Ewelinamala Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:
    Jak powinno się badać progesteron, po porannych lekach czy przed? Do transferu miałam 34 ale badanie wykonane w klinice po przyjęciu leków. A teraz w 3 dpt sama dla siebie zbadałam, przed lekami, i wyszło 14... 🫤

Mi mój lekarz mówił , że progesteron jest jak huśtawka w ciągu dnia i najlepiej badać rano po wstaniu podobno poziom jest najwyższy .

Aster_81 lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:

U mnie lekarz pilnował aby progesteron aby był na poziomie ok 20...
    Czy dali ci materiał po poprenieniu do badania?
    Jeśli nie.
    masz mutacje genowe wyczytałam w stopce czy przyjmowałaś leki na rozrzedzenie krwi?
    Dodatkowo u mnie na przykład zrobiłam badanie na kurczliwość macicy reat uma robia go w klinkach invicta wyszło że mam nadkurczliwa i musiałam mieć wlew leku atosiban i pierwsze 2-3tygodnie ciąży brać nospe rozkurczowo...
    Wiesz problemów niepowodzeń ciąży jest wiele ale ja akurat to sprawdziłam i przy kolejnych transferach miałam obstawę lekową mamy już syna a teraz jestem obecnie w 2 ciąży.
    Spróbuj może to najprostsze na start jak to mój lekarz powiedział abc przy przygotowaniu do transferu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia, 21:24

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ