Niski przyrost beta hcg
-
Czy ktoś miał podobne przyrosty ? Jak się zakończyło?
16.03- 2023 inne labolatorium inne sprzęty do badań
18.03 -2912
20.03 -4863
22.03- 7559
Domyślam się że z tej ciąży nic nie będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 20:00
-
Werka3 wrote:Masz bardzo dobre przyrosty, po co badasz na tym poziomie ?
Teraz tylko czekać na usg
Zbadałam bo na usg ciąża wyszła młodsza. Byl tylko pecherzyk. Fakt że owulacja mogła się przesunąć bo jje miałam uregulowanych cykli po ciąży ale te przyrosty są małe;(
-
Zazwyczaj złe przyrosty na początku niestety nie kończą się dobrze ale napisałam zazwyczaj bo u mnie te przyrosty tez nie były książkowe a ciąża rozwija się prawidłowo zobacz u mnie jak mały był przyrost miedzy 10 a 12 dpt
Tak naprawdę gdybys nie zbadała 7dpt myślałabys ze jest wszystko ok
Musisz uzbroić się w cierpliwość bo tylko usg zweryfikuje jak jest.
Zapisałaś się już ?? -
Werka3 wrote:Zazwyczaj złe przyrosty na początku niestety nie kończą się dobrze ale napisałam zazwyczaj bo u mnie te przyrosty tez nie były książkowe a ciąża rozwija się prawidłowo zobacz u mnie jak mały był przyrost miedzy 10 a 12 dpt
Tak naprawdę gdybys nie zbadała 7dpt myślałabys ze jest wszystko ok
Musisz uzbroić się w cierpliwość bo tylko usg zweryfikuje jak jest.
Zapisałaś się już ?? -
Misia wrote:Tak zapisałam się na wizytę
A kiedy ją masz??
Sensownie by się było umówić 2-3 tyg po terminie @ miesiączki - wtedy będzie coś widać - wcześniej to niepotrzebny stres w zasadzie... U mnie dopiero było coś widać po 4 tygodniach od terminu @
No chyba, że masz bóle podbrzusza, brzucha czy masz plamienie. Wtedy możesz się zgłosić do szpitala ginekologicznego i od ręki zrobią Ci USG. Mimo wszystko mam nadzieje, ze unikniesz takiej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 21:16
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:A kiedy ją masz??
Sensownie by się było umówić 2-3 tyg po terminie @ miesiączki - wtedy będzie coś widać - wcześniej to niepotrzebny stres w zasadzie... U mnie dopiero było coś widać po 4 tygodniach od terminu @
No chyba, że masz bóle podbrzusza, brzucha czy masz plamienie. Wtedy możesz się zgłosić do szpitala ginekologicznego i od ręki zrobią Ci USG. Mimo wszystko mam nadzieje, ze unikniesz takiej sytuacji. -
Misia wrote:U mnie są przyrosty bety hcg 7dpt 34, 10dpt 56.5 i tu niski przyrost 12dpt 156.6 myślicie że będzie wszystko ok
-