Niskie AMH i słaba reakcja na stymulację
-
Jestem załamana
.
Przeszłam właśnie jedną stymulację w protokole krótkim, 4-5 pęcherzyków z czego jedna komórka, która nie przyjęła zapłodnienia.
Jesteśmy w refundacji, a lekarka powiedziała, że jeśli drugi raz tak będzie to wylatujemy z programu.
Okropne to jest, mam 37 lat, partner 36.
Czy słyszała któraś z Was o takich parametrach ? Czy jest jakakolwiek szansa dla nas ?
Boję się, że nie wyjdzie nic na moich komórkach :'(AMH 0,58 w jednym badaniu, w drugim 1,01
37 l, on 36 l
1 procedura wrzesień 2025
4 pęcherzyki
1 komórka pobrana, nie udane zap.
niedoczynosc Letrox 50 -
Islaaaa wrote:Jestem załamana
.
Przeszłam właśnie jedną stymulację w protokole krótkim, 4-5 pęcherzyków z czego jedna komórka, która nie przyjęła zapłodnienia.
Jesteśmy w refundacji, a lekarka powiedziała, że jeśli drugi raz tak będzie to wylatujemy z programu.
Czy słyszała któraś z Was o takich parametrach ? Czy jest jakakolwiek szansa dla nas ?
Boję się, że nie wyjdzie nic na moich komórkach :'( -
.
Boję się, że nie wyjdzie nic na moich komórkach :'(💁♀️34
AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗
🙋🏻♂️34
Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗
2x IUI ❌
Stymulacja i PGT-a: 09.2025
Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹 -
Morfologia (pogłębiona) partnera 2% w normie.
Ja wyprodukowałam 5 pęcherzyków, po punkcji okazało się, że jest tylko jedna komórka.
Probably zapłodnienia, strzelam - jutro dostanę informację, że nie udana.
Lekarka powiedziała tylko, że jeśli w następnej (drugiej) dłuższej stymulacji będzie tylko 1 to cytuję 'wylatujemy z programu'. Nic więcej nie wiem. Ale się załamałam. Ledwo wstałam z łóżka to napisać, bo nie wiem czy to już wyrok czy co to znaczy.
AMH 0,58 w jednym badaniu, w drugim 1,01
37 l, on 36 l
4 pęcherzyki
niedoczynosc Letrox 50 -
Islaaaa, ja bym zmieniła klinikę, albo co najmniej lekarkę... To jest bardzo nieprofesjonalne podejście... Normalnie, lekarz powinien wykorzystać pierwszy cykl bez powodzenia jako naukę i zmienić podejście w drugim - żeby pomóc pacjentom w lepszy sposób.
Naprawdę, dla mnie taki tekst dyskwalifikuje lekarza zupełnie. Ja nie wiem, czy w ogóle można "wylecieć" z programu. Zadaniem lekarza jest pomagać, a nie straszyć pacjentkę, co Twoja lekarka uczyniła.
Napiszesz na wątku wrześniowym? Tam dziewczyny na pewno będą mieć pomysły i pomogą.💁♀️34
AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗
🙋🏻♂️34
2x IUI ❌
.
Boję się, że nie wyjdzie nic na moich komórkach :'(
-
Hej. Ja przy dwóch punkcjach wyprodukowałam szałowe 2 komórki i jeden zarodek. Twoje wyniki nie są jakieś tragiczne. Pomysl o zmianie protokołu. Wprowadź coś nowego. Niestety te pierwsze stymulacje to takie na oko.
Co do programu, żeby mieć refundację to chyba chodzi o to, że musisz mieć pobrane 2 komórki żeby utrzymać dofinansowanie. Co nie zmienia faktu, że sposób przekazania tej informacji był słaby. Gdzie się leczysz?
Powodzenia!north_node lubi tę wiadomość
👄 niskie AMH,podwyższone FSH
Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
Rozpoznanie: 06.23
I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
🤰dwie kreski: 27.12.23 -
north_node - tak napiszę na wrześniowym też.
I też uważam, że ten tekst mega dołujący, szczególnie, że usłyszałam go ledwo przytomna od razu po punkcji.
Leczę się w OVUM w Lublinie.AMH 0,58 w jednym badaniu, w drugim 1,01
37 l, on 36 l
4 pęcherzyki
niedoczynosc Letrox 50 -
Islaa, to ja bym się zupełnie nie wahała przed zmianą lekarki. Jeśli coś takiego powiedziała, i to po punkcji, to równie dobrze może po raz kolejny Cię zranić. Bo rozumiem, że to powiedziała Twoja lekarka prowadząca?
Ja jestem z innego miasta, ale na pewno gdzieś tutaj znajdziesz polecenie innych lekarzy/klinik z Lublina.💁♀️34
🙋🏻♂️34
2x IUI ❌
Chodziło jej pewnie o to, że jeśli w kolejnej stymulacji nie uzyskasz 2 komórek MII, to w ramach programu nie możesz podejść do kolejnej procedury na swoich komórkach. Jedynie zostają procedury z dawstwem nasienia.
Też pewnie poszukiwanym innego lekarza, AMH masz całkiem dobre, nie wiem co jest przyczyną słabej odpowiedzi na stymualację.
Jakie badania masz porobione?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
Islaaaa wrote:north_node - tak napiszę na wrześniowym też.
I też uważam, że ten tekst mega dołujący, szczególnie, że usłyszałam go ledwo przytomna od razu po punkcji.
Leczę się w OVUM w Lublinie.AMH:
01.25 - 3.57 ng/ml
10.25 - 2.05 ng/ml, po 1 procedurze
Owulacje własne przed IVF ✅️
ANA, LA, RF, ASA ujemne ✅️
Trombofilia - PAI-1 homozygota❌️ reszta ✅️
Kariotyp ✅️
MUCH ✅️
Kir Bx + HLA C1/C1 ✅️
Czynnik męski: morfologia 0-1%, DFI 45% -> 15%
cross-match 28.8%
01.25 - Biopsja endo - stan zapalny
08.25 - Histeroskopia - nadal stan zapalny
2024: puste jajo, biochem
05.25 - kwalifikacja ivf
19.06.25 - ❄️❄️❄️ niebadane: 2x 3.2.2, prawidłowy po PGTa - 5.1.1
FET - ? -
Najczęściej te pierwsze stymulacje to takie w sumie doświadczenie, lekarz zobaczy co działa a co nie. Ja miałam podobne Amh i miałam 6 pęcherzyków i 4 dojrzałe komórki i po 1 zarodku z procedury. Miałaś jakąś suplementację? Na wątku miesięcznym jest super rozpisana. Ja biorę 4 miesiąc Ubichinol, melatoninę, Nac , resweratrol, kwercetynę, witaminę D. Do tego dieta przeciwzapalna. Amh mi wzrosło. Ale to minimum 3 miesiące suplementacji.Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
biopsja endometrium CD56 >200❌️
Cross Match- 60,2%❌️
2 cykle wyciszenia jajników
✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️ -
Loraa
Morfologie, estradiol, progesteron (kilka razy), FSH, LH, badania na niedoczynność, mam też problemy z wysoką prolaktyną - ale biorę Dostinex na uregulowanie, chociaż nie sprawdzałam jaka jest sytuacja (i nie miałam zleconego sprawdzenia),AMH 0,58 w jednym badaniu, w drugim 1,01
37 l, on 36 l
4 pęcherzyki
niedoczynosc Letrox 50 -
Islaaaa wrote:Loraa
Morfologie, estradiol, progesteron (kilka razy), FSH, LH, badania na niedoczynność, mam też problemy z wysoką prolaktyną - ale biorę Dostinex na uregulowanie, chociaż nie sprawdzałam jaka jest sytuacja (i nie miałam zleconego sprawdzenia),👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -