Norprolac 75mg
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Od ok. miesiąca, w związku z podwyższoną prolaktyną lekarz ginekolog zalecił mi przyjmować Norprolac zaczynając od pakietu startowego, a kończąc na dawce 75mg na dobę.
Stąd moje pytanie do Was, czy któraś miała styczność z tym lekiem? Skończyła kurację (mój lekarz powiedział, że leczenie trwa do 6 miesięcy)? Czy może jest w trakcie? Jak reagowałyście na ten lek? Czy zaobserwowałyście jakieś zmiany? I najważniejsze- czy którejś z Was udało się w trakcie bądź po zakończonej kuracji zajść w upragnioną ciążę? Czekam na Wasze odpowiedzi
P.S Założyłam ten wątek, ponieważ mało informacji udało mi się znaleźć na temat kobiet które przyjmowały ten lek (nie interesuje mnie działanie Dostinex'u póki co), a stary wątek umarł i dotyczy obu leków.
Pozdrawiam, wełenka. -
Cześć, ja biorę ten lek i tak jak ty zaczynałam od pakietu startowego.
Norprolac biorę już ok 2 lat około roku po pół tabletki/ Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Prolaktyna w normie. Niestety nie zaszłam w ciążę...ale to nie oznacza że ty nie zajdziesz, miałam dwie iui i teraz zbieram na ivf.
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
malgos741 po dwóch IUI lekarz podjął kolejny krok? Skoro już zbierasz to na pewno zagłębiłaś się w szczegóły i wiesz, jak to wygląda obecnie finansowo? Bo wg aktualnych wiadomości na refundacje nowe pary już raczej nie mają co liczyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 20:34
-
Rodzynka z tego co wiem to mogą mieć miejsca jeszcze w Krakowie lub Rzeszowie, moja kumpela pojechała do Krakowa i się załapała... ja za stara jestem na nfz więc tylko płatne.. dziewczyny płacą tylko za leki i to też refundowane, jeśli chcesz bez nfz to ok 5000-7000 sam zabieg plus leki. U mnie ivf koszt 5000zł plus leki a że nie mam refundacji to leki mnie mogą kosztować 2000-5000zł... zależy jaki protokół krótki czy długi...
U mnie to czas goni..01.2015 iuiinvicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
tu masz przykładową stymulację od jednej z dziewczyn:
noooo smieszne te ceny mam na rachunku ze :
puregon 688 zl a ja dalam 3,20
menopur 825 zl a ja dalam 139 zl
gonapeptyl 533 zl a ja dałam 9,14
kosmos jakisw tym momencie skoro leki mam refundowane procedura wyjdzie nas 6200 około
bardzo sie ciesze - oby tylko ten protokół był skuteczny01.2015 iuiinvicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
No niestety... jeszcze będę szukała tańszej opcji czyli odkupienia od innych dziewczyn tylko muszę wiedzieć co bedę miała przepisane...01.2015 iui
invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
W listopadzie miałam CLO + (po raz pierwszy PREGNYL 10000). Niestety nie zadział. U mnie pęcherzyki same rosną, ale nie pękają. Przy stymulacji urosły nawet dwa po 20mm, ale nawet po podaniu pregnylu nie pękły
więc się zastanawiam, czy jest to w ogóle możliwe przy kolejnych cyklach...? Ginekolog powiedział, że jak 3 razy się nie uda to zostaje ivf. Oprócz tego mam podejrzenie endometriozy, no i koło lutego muszę mieć laparoskopię.
A Ty małgoś jaki masz problem podczas zachodzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 23:32
-
nick nieaktualny
-
rodzynka66 wrote:W listopadzie miałam CLO + (po raz pierwszy PREGNYL 10000). Niestety nie zadział. U mnie pęcherzyki same rosną, ale nie pękają. Przy stymulacji urosły nawet dwa po 20mm, ale nawet po podaniu pregnylu nie pękły
więc się zastanawiam, czy jest to w ogóle możliwe przy kolejnych cyklach...? Ginekolog powiedział, że jak 3 razy się nie uda to zostaje ivf. Oprócz tego mam podejrzenie endometriozy, no i koło lutego muszę mieć laparoskopię.
A Ty małgoś jaki masz problem podczas zachodzenia?
U mnie była wysoka prolaktyna, pęcherzyki rosną i pękają a ciąży nie ma ...
Po dwóch iui doszłam do wniosku że czas zbierać kasę na ivf i w przyszłym roku zrobić...01.2015 iuiinvicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualny
-