X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Nosicielstwo zespołu łamliwego chromosomu x
Odpowiedz

Nosicielstwo zespołu łamliwego chromosomu x

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • feniksy Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest na tym forum ktoś kto jest nosicielem łamliwego chromosomu x i mógłby podzielić się swoją historią ? czy się udało, czy się nie udało, doświadczenia z klinikami itd. Ja jestem nosicicielem, mam ponad 80 powtórzeń i mam wskazanie do in-vitro z badaniem zarodków. Jestem na etapie wyboru kliniki. Wiem, że może być trudno, ale chcemy spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 10:50

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feniksy wrote:
    Czy jest na tym forum ktoś kto jest nosicielem łamliwego chromosomu x i mógłby podzielić się swoją historią ? czy się udało, czy się nie udało, doświadczenia z klinikami itd. Ja jestem nosicicielem, mam ponad 80 powtórzeń i mam wskazanie do in-vitro z badaniem zarodków. Jestem na etapie wyboru kliniki. Wiem, że może być trudno, ale chcemy spróbować.

Jeżeli chodzi o klinikę polecam Gameta Gdynia jest to klinika, która zna się na tym najlepiej , ,osobiscie Medart nie polecam jak przedmówczyni,w temacie badania zarodkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 11:54

• feniksy Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Proszę o kontakt wyłącznie osoby które są nosicielem łamliwego chromosomu x
    lub te osoby korzystały z badań zarodków z tych lub innych przyczyn. Interesuje mnie realność powodzenia, słyszałam, że to inwazyjna metoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 12:15

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ