X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Novum

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miem czy taki wątek już był, więc zakładam nowy. Chcę się przenieść do Novum, czy polecacie? Jeśli tak to którego lekarza?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Ci obejrzenie dokumentu kilku odcinków "In vitro. czekając na dziecko". Sama nie miałam z tą kliniką do czynienia, ale ten dokument jest nagrywany w tej klinice. Również polecam zajrzenie na forum nasz-bocian, tam znajdziesz opinie o różnych klinikach, również o novum :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że podczas leczenie w mojej klinice polecono mi konsultację w Novum.
    Pomimo, że byłam tam raz i było mega profesjonalnie jak na nasze polskie warunki to jestem przekonana, że to jedne z najlepszych miejsc u nas w kraju. Kliku lekarzy zajmujących się problemem niepłodności w innych klinikach poleca właśnie Novum, zwłaszcza jak leczenie dość długo trwa.
    Był moment, że zastanawialiśmy się nad procedurami właśnie tam ale to dla nas za daleko i udało nam się jednak w klinice bliżej miejsca zamieszkania.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie kojarzylo, ze jest ciut dluzszy watek juz. Moze tu cos znajdziesz https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/novum-warszawa,3883.html

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My leczymy się w Novum, to prawda jest bardzo profesjonalnie i rzetelnie. Polecam dr Taszycką.

Ania_84, Libra lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co leczymy sie w Novum.. a raczej poki co kurujemy meza :)
    jako jedyna kliniak w całej Polsce podjeła sie i dała nam szanse na nasze wspolne dziecko .. inni skreslali nas na stracie..
    maz leczy sie u dr Wolskiego
    aktualnie jestesmy w polowie II etapu kuracji
    po I etapie wyniki byly powalajace :)
    z zera plemnikow w nasieniu pojawily sie po 60 dniach niedojrzale plemniczki hormony zaczely sie normowac..moj amaz czuje sie o niebo lepiej :)

nie wiemy na ile kuracja przynisie calkowity skutek w postaci plemnikow.. ale sa postepy :) najprawdopodobniej luty bedzie miesiacem biospji meza i jelsin\znajda sie plemniki pozniej in vitrro :)

bylismy u kilku andrologow ale tylko w Novum maz zostal doklandie przebadany .. szczegolnie ze poprzedni lekarza kilku rzeczy nie sprawdzili a podejrzewali wada genetyczna u meza ..
    jesli chodzi o meska plodnosc polecam...
    ps .. o dziwo nie namawiali nas na drogie leki.. ktore proponowali nam inni lekarze ;/

Mallina, Libra lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    My póki co leczymy sie w Novum.. a raczej poki co kurujemy meza :)
    jako jedyna kliniak w całej Polsce podjeła sie i dała nam szanse na nasze wspolne dziecko .. inni skreslali nas na stracie..
    maz leczy sie u dr Wolskiego
    aktualnie jestesmy w polowie II etapu kuracji
    po I etapie wyniki byly powalajace :)
    z zera plemnikow w nasieniu pojawily sie po 60 dniach niedojrzale plemniczki hormony zaczely sie normowac..moj amaz czuje sie o niebo lepiej :)

nie wiemy na ile kuracja przynisie calkowity skutek w postaci plemnikow.. ale sa postepy :) najprawdopodobniej luty bedzie miesiacem biospji meza i jelsin\znajda sie plemniki pozniej in vitrro :)

bylismy u kilku andrologow ale tylko w Novum maz zostal doklandie przebadany .. szczegolnie ze poprzedni lekarza kilku rzeczy nie sprawdzili a podejrzewali wada genetyczna u meza ..
    jesli chodzi o meska plodnosc polecam...
    ps .. o dziwo nie namawiali nas na drogie leki.. ktore proponowali nam inni lekarze ;/
    Tak się cieszę, że są piękne postępy u Was. Wasza wytrwałość i wysiłek będzie nagrodzony !

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, aj własnie dzis jade na pierwsza wizyte do Novum do dr Wojewódzkiego. Za 2 godziny wyjazd bo mamy do przejechania ponad 200 km. Jak wrócę to opiszę wrażenia.

Libra lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    My leczymy się w Novum, to prawda jest bardzo profesjonalnie i rzetelnie. Polecam dr Taszycką.
    ja też się tam leczę, czuje się tam bardzo dobrze i też polecam dr Taszycka i dr Wojewódzkiego

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i w domu. Odczucia mam bardzo pozytywne. Klinika super, wszyscy sie Tobą interesują,pełen profesjonalizm. Dostalismy liste badan do zrobienia i bedziemy szykowali sie do inseminacji jesli moje HSG wypadnie dobrze.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty trzymam kciuki :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Tak się cieszę, że są piękne postępy u Was. Wasza wytrwałość i wysiłek będzie nagrodzony !
    ehh zobaczymy .poki co mam etap watpliwosci czy to co robimy da rezultaty..
    jeszcze miesiac kuracji .. a ja juz bym robila badania ..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Ja juz po wizycie i w domu. Odczucia mam bardzo pozytywne. Klinika super, wszyscy sie Tobą interesują,pełen profesjonalizm. Dostalismy liste badan do zrobienia i bedziemy szykowali sie do inseminacji jesli moje HSG wypadnie dobrze.
    Super, to szybko badania i do dzieła z inseminacją :) Jak cenowo wygląda inseminacja w novum?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ehh zobaczymy .poki co mam etap watpliwosci czy to co robimy da rezultaty..
    jeszcze miesiac kuracji .. a ja juz bym robila badania ..
    Bądź cierpliwa, ja też czasem jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym wszystko na już, a los uciera mi nosa ;)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Bądź cierpliwa, ja też czasem jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym wszystko na już, a los uciera mi nosa ;)
    nie no pewnie w sumie nic innego mi nie pozostaje.. po prostu widze co sie dzieje z moim emkiem.. i chcialabym zbeysmy mieli juz to za soba..
    i albo cudna wiadomosc alb mniej cudna IUI z nasieniem dawcy ..chc dla mojego M nawet ta druga opcja jest dobra..
    napardwe mamay duzo cierpliwosci ale jak pod koniec leczenia czlowiek jest ciekawy :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kropek Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt inseminacji w Novum to 800 zł .
    Mallina wrote:
    Super, to szybko badania i do dzieła z inseminacją :) Jak cenowo wygląda inseminacja w novum?

10.02.15 - 1 ICSI - blastocysta 4AA
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ