NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
amica wrote:To lek który ma działanie immunosupresyjne, czyli wycisza reakcje organizmu, usypia trochę immunologie i ma działanie przeciwzapalne.
W którym momencie trzeba go brać? Rozumiem, ze po trasferze, ale kiedy i jak długo?Starania 4 lata
38l
AMH styczeń 2020 1.84 lipiec 2020 0.74
Nasienie ok
10.2019 Laparotomia mięśniaków i koagulacja endometriozy
07.2020 histeroskopia mięśniak novum
09.2020- NOVUM- ICSI-7 oocytów , 6 zarodków
❄❄ 2 dniowe 4.1.1., 4.1.2❄ blastka 3.3.3.
16.09- I transfer świeży, dwudniowy, czekamy...
9dpt- beta 1.15 😔 prog. 53,42
12dpt- beta < 1.1 prog. 23.60 cb 😪
17.10. FET 4.1.1 3 dniowy❄
9dpt beta 45.69 prog 34.98
11 dpt beta 148.20 prog 56.32
13 dpt beta 291.60 prog 57.36
16 dpt beta 995.60 prog 39.41
-
Nadzieja77 wrote:W którym momencie trzeba go brać? Rozumiem, ze po trasferze, ale kiedy i jak długo?"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
-
Nadzieja77 wrote:Ja już po startowej u dr Wojewódzkiego. Będę pewnie 05.09 w klinicie. Cieszę się, że jest nie jestem sama na starcie 😃
Ja właśnie teraz na przygotowanie do criotransferu idę do dr Wojewodzkiego 1 wrzesnia. Nie znam go jeszcze ale oby to był ten szczęśliwy doktor -
amica wrote:To raczej powinien ustalić lekarz w zależności od wyników. Ja tego nie brałam jeszcze więc nie wiem jak długo i jaka dawkę się bierze. Najmniejsza dawka to bodajże 5mg.
Ja w poprzedniej klinice brałam odpowiednik tego leku i zaczynałam jeszcze przed transferem ale trzeba pamietac , że tego leku nie mozna od tak sobie odstawić , trzeba schodzić z dawki, to jest steryd. Lepiej nie ryzykowac na wslasną rękę. -
majka_o wrote:Ja w poprzedniej klinice brałam odpowiednik tego leku i zaczynałam jeszcze przed transferem ale trzeba pamietac , że tego leku nie mozna od tak sobie odstawić , trzeba schodzić z dawki, to jest steryd. Lepiej nie ryzykowac na wslasną rękę.
Majka napisałam na prv -
amica wrote:Nie wiem czy po szczepieniach mi przepisze. Napiszę może do niego z tym pytaniem
A nóż odpisze..
Ale tak informacyjnie, Pan doktor mi odpisał, że po szczepieniach steryd nie jest potrzebny."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualny
-
majka_o wrote:Ja właśnie teraz na przygotowanie do criotransferu idę do dr Wojewodzkiego 1 wrzesnia. Nie znam go jeszcze ale oby to był ten szczęśliwy doktor
-
Dziobunio wrote:Jednak wizyty startowej nie mam na poaczatku września. Muszę zrobić badanie histeroskopia. Ktoś miał ? Czy bez problemu podszedł w następnym cyklu do in vitro ?
Ja zaczęłam stymulację w kolejnym cyklu po histeroskopii. Tylko też zależy w jakim dniu cyklu będziesz miała histeroskopię, ja na wynik czekałam dwa tygodnie a wizyta startowa musi się odbyć około 20 dnia cyklu. u mnie się udało, że się odbyła w tym samym cyklu co histeroskopia i jak rozpoczął się okres to zaczęłam stymulację. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny mam prośbę czy któraś z was dostała rozpiskę suplementów od dr l i może napisać mi nazwy firmy jakie szukać ???
Bo dziś byłam na wizycie i dostałam listę ale tak się zAkrecilismy Wychodząc ze nie wykupiliśmy w aptece obok - a jesteśmy z Poznania i nie mamy możliwości się cofnąć ... będę bardzo wdzięczna ( zioła rewitalizujące - mogą w aptece nie wiedzieć jakie to )Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 20:49
-
Aliglam wrote:Hej dziewczyny mam prośbę czy któraś z was dostała rozpiskę suplementów od dr lewandowskiego i może napisać mi nazwy firmy jakie szukać ???
Bo dziś byłam na wizycie i dostałam listę ale tak się zAkrecilismy Wychodząc ze nie wykupiliśmy w aptece obok - a jesteśmy z Poznania i nie mamy możliwości się cofnąć ... będę bardzo wdzięczna ( zioła rewitalizujące - mogą w aptece nie wiedzieć jakie to )
A powiesz jakie suple przepisal Ci doktor jestem ciekawa bo tez zamierzam sie zapisac a z ostatniej procedury tylko 1 zarodek.
...? Widze,ze mialas bardzo duzo transferow ladnych blastek. Nie myslalas o immuno?
Aliglam lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
nick nieaktualnyAliglam wrote:Hej dziewczyny mam prośbę czy któraś z was dostała rozpiskę suplementów od dr lewandowskiego i może napisać mi nazwy firmy jakie szukać ???
Bo dziś byłam na wizycie i dostałam listę ale tak się zAkrecilismy Wychodząc ze nie wykupiliśmy w aptece obok - a jesteśmy z Poznania i nie mamy możliwości się cofnąć ... będę bardzo wdzięczna ( zioła rewitalizujące - mogą w aptece nie wiedzieć jakie to ) -
Dziobunio wrote:Który to był transfer ? 🙂 gratuluje
Drugie isci - swiezy się nie udał, crio udało i jest synek i teraz crio póki co beta jest 184 i w piątek będę powtarzać
Dziękuję Dziewczyny za podpowiedzi ws konsultacji bety i wypisania lekówSofia2019 lubi tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Amica- super że Pani dr zaproponowała Ci to rozwiązanie żeby podhodować zarodki do 5 doby:) A jakie zarodki Ci pozostały że mówisz że słabe?
Mam nadzieję że wszystko pójdzie w 100% zgodnie z planem.
Prof Malinowski przepisuje encorton do transferu też po szczepieniach z tego co robiłam rozeznanie u jego pacjentek, ale czy jest też taka potrzeba to już inne pytanieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:26
amica lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Jusia 82 wrote:Amica- super że Pani dr zaproponowała Ci to rozwiązanie żeby podhodować zarodki do 5 doby:) A jakie zarodki Ci pozostały że mówisz że słabe?
Mam nadzieję że wszystko pójdzie w 100% zgodnie z planem.
Prof Malinowski przepisuje encorton do transferu też po szczepieniach z tego co robiłam rozeznanie u jego pacjentek, ale czy jest też taka potrzeba to już inne pytanie"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
amica wrote:W drugiej dobie mrożone 6.2 i 7.2 a powinny już być 8komorkowce no i drugi stopień fragmentacji.
A nie w trzecie j powinny mieć dopiero 8 komórek? Znamy tu na forum przypadki gdzie nie takie dawały radę więc musimy w nie wierzyć
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
amica wrote:W drugiej dobie mrożone 6.2 i 7.2 a powinny już być 8komorkowce no i drugi stopień fragmentacji.
według mnie Twoje 2 dniowece sa całkiem ladne
ja mam jeszcze 3 dniowca klasy 7.3 i tez bede upierac sie na rozmrozenie do hodowle do blastki. Nie chce brac silnych lekow jak accofil i zyc w z nadzieja przez 2 tyg - to uwazam jest nie fairWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 19:23
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
nick nieaktualnySofia2019 wrote:Z tego co kojarze to ziola rewitalizujace to inaczej ziola ojca sroki. Nie wiem jakie maja w Novum ale chyba o te chodzi.
A powiesz jakie suple przepisal Ci doktor jestem ciekawa bo tez zamierzam sie zapisac a z ostatniej procedury tylko 1 zarodek.
...? Widze,ze mialas bardzo duzo transferow ladnych blastek. Nie myslalas o immuno? -
nick nieaktualnyDurkapa wrote:hej ja tez 2 września pierwsza wizyta u dr lewandowskiego , startowa to ta od której zaczynasz stymulację?
Startowa (przynajmniej u mnie) jest w 21 dc, sprawdzi czy na usg wszystko ok, przynoszę już komplet badań, dostanę recepty do wykupienia i harmonogram działania. I stymulacje zaczynam pierwszego dnia okresu