NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgnes92 wrote:Tak kochana, dostaliśmy na wstępnej wizycie skierowania na badania i z wynikami na startową.
Ja musiałam zrobić:
Posiew z kanału szyjki macicy
Posiew ze sklepienia pochwy
HIV
hBS
VDRL
Anty Hcv
Anty Hbc
Morfologia
APTT
PT
ASPAT
ALAT
poziom białka w surowicy
Jonogram
Glukoza
Mocz - badanie ogólne
EKG + wizyta u internisty i zgoda internisty na IVF (na papierze)
USG piersi - musiałam zrobić bo straciło ważność poprzednie (rok)
W wymaganych mam tez: (u mnie są jeszcze ważne więc akurat nie musiałam teraz robić ale muszą być) :
Cytologia
Grupa krwi
Stopień czystości pochw
Chlamydia trachomatis
Przeciwciała w kierunku różyczki IgG
Przeciwciała w kierunku toxoplazmozy IgG
Plus mąż dostał też na różne badania i wspólnie też dostaliśmy na kariotyp
Część badan mam bo moja ostatnia punkcja była w czerwcu ale nie wiem jaki jest okres ważności, wstepnie punkcja mi wypadnie w novum w pierwszej połowie listopada
Czy zgoda internisty ma być na jakimś druku z novum czy sam ma coś napisać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 08:11
-
Durkapa wrote:O kurcze duzo tego, nic mi nie powiedzieli na wizycie wstepnej o badaniach. Czy w rejstracji udziela mi info na ten temat ? Na wizycie wstepnej polozna zapisala sobie moj wynik.usg piersi tez sprzed roku i tylko odnotowała, że jest ok. Teraz w dobie koronawirusa ciezko bedzie zrobic usg . Najbardziej jestem zaskoczona wizytą u internisty i jego zgoda....
Część badan mam bo moja ostatnia punkcja była w czerwcu ale nie wiem jaki jest okres ważności, wstepnie punkcja mi wypadnie w novum w pierwszej połowie listopada
Czy zgoda internisty ma być na jakimś druku z novum czy sam ma coś napisać?
Na druku z novum. Dostałam taki druk na wizycie wstępnej od lekarza. Ale to było trzy lata temu, nie wiem jak jest teraz. Podejrzewam że tak samo.
Usg piersi ważny rok, ja musiałam powtarzać, miałam trzy stymulacje i tak wypadało że do każdej musiałam powtórzyć.
Wirusowki ważne pół roku, też ciągle powtarzalam bo do każdego transferu musiały być ważne.
-
Michalina wrote:Właśnie podziwiam Cię, że jesteś taka spokojna. Tu wszyscy czekaja na wieści, a Ty sobie beztrosko po lesie hasasz
Ale może to i dobrze, im mniej stresu tym lepiej dla Ciebie
Musi być ok
No ale już stoję w kolejce do labu.Michalina lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Asiula86 wrote:I bardzo dobrze :-*
Ja miałam taką ufność podczas ostatniej procedury. Podświadomie czułam, że z tej czwartej procedury będę miała chociaż jedno dziecko. Trzymam kciuki za przyrosty! :-*Asiula86 lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Dziobunio wrote:Dziewczyny dziękuje za pomoc z akupunktura. Pytacie swojego lekarza prowadzącego na ten temat ?
Ja nie pytałam, bo nie widzę potrzeby, ale zawsze można się skonsultować jeżeli Cię to uspokoi."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualnyZiuta@ 35 wrote:Na druku z novum. Dostałam taki druk na wizycie wstępnej od lekarza. Ale to było trzy lata temu, nie wiem jak jest teraz. Podejrzewam że tak samo.
Usg piersi ważny rok, ja musiałam powtarzać, miałam trzy stymulacje i tak wypadało że do każdej musiałam powtórzyć.
Wirusowki ważne pół roku, też ciągle powtarzalam bo do każdego transferu musiały być ważne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 08:43
-
nick nieaktualnyDurkapa wrote:Dziekuje dziewczyny za informacje, badania z krwi załatwiłabym przed samą punkcja ale usg piersi i internista mialabym juz problem. W poniedziałek dzwonie do novum po druk i listę badan
Kochana, wspomniałaś że wizytę wstępna miałaś z położna a nie z lekarzem?
Novum jest też dziś czynne to może od razu zadzwon, żeby było wiadomo 😊 -
nick nieaktualny
-
Durkapa wrote:O kurcze duzo tego, nic mi nie powiedzieli na wizycie wstepnej o badaniach, tzn wspomnieli o badaniach przed punkcja ale skoro nie dali zadnego wykazu liczyłam, że są to jakies podstawowe badania. Czy w rejstracji udziela mi info na ten temat ? Na wizycie wstepnej polozna zapisala sobie moj wynik.usg piersi tez sprzed roku i tylko odnotowała, że jest ok. Teraz w dobie koronawirusa ciezko bedzie zrobic usg . Najbardziej jestem zaskoczona wizytą u internisty i jego zgoda....
Czy zgoda internisty ma być na jakimś druku z novum czy sam ma coś napisać?
Durkapa, u mnie nikt nigdy nie wymagał żadnego zaświadczenia od internisty. EKG miałam tylko raz jakoś na samym początku.
USG piersi bym powtórzyła, bo sprawdzając ważność badań za każdym razem o tym wspominają.Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Amica juz krew oddana?
As, bylas juz na podgladzie jak jajeczka rosna?
Dziewczyny jakie mialyscie endo jak lekarz włączył progesteron? U mnie juz w 9dc endo ponad 10mm to nie za duzo? Mialam dawkowanie na poczatku 2x1 a od 6dc 3x1 estrofemu. Prog wlaczony 10dc.
Czy jak sie włączy progesteron to endometrium troche przestaje rosnac? Pytam bo mam problem z za grubym endoNaturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
nick nieaktualnyAndziorek wrote:Durkapa, u mnie nikt nigdy nie wymagał żadnego zaświadczenia od internisty. EKG miałam tylko raz jakoś na samym początku.
USG piersi bym powtórzyła, bo sprawdzając ważność badań za każdym razem o tym wspominają.
Ja musiałam mieć zaświadczenie. Dostalam w Novum druk. Było to kłopotliwe bo w dobie koronawirusa interniści mają teleporady ale Pani doktor powiedziała że bez tego nie zaczniemyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 09:51
-
nick nieaktualnyAgnes92 wrote:Kochana, wspomniałaś że wizytę wstępna miałaś z położna a nie z lekarzem?
Novum jest też dziś czynne to może od razu zadzwon, żeby było wiadomo 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sofia, tak już oddana! Nie wiem czy wiecie ale w Alabie można się umówić na konkretną godzinę jak się kupuje badania przez sklep online. Nie skorzystałam z tej opcji wczoraj kupując badania i żałowałam przeokrutnie. Stałam godzinę w kolejce 🤦♀️
Z endo nie pomogę, bo u mnie w miarę zawsze jest normalne. Teraz jak byłam na wizycie to było 7.5mm i prog miałam włączony po 5 dniach i zakładam że urosło na pewno do 10mm ale niestety potem już nie sprawdzałam jakie jest.
Ale internety mówią, że jak się zaczyna wydzielać progesteron to endometrium przestaje rosnąc.
Kiedy transfer?
Nadzieja, Aś dajcie znasz jak Wasze jajeczka
nick nieaktualnyAgnes92 wrote:Test nie działa niestety 😫 Zwariuje normalnie, zawsze było jak w zegarku.
Daj znać jak dowiesz się z kliniki co z tymi badaniami -
amica wrote:Sofia, tak już oddana! Nie wiem czy wiecie ale w Alabie można się umówić na konkretną godzinę jak się kupuje badania przez sklep online. Nie skorzystałam z tej opcji wczoraj kupując badania i żałowałam przeokrutnie. Stałam godzinę w kolejce 🤦♀️
Z endo nie pomogę, bo u mnie w miarę zawsze jest normalne. Teraz jak byłam na wizycie to było 7.5mm i prog miałam włączony po 5 dniach i zakładam że urosło na pewno do 10mm ale niestety potem już nie sprawdzałam jakie jest.
Ale internety mówią, że jak się zaczyna wydzielać progesteron to endometrium przestaje rosnąc.
Kiedy transfer?
Nadzieja, Aś dajcie znasz jak Wasze jajeczka
Kciuki za przyrosty 🤗💪❤
amica lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Ja to w ogóle z alabem mam slabe doswiadczenie. No i strasznie dlugo zawsze czekam na wyniki. Wiec mimo ze mam najblizej rzadko tam robie....
Zajrzalam z nadzieja ze Twoj wynik juz jest a tu....😞
Sofia- ja tez nie pomoge. Z endo nie mialam problemow nigdy
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️