Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Dziobunio Koleżanka

Wysłany: 12 września 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za pomoc z akupunktura. Pytacie swojego lekarza prowadzącego na ten temat ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Tak kochana, dostaliśmy na wstępnej wizycie skierowania na badania i z wynikami na startową.

Ja musiałam zrobić:

Posiew z kanału szyjki macicy
    Posiew ze sklepienia pochwy
    HIV
    hBS
    VDRL
    Anty Hcv
    Anty Hbc
    Morfologia
    APTT
    PT
    ASPAT
    ALAT
    poziom białka w surowicy
    Jonogram
    Glukoza
    Mocz - badanie ogólne
    EKG + wizyta u internisty i zgoda internisty na IVF (na papierze)
    USG piersi - musiałam zrobić bo straciło ważność poprzednie (rok)

W wymaganych mam tez: (u mnie są jeszcze ważne więc akurat nie musiałam teraz robić ale muszą być) :

Cytologia
    Grupa krwi
    Stopień czystości pochw
    Chlamydia trachomatis
    Przeciwciała w kierunku różyczki IgG
    Przeciwciała w kierunku toxoplazmozy IgG

Plus mąż dostał też na różne badania i wspólnie też dostaliśmy na kariotyp
    O kurcze duzo tego, nic mi nie powiedzieli na wizycie wstepnej o badaniach, tzn wspomnieli o badaniach przed punkcja ale skoro nie dali zadnego wykazu liczyłam, że są to jakies podstawowe badania. Czy w rejstracji udziela mi info na ten temat ? Na wizycie wstepnej polozna zapisala sobie moj wynik.usg piersi tez sprzed roku i tylko odnotowała, że jest ok. Teraz w dobie koronawirusa ciezko bedzie zrobic usg . Najbardziej jestem zaskoczona wizytą u internisty i jego zgoda....
    Część badan mam bo moja ostatnia punkcja była w czerwcu ale nie wiem jaki jest okres ważności, wstepnie punkcja mi wypadnie w novum w pierwszej połowie listopada

Czy zgoda internisty ma być na jakimś druku z novum czy sam ma coś napisać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 08:11

• Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    O kurcze duzo tego, nic mi nie powiedzieli na wizycie wstepnej o badaniach. Czy w rejstracji udziela mi info na ten temat ? Na wizycie wstepnej polozna zapisala sobie moj wynik.usg piersi tez sprzed roku i tylko odnotowała, że jest ok. Teraz w dobie koronawirusa ciezko bedzie zrobic usg . Najbardziej jestem zaskoczona wizytą u internisty i jego zgoda....
    Część badan mam bo moja ostatnia punkcja była w czerwcu ale nie wiem jaki jest okres ważności, wstepnie punkcja mi wypadnie w novum w pierwszej połowie listopada

Na druku z novum. Dostałam taki druk na wizycie wstępnej od lekarza. Ale to było trzy lata temu, nie wiem jak jest teraz. Podejrzewam że tak samo.
    Usg piersi ważny rok, ja musiałam powtarzać, miałam trzy stymulacje i tak wypadało że do każdej musiałam powtórzyć.
    Wirusowki ważne pół roku, też ciągle powtarzalam bo do każdego transferu musiały być ważne.

event.png
  • amica Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina wrote:
    Właśnie podziwiam Cię, że jesteś taka spokojna. Tu wszyscy czekaja na wieści, a Ty sobie beztrosko po lesie hasasz :D
    Ale może to i dobrze, im mniej stresu tym lepiej dla Ciebie :)
    Musi być ok :)
    Haha no właśnie może dlatego że sobie pohasałam to taka spokojna jestem 😁

No ale już stoję w kolejce do labu.

Michalina lubi tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • amica Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    I bardzo dobrze :-*
    Ja miałam taką ufność podczas ostatniej procedury. Podświadomie czułam, że z tej czwartej procedury będę miała chociaż jedno dziecko. Trzymam kciuki za przyrosty! :-*
    To aż niesamowite, co ? Nie wiem skąd się to bierze, bo przecież pewności nigdy się nie ma.

Asiula86 lubi tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • amica Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobunio wrote:
    Dziewczyny dziękuje za pomoc z akupunktura. Pytacie swojego lekarza prowadzącego na ten temat ?

Ja nie pytałam, bo nie widzę potrzeby, ale zawsze można się skonsultować jeżeli Cię to uspokoi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Na druku z novum. Dostałam taki druk na wizycie wstępnej od lekarza. Ale to było trzy lata temu, nie wiem jak jest teraz. Podejrzewam że tak samo.
    Usg piersi ważny rok, ja musiałam powtarzać, miałam trzy stymulacje i tak wypadało że do każdej musiałam powtórzyć.
    Wirusowki ważne pół roku, też ciągle powtarzalam bo do każdego transferu musiały być ważne.
    Dziekuje dziewczyny za informacje, badania z krwi załatwiłabym przed samą punkcja ale usg piersi i internista mialabym juz problem. W poniedziałek dzwonie do novum po druk i listę badan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 08:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    Dziekuje dziewczyny za informacje, badania z krwi załatwiłabym przed samą punkcja ale usg piersi i internista mialabym juz problem. W poniedziałek dzwonie do novum po druk i listę badan

Kochana, wspomniałaś że wizytę wstępna miałaś z położna a nie z lekarzem?

Novum jest też dziś czynne to może od razu zadzwon, żeby było wiadomo 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mam coraz większe załamanie nerwowe. @ nadal nie ma.. Była ciepła kąpiel z termofor, herbaty rozgrzewające i nic..

• Andziorek Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    O kurcze duzo tego, nic mi nie powiedzieli na wizycie wstepnej o badaniach, tzn wspomnieli o badaniach przed punkcja ale skoro nie dali zadnego wykazu liczyłam, że są to jakies podstawowe badania. Czy w rejstracji udziela mi info na ten temat ? Na wizycie wstepnej polozna zapisala sobie moj wynik.usg piersi tez sprzed roku i tylko odnotowała, że jest ok. Teraz w dobie koronawirusa ciezko bedzie zrobic usg . Najbardziej jestem zaskoczona wizytą u internisty i jego zgoda....

Durkapa, u mnie nikt nigdy nie wymagał żadnego zaświadczenia od internisty. EKG miałam tylko raz jakoś na samym początku.
    USG piersi bym powtórzyła, bo sprawdzając ważność badań za każdym razem o tym wspominają.

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica juz krew oddana?
    As, bylas juz na podgladzie jak jajeczka rosna? :)

Dziewczyny jakie mialyscie endo jak lekarz włączył progesteron? U mnie juz w 9dc endo ponad 10mm to nie za duzo? Mialam dawkowanie na poczatku 2x1 a od 6dc 3x1 estrofemu. Prog wlaczony 10dc.
    Czy jak sie włączy progesteron to endometrium troche przestaje rosnac? Pytam bo mam problem z za grubym endo

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek wrote:
    Durkapa, u mnie nikt nigdy nie wymagał żadnego zaświadczenia od internisty. EKG miałam tylko raz jakoś na samym początku.
    USG piersi bym powtórzyła, bo sprawdzając ważność badań za każdym razem o tym wspominają.

Ja musiałam mieć zaświadczenie. Dostalam w Novum druk. Było to kłopotliwe bo w dobie koronawirusa interniści mają teleporady ale Pani doktor powiedziała że bez tego nie zaczniemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 09:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Kochana, wspomniałaś że wizytę wstępna miałaś z położna a nie z lekarzem?

Novum jest też dziś czynne to może od razu zadzwon, żeby było wiadomo 😊
    Nieee, z lewandowskim mialam wizyte wstepna ale przed wizyta i po mialam rozmowę z polozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Powiem Wam, że mam coraz większe załamanie nerwowe. @ nadal nie ma.. Była ciepła kąpiel z termofor, herbaty rozgrzewające i nic..
    Moze zrob test ciążowy? ✊ja wczoraj poleżałam z termoforem i na wieczór dostałam @

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    Moze zrob test ciążowy? ✊ja wczoraj poleżałam z termoforem i na wieczór dostałam @

Test nie działa niestety 😫 Zwariuje normalnie, zawsze było jak w zegarku.

Daj znać jak dowiesz się z kliniki co z tymi badaniami

• amica Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia, tak już oddana! Nie wiem czy wiecie ale w Alabie można się umówić na konkretną godzinę jak się kupuje badania przez sklep online. Nie skorzystałam z tej opcji wczoraj kupując badania i żałowałam przeokrutnie. Stałam godzinę w kolejce 🤦‍♀️

Z endo nie pomogę, bo u mnie w miarę zawsze jest normalne. Teraz jak byłam na wizycie to było 7.5mm i prog miałam włączony po 5 dniach i zakładam że urosło na pewno do 10mm ale niestety potem już nie sprawdzałam jakie jest.

Ale internety mówią, że jak się zaczyna wydzielać progesteron to endometrium przestaje rosnąc.

Kiedy transfer?

Nadzieja, Aś dajcie znasz jak Wasze jajeczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Test nie działa niestety 😫 Zwariuje normalnie, zawsze było jak w zegarku.

Daj znać jak dowiesz się z kliniki co z tymi badaniami
    Dzwonilam , połączyli mnie z położnymi, które nie odbierają a teraz nawet do rejstracji nie mogę się dodzwonić

• Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Sofia, tak już oddana! Nie wiem czy wiecie ale w Alabie można się umówić na konkretną godzinę jak się kupuje badania przez sklep online. Nie skorzystałam z tej opcji wczoraj kupując badania i żałowałam przeokrutnie. Stałam godzinę w kolejce 🤦‍♀️

Z endo nie pomogę, bo u mnie w miarę zawsze jest normalne. Teraz jak byłam na wizycie to było 7.5mm i prog miałam włączony po 5 dniach i zakładam że urosło na pewno do 10mm ale niestety potem już nie sprawdzałam jakie jest.

Ale internety mówią, że jak się zaczyna wydzielać progesteron to endometrium przestaje rosnąc.

Kiedy transfer?

Nadzieja, Aś dajcie znasz jak Wasze jajeczka :)
    Dzieki Amica, moze moje uroslo do 11mm jak miałam proga włączonego- tego sie trzymam :)

Kciuki za przyrosty 🤗💪❤

amica lubi tę wiadomość

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle z alabem mam slabe doswiadczenie. No i strasznie dlugo zawsze czekam na wyniki. Wiec mimo ze mam najblizej rzadko tam robie....
    Zajrzalam z nadzieja ze Twoj wynik juz jest a tu....😞
    Sofia- ja tez nie pomoge. Z endo nie mialam problemow nigdy

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica czekamy z niecierpliwością ✊✊✊✊

Marmis
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ