NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jak wygląda krótki protokół w novum, bo wiem że niedawno o tym pisalysmy ale nie mogę odnaleźć.
Od którego dnia cyklu zaczyna się stymulację i kiedy pierwsze podglądane? I co ile dni takie podglądanie? I w którym dniu mniej więcej punkcja? -
Witajcie Dziewczyny.
Dołączam do Was,choć Ovufriend sledze od dawna. Wczesniej nie mialam odwagi napisac..
staramy sie z mezem rowny rok. 20 pazdziernika bylismy na pierwszej wizycie w Novum u dr Dobek-Jakubczyk.
Dotychczasowe badania mamy dobre. Maz zbadal nasienie,wyniki b.dobre,ja zbadalam wszystkie hormony. AMH 1,98 - mogloby byc lepiej,ale nie ma tragedii.
Narazie mialam monitoring cyklu,potwierdzona owulacje. Biore duphaston. Cykle mam zazwyczaj krotkoe,bo tylko 24 dniowe. Podejrzewam,ze moje jajeczka nie sa najlepszej jakosci,mimo ze sa.. ale to tylko moje pojdejrzenia.
Miesiaczki narazie nie mam,dzis jest 25 dzien cyklu. Nadal biore Duphaston. Czuje jednak,ze znowu sie nie udalo...
niebardzo mam z kim porozmawiac..maz mowi: "przestan o tym myslec". Mama chyba tez ma juz dosyc mojego gadania. Z nikim innym nie mam odwagi rozmawiac.
Obiecalam sobie,ze dam sobie jeszcze pare miesiecy na leczenie zachowawcze (nigdy nie bylam stymulowana). Jesli sie nie uda,chce podejsc do in vitro..
dziewczyny... czytalam rozne watki przeZ ten czas,po ciuchu uczestniczylam w wielu rozterkach,radosciach i smutkach. Codziennie pamietam o Was w modlitwie.. -
Ja tez mialam krotki protokol z antagonista, tzw Mild, dla tych co maja wysokie AMH 22. Wiec ja stymulacje rozpoczynalam dopiero w 5dc.
Czesc Karolina. Pisz smialo, w grupie zawsze razniej. Ja tez dokladnie rok temu zaczelam sie leczyc w novum, tez mbylam stymulowana, ale niestety u mnie problem z owulacja, wiec ani clo, ani male dawki zastrzykow nie daly rady. Wiec nie pozostalo nic innego jak in vitro.Cudzie trwaj...
-
Pierwsze podglądanie miałam 7dc, a potem już co dwa dni, a punkcje miałam 15dc, ale u mnie było tak, że tego 7dc miałam "tylko" 6 pęcherzyków słabo rosnących. Najpierw miałam sam menopour 112,5 j, więc na tej wizycie dr dołożyła mi gonal ale tylko 12,5j, za 2 dni nadal tylko tyle jajeczek, ale wciąż małych, leki zostały bez zmian. Znów wizyta, a tam już się tych jajeczek zaczęło robić mnóstwo, dr kazał odstawić gonal, a jak pojawiłam się na ostatniej wizycie, to naliczył w jednym jajniku 20 i powiedział, że musimy przerwać stymulacje, bo zaczyna robić się niebezpiecznie. A dojrzałych niestety było tylko 4 ;( I już na tej wizycie dostałam info, że transferu na bank nie bedzie, i lek dzięki któremu miałam uniknąć hiperki. Ale Ty AMH masz prawie dwa razy mniejsze, więc trzymam kciuki żeby Twój organizm lepiej się stymulował od mojegoCudzie trwaj...
-
problemik wrote:U mnie wizyta była wczoraj rano. Endo ma grubość 8,6 Podobno najlepiej jak bedzie mialo 10mm. Posiewy bardzo czyste. Wczoraj robilam jeszcze cytologie. W pon mam wykonac telefon do pani dr czy jest wszystko dobrze. W poniedzialek wieczorem bedzie rozmrozenie nasienia i oocytow, a we wtorek zapladniamy maluszki
W pt za tydzien jak bedzie co transferowac to bede szczesliwa
Witaj. Przepraszam ze zawracam glowe ale mam pytanko. Tak jak pisalas wyzej oocyty i nasienie masz mrozone? Jaki lekarz Cie prowadzi? Pozdrawiam
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Wyslalam zapr, przyjmij to ci poopowiadam aby nie zasmiecac forum[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Wróciłam! Oby żaden telefon z kliniki dziś się nie zdarzył...
Zaraz nadrobię forum, tęskniłam za Wami! Problemik, zdzwonimy sie dziś :*problemik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chciałam Was jeszcze podpytać o poziomy TSH jakie macie? Ja nie mam problemów z tarczycą, w styczniu leżałam w szpitalu na oddziale endokrynologicznym i miałam porobione wszystkie badania. Ale TSH mam ok. 1,5, a gdzieś na innym forum czytałam, że przy staraniach o dzidziusia najlepsze jest ok. 1 , na innym z kolei, że poniżej 2, więc jak to w końcu jest?Cudzie trwaj...
-
Andzia1985 wrote:Dziewczyny chciałam Was jeszcze podpytać o poziomy TSH jakie macie? Ja nie mam problemów z tarczycą, w styczniu leżałam w szpitalu na oddziale endokrynologicznym i miałam porobione wszystkie badania. Ale TSH mam ok. 1,5, a gdzieś na innym forum czytałam, że przy staraniach o dzidziusia najlepsze jest ok. 1 , na innym z kolei, że poniżej 2, więc jak to w końcu jest?
-
Telefon byl, 5 zarodków rozmrożonych, żaden nie rokuje dobrze. Będą je trzymać do soboty, ale raczej nic z tego nie będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 14:07
-
Dzieki dziewczyny za pamięć i za kciuki. Nie wierze ze któryś dotrwa do soboty wiec w grudniu przerwa, a w styczniu pewnie IMSI. Mam 10 komórek, wiec chociaż stymulacja mnie ominie. Oczywiście nie znikam i będę wam kibicować
-
Asia jeszcze kciuków nie puszczam, może ruszą, nadzieja umiera ostatnia. Ja transfer też miałam odwołany z powodu ryzyka hiperstymulacji i bardzo się boję, że scenariusz będzie podobny do Twojego.
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, ale juz wiem, że jak dzwonią i odwołują to dupa z tego bedzie. Po sobocie czas zaplanować Sylwestra i dokończyć tatuaż Trzeba żyć, a nie tylko czekać.
Polaaa_86, problemik lubią tę wiadomość
-
Asia, również trzymam kciuki, mimo wszystko. A polubiłam Twój post, za ostatnie zdanie :*
Ja z kolei mam takie podejście do tego wszystkiego - nastawiam się na sukces, ale nie wykluczam porażki. Dlatego zawsze warto mieć plan awaryjny, by nie zwariować
Kibicuję Wam Wszystkim Dziewczyny znowu ruszyła maszyna.. grudzień musi przynieść piękne prezenty!Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Ej... Jeszcze listopad sie nie skonczyl, wiec i ten miesiac musi cos dobrego przyniesc...[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺