NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
fiszka wrote:U nas się udało w Novum po 8 latach walki.
Od początku czuliśmy się zaopiekowani , nie mogliśmy narzekać na kontakt z lekarzem lub innymi pracownikami klinki .
Wcześniej byliśmy w Invicta Warszawa u dr.Kunickiego ( ja osobiście go polecam, bo po każdej porażce próbował czegoś nowego , kontakt też z nim był świetny no ale się nie udało no i mój partner niestety ale nie pałał uczuciem do tej klinki )
W Novum chyba we dwoje( razem ) uwierzyliśmy, że się uda i może to też dołożyło cegiełkę do naszego szczęścia
Ale tak jak pisze Elka każdy ma inne doświadczenie
Jak chcesz pisz na priv po więcej szczegółów
No i powodzenia 🤞
I jedyne co mogę powiedzieć to każdy będzie polecał tam gdzie mu się udało.
My leczyliśmy się w Invimed, Novum I na końcu w Invicta i w ostatniej się udało...
Przeszedłszy kilka razy pełną procedurę zdecydowanie w Invicta czułam się najbardziej bezpieczna i zaopiekowana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 06:03
-
Elka198321 wrote:Tak jak Tobie nieudało się u dr Kunickiego tak ja go polecę bo dzięki jego wnikliwości mamy syna obecnie za 7 dni będzie 11 miesięcy miał. O Novum tego niemogę powiedzieć bo niestety jak im wytkniesz błędy to zamiatają sprawę pod dywan..
My leczyliśmy się w Invimed, Novum I na końcu w Invicta i w ostatniej się udało...
Przeszedłszy kilka razy pełną procedurę zdecydowanie w Invicta czułam się najbardziej bezpieczna i zaopiekowana...
Wczoraj miałam mini histeroskopie. Chyba nie jest dobrze. Po zabiegu dostałam taki opis: "kanał szyjki budowy prawidłowej, błona śluzowa kanału szyjki macicy ( endocervix) niezmieniona. Ujście wew kanału szyjki prawidłowe. Jama macicy macicy o prawidłowej objętości o nieco niesymetrycznych zarysach ścian. Endometrium szerokie, pofałdowane nieregularne rozmieszczone, miejscami poprzerastane. Ujście maciczne jajowodów uwidocznione obustronnie- prawidłowe. Rogi macicy nieco wydłużone. "
A teraz co mnie niepokoi:" w tej sytuacji wycięto ogniska przerośniętego endometrium. Warstwa podstawna endometrium miejscami częściowo zwłókniała, jak w adenomiozie."
Czy w novum mam jakieś szanse na powodzenie mając ta adenomioze?
Wizyta dopiero za tydzień, wyniki próbek dopiero za 2 tyg . Nie wiem co mam myśleć. Miałam 2 lata temu histeroskopie i były tylko polipy, a teraz jeszcze adenomioza.
Dziewczyny czy któraś z was miała podobny przypadek? -
Elka198321 wrote:Tak jak Tobie nieudało się u dr Kunickiego tak ja go polecę bo dzięki jego wnikliwości mamy syna obecnie za 7 dni będzie 11 miesięcy miał. O Novum tego niemogę powiedzieć bo niestety jak im wytkniesz błędy to zamiatają sprawę pod dywan..
Przeszedłszy kilka razy pełną procedurę zdecydowanie w Invicta czułam się najbardziej bezpieczna i zaopiekowana...
Ja też byłam zadowolona z dr. Kunickiego i jakbym miała polecać to tylko jego z tej kliniki a to że się nie udało to widocznie tak miało być 🤷♀️
-
Hejka, polecacie ogólnie klinikę Novum? Przymierzam się do zmiany kliniki. Czy jeśli chodzi o badanie krwi , cyz wymagają aby badania robi tylko w klinice czy mozna w bliższej placówce? I jak z godzinami wizyt ?Starania rok.
👱♀️30 🧔29 czynnik męski
AMH 3,8
Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
23.09 transfer
2.10 wynik betahcg 8,3 Ciąża biochemiczna -
fiszka wrote:Ja też byłam zadowolona z dr. Kunickiego i jakbym miała polecać to tylko jego z tej kliniki a to że się nie udało to widocznie tak miało być 🤷♀️
Mój ukochany lekarz, cudowny. Ale my też zmieniliśmy Invicte na Novum. Szczęśliwie się udało. Ale droga była długa.fiszka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
6 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up -
Sisi30 wrote:Hejka, polecacie ogólnie klinikę Novum? Przymierzam się do zmiany kliniki. Czy jeśli chodzi o badanie krwi , cyz wymagają aby badania robi tylko w klinice czy mozna w bliższej placówce? I jak z godzinami wizyt ?
Hej, badania możesz robić poza kliniką i dostarczać przed wizytą. Godziny różne, ciężko się dostać po południu (ale to wiadomo), jeśli jest monitoring np co dwa dni to zawsze znajdą miejsce.
A wiadomo, każdy, komu się udało poleci klinikę👄 niskie AMH,podwyższone FSH
Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
Rozpoznanie: 06.23
I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
🤰dwie kreski: 27.12.23 -
Sisi30 wrote:Hejka, polecacie ogólnie klinikę Novum? Przymierzam się do zmiany kliniki. Czy jeśli chodzi o badanie krwi , cyz wymagają aby badania robi tylko w klinice czy mozna w bliższej placówce? I jak z godzinami wizyt ?
Co do godzin nie wiem czy chodzi o punktualność ale ja akurat bylam u lekarza gdzie były opóźnieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 23:37
Sisi30 lubi tę wiadomość
-
Julia85 wrote:Czy w N.vum godzą się na zalecenia immunologa żeby podać do transferu accofil np? Jak ktoś jest po 4 transferach beta 0, a ma jeszcze zarodki?
-
fiszka wrote:Ja miałam podany wlew chyba dwa dni przed udanym transferem, sama chciałam i lekarz się zgodził , nawet wypisał receptę 😉 ale tylko raz , po transferze nie brałam
Hej, dziękuję za Twoją odpowiedź. Potrzebuje nadziei, że coś może pomóc zagnieździć się naszym blastkom.
Powiedz proszę jak dawno to było?
U jakiego lekarza w N.vum?
Byłaś wcześniej u immunologa, który zalecil?
Skad wiedzialas ile jaka dawke, kiedy?
Robilas jakieś badania immunologiczne?
Cos wyszło nie tak ?
Jaką miałaś historie przed accofilem i udanym transferem?
Ile masz lat? I jakiej klasy zarodki? Ufff...może będziesz miała ochotę podzielić się tym ze mną, ja tracę pomalu nadzieję.
Pozdrawiam -
Julia85 wrote:Hej, dziękuję za Twoją odpowiedź. Potrzebuje nadziei, że coś może pomóc zagnieździć się naszym blastkom.
Powiedz proszę jak dawno to było?
U jakiego lekarza w N.vum?
Byłaś wcześniej u immunologa, który zalecil?
Skad wiedzialas ile jaka dawke, kiedy?
Robilas jakieś badania immunologiczne?
Cos wyszło nie tak ?
Jaką miałaś historie przed accofilem i udanym transferem?
Ile masz lat? I jakiej klasy zarodki? Ufff...może będziesz miała ochotę podzielić się tym ze mną, ja tracę pomalu nadzieję.
Pozdrawiam
w klinikach od 2014 roku a w Novum od 2022 ( miałam 38 lat a rok później urodziłam )
Byłam u dr . Jana Lewandowskiego
Nie byłam u immunologa - po prostu lekarz mi przepisał jeden wlew za moją prośbą , chciałam zrobić wszystko żeby nie mieć do siebie pretensji, że mogłam więcej itd … po tylu latach głowa już jest bardzo skotlowana…
W Novum mieliśmy 3 zarodki ( 2 bardzo dobrej jakości , jeden z którego mamy córkę najsłabszy ale po rozmrożeniu wykazywał bardzo dobre rokowanie - był piękny 😊)
Ja jeszcze chodziłam na akupunkturę do dr . Czarkwiani - nie wiem czy pomogło ale na pewno dobrze mi to robiło na moją głowę . Miałam też dwie histeroskopie- jedną przed 5tym transferem a potem po poronieniu przed kolejnymi transferami.
Nie trać nadziei , w końcu przyjdzie i na Ciebie czas
Jak coś pisz na priv
Trzymam kciuki 🍀🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 00:27
-
Dzieki za wiadomosc.
Histeroskopie coś wykazały? Ja miałam jedna przed 4tym, kilka kom plazmatycznych i dostałam anty.
Te FETy miałaś na sztucznym cyklu czy naturalnym?
Kto Ci robil transfer? Też Jan?
I jakie leki brałaś i dodatki (EG, AH?) do udanego? Tylko wtedy miałaś ten accofil? W ostatnim podejściu?
Pozdrawiam i miłego dnia -
Julia85 wrote:Dzieki za wiadomosc.
Histeroskopie coś wykazały? Ja miałam jedna przed 4tym, kilka kom plazmatycznych i dostałam anty.
Te FETy miałaś na sztucznym cyklu czy naturalnym?
Kto Ci robil transfer? Też Jan?
I jakie leki brałaś i dodatki (EG, AH?) do udanego? Tylko wtedy miałaś ten accofil? W ostatnim podejściu?
Pozdrawiam i miłego dnia
Wszystkie transfery miałam na naturalnych cyklach
Szef mi robił wszystkie transfery w Novum
Miałam EG chyba , AH nie było potrzebne
Udany miałam i 5 transfer bez accofilu ale ciąża poroniona w 9tym tyg
Raz miałam accofil dwa lub trzy dni przed 7mym transferem
po transferze brałam encorton 10 mg , heparynę, progesteron , coś jak aspiryna- acesan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 16:03
Julia85 lubi tę wiadomość
-
Julia85 wrote:Tak.
Hej, długo trwało zanim przyznano dodatkowe środki? Moja klinika jest w podobnej sytuacji i zastanawiam się czy czekać czy zmieniaćona - 29 lat
on - 31 lat
09/2021 - początek starań
12/2021 - diagnoza teratozoospermii (MSOME 1% III kat., stres oksydacyjny)
07/2022 - pierwsza procedura IVF
-> 28.07 - pobrano 26 komórek -> 15 dojrzałych -> 15 zapłodniono -> 4 blastki❄️4AB, ❄️❄️❄️ 4BB
-> 29.08 - transfer ❄️4AB 🍍
-> 21.05 - narodziny córki 💗
07/2024 - cdn...
-> 26.08 - transfer ❄️4BB ❌️
-> 26.09 - transfer ❄️4BB ❌️ -
casil wrote:Hej, długo trwało zanim przyznano dodatkowe środki? Moja klinika jest w podobnej sytuacji i zastanawiam się czy czekać czy zmieniać
My byliśmy na pierwszej wizycie w kwietniu, później w czerwcu to coś na forum zaczęły pojawiac się glosy że nie ma na transfery etc, podeszliśmy we wrześniu to akurat dostali podobno środki. Także dokładnie nie wiem.co tam się zadziało.. -
Dziewczyny, czy gdzies online na Elaborat można zobaczyć wyniki hodowli zarodków? czy jesli napiszę maila do laboratrium to podzielą się informacją jakie zarodki zostały zamrożone - dzisiaj była na wizycie, niestetyy transfer odwołany dowiedziałam się że są dwa zarodki 4 i dwa zarodki 3 ale nie wiem jakiej klasy.Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer -
Kasia 1987 wrote:Dziewczyny, czy gdzies online na Elaborat można zobaczyć wyniki hodowli zarodków? czy jesli napiszę maila do laboratrium to podzielą się informacją jakie zarodki zostały zamrożone - dzisiaj była na wizycie, niestetyy transfer odwołany dowiedziałam się że są dwa zarodki 4 i dwa zarodki 3 ale nie wiem jakiej klasy.
Ja miałam w elaboracie ile zamrozili i jakie i w której dobie.
Dlaczego odwołali transfer? Mi od razu lekarz mówił że świeży będę miała, pomimo 7tys estradiolu. Niestety nieudany.
Twoje pierwsze podejście do ivf?