NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
fiszka wrote:U nas się udało w Novum po 8 latach walki.
Od początku czuliśmy się zaopiekowani , nie mogliśmy narzekać na kontakt z lekarzem lub innymi pracownikami klinki .
Wcześniej byliśmy w Invicta Warszawa u dr.Kunickiego ( ja osobiście go polecam, bo po każdej porażce próbował czegoś nowego , kontakt też z nim był świetny no ale się nie udało no i mój partner niestety ale nie pałał uczuciem do tej klinki )
W Novum chyba we dwoje( razem ) uwierzyliśmy, że się uda i może to też dołożyło cegiełkę do naszego szczęścia
Ale tak jak pisze Elka każdy ma inne doświadczenie
Jak chcesz pisz na priv po więcej szczegółów
No i powodzenia 🤞
I jedyne co mogę powiedzieć to każdy będzie polecał tam gdzie mu się udało.
My leczyliśmy się w Invimed, Novum I na końcu w Invicta i w ostatniej się udało...
Przeszedłszy kilka razy pełną procedurę zdecydowanie w Invicta czułam się najbardziej bezpieczna i zaopiekowana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 06:03
-
Elka198321 wrote:Tak jak Tobie nieudało się u dr Kunickiego tak ja go polecę bo dzięki jego wnikliwości mamy syna obecnie za 7 dni będzie 11 miesięcy miał. O Novum tego niemogę powiedzieć bo niestety jak im wytkniesz błędy to zamiatają sprawę pod dywan..
My leczyliśmy się w Invimed, Novum I na końcu w Invicta i w ostatniej się udało...
Przeszedłszy kilka razy pełną procedurę zdecydowanie w Invicta czułam się najbardziej bezpieczna i zaopiekowana...
Wczoraj miałam mini histeroskopie. Chyba nie jest dobrze. Po zabiegu dostałam taki opis: "kanał szyjki budowy prawidłowej, błona śluzowa kanału szyjki macicy ( endocervix) niezmieniona. Ujście wew kanału szyjki prawidłowe. Jama macicy macicy o prawidłowej objętości o nieco niesymetrycznych zarysach ścian. Endometrium szerokie, pofałdowane nieregularne rozmieszczone, miejscami poprzerastane. Ujście maciczne jajowodów uwidocznione obustronnie- prawidłowe. Rogi macicy nieco wydłużone. "
A teraz co mnie niepokoi:" w tej sytuacji wycięto ogniska przerośniętego endometrium. Warstwa podstawna endometrium miejscami częściowo zwłókniała, jak w adenomiozie."
Czy w novum mam jakieś szanse na powodzenie mając ta adenomioze?
Wizyta dopiero za tydzień, wyniki próbek dopiero za 2 tyg . Nie wiem co mam myśleć. Miałam 2 lata temu histeroskopie i były tylko polipy, a teraz jeszcze adenomioza.
Dziewczyny czy któraś z was miała podobny przypadek? -
Elka198321 wrote:Tak jak Tobie nieudało się u dr Kunickiego tak ja go polecę bo dzięki jego wnikliwości mamy syna obecnie za 7 dni będzie 11 miesięcy miał. O Novum tego niemogę powiedzieć bo niestety jak im wytkniesz błędy to zamiatają sprawę pod dywan..
Przeszedłszy kilka razy pełną procedurę zdecydowanie w Invicta czułam się najbardziej bezpieczna i zaopiekowana...
Ja też byłam zadowolona z dr. Kunickiego i jakbym miała polecać to tylko jego z tej klinikia to że się nie udało to widocznie tak miało być 🤷♀️
-
Hejka, polecacie ogólnie klinikę Novum? Przymierzam się do zmiany kliniki. Czy jeśli chodzi o badanie krwi , cyz wymagają aby badania robi tylko w klinice czy mozna w bliższej placówce? I jak z godzinami wizyt ?Starania rok.
👱♀️30 🧔29 czynnik męski
AMH 3,8
Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
23.09 transfer
2.10 wynik betahcg 8,3 Ciąża biochemiczna -
fiszka wrote:Ja też byłam zadowolona z dr. Kunickiego i jakbym miała polecać to tylko jego z tej kliniki
a to że się nie udało to widocznie tak miało być 🤷♀️
Mój ukochany lekarz, cudowny. Ale my też zmieniliśmy Invicte na Novum. Szczęśliwie się udało. Ale droga była długa.fiszka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Sisi30 wrote:Hejka, polecacie ogólnie klinikę Novum? Przymierzam się do zmiany kliniki. Czy jeśli chodzi o badanie krwi , cyz wymagają aby badania robi tylko w klinice czy mozna w bliższej placówce? I jak z godzinami wizyt ?
Hej, badania możesz robić poza kliniką i dostarczać przed wizytą. Godziny różne, ciężko się dostać po południu (ale to wiadomo), jeśli jest monitoring np co dwa dni to zawsze znajdą miejsce.
A wiadomo, każdy, komu się udało poleci klinikę👄 niskie AMH,podwyższone FSH
Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
Rozpoznanie: 06.23
I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
🤰dwie kreski: 27.12.23 -
Sisi30 wrote:Hejka, polecacie ogólnie klinikę Novum? Przymierzam się do zmiany kliniki. Czy jeśli chodzi o badanie krwi , cyz wymagają aby badania robi tylko w klinice czy mozna w bliższej placówce? I jak z godzinami wizyt ?
Co do godzin nie wiem czy chodzi o punktualność ale ja akurat bylam u lekarza gdzie były opóźnieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 23:37
Sisi30 lubi tę wiadomość
-
Julia85 wrote:Czy w N.vum godzą się na zalecenia immunologa żeby podać do transferu accofil np? Jak ktoś jest po 4 transferach beta 0, a ma jeszcze zarodki?
-
fiszka wrote:Ja miałam podany wlew chyba dwa dni przed udanym transferem, sama chciałam i lekarz się zgodził , nawet wypisał receptę 😉 ale tylko raz , po transferze nie brałam
Hej, dziękuję za Twoją odpowiedź. Potrzebuje nadziei, że coś może pomóc zagnieździć się naszym blastkom.
Powiedz proszę jak dawno to było?
U jakiego lekarza w N.vum?
Byłaś wcześniej u immunologa, który zalecil?
Skad wiedzialas ile jaka dawke, kiedy?
Robilas jakieś badania immunologiczne?
Cos wyszło nie tak ?
Jaką miałaś historie przed accofilem i udanym transferem?
Ile masz lat? I jakiej klasy zarodki? Ufff...może będziesz miała ochotę podzielić się tym ze mną, ja tracę pomalu nadzieję.
Pozdrawiam -
Julia85 wrote:Hej, dziękuję za Twoją odpowiedź. Potrzebuje nadziei, że coś może pomóc zagnieździć się naszym blastkom.
Powiedz proszę jak dawno to było?
U jakiego lekarza w N.vum?
Byłaś wcześniej u immunologa, który zalecil?
Skad wiedzialas ile jaka dawke, kiedy?
Robilas jakieś badania immunologiczne?
Cos wyszło nie tak ?
Jaką miałaś historie przed accofilem i udanym transferem?
Ile masz lat? I jakiej klasy zarodki? Ufff...może będziesz miała ochotę podzielić się tym ze mną, ja tracę pomalu nadzieję.
Pozdrawiam
w klinikach od 2014 roku a w Novum od 2022 ( miałam 38 lat a rok później urodziłam )
Byłam u dr . Jana Lewandowskiego
Nie byłam u immunologa - po prostu lekarz mi przepisał jeden wlew za moją prośbą , chciałam zrobić wszystko żeby nie mieć do siebie pretensji, że mogłam więcej itd … po tylu latach głowa już jest bardzo skotlowana…
W Novum mieliśmy 3 zarodki ( 2 bardzo dobrej jakości , jeden z którego mamy córkę najsłabszy ale po rozmrożeniu wykazywał bardzo dobre rokowanie - był piękny 😊)
Ja jeszcze chodziłam na akupunkturę do dr . Czarkwiani - nie wiem czy pomogło ale na pewno dobrze mi to robiło na moją głowę . Miałam też dwie histeroskopie- jedną przed 5tym transferem a potem po poronieniu przed kolejnymi transferami.
Nie trać nadziei , w końcu przyjdzie i na Ciebie czas
Jak coś pisz na priv
Trzymam kciuki 🍀🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2024, 00:27
-
Dzieki za wiadomosc.
Histeroskopie coś wykazały? Ja miałam jedna przed 4tym, kilka kom plazmatycznych i dostałam anty.
Te FETy miałaś na sztucznym cyklu czy naturalnym?
Kto Ci robil transfer? Też Jan?
I jakie leki brałaś i dodatki (EG, AH?) do udanego? Tylko wtedy miałaś ten accofil? W ostatnim podejściu?
Pozdrawiam i miłego dnia -
Julia85 wrote:Dzieki za wiadomosc.
Histeroskopie coś wykazały? Ja miałam jedna przed 4tym, kilka kom plazmatycznych i dostałam anty.
Te FETy miałaś na sztucznym cyklu czy naturalnym?
Kto Ci robil transfer? Też Jan?
I jakie leki brałaś i dodatki (EG, AH?) do udanego? Tylko wtedy miałaś ten accofil? W ostatnim podejściu?
Pozdrawiam i miłego dnia
Wszystkie transfery miałam na naturalnych cyklach
Szef mi robił wszystkie transfery w Novum
Miałam EG chyba , AH nie było potrzebne
Udany miałam i 5 transfer bez accofilu ale ciąża poroniona w 9tym tyg
Raz miałam accofil dwa lub trzy dni przed 7mym transferem
po transferze brałam encorton 10 mg , heparynę, progesteron , coś jak aspiryna- acesan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2024, 16:03
Julia85 lubi tę wiadomość
-
Julia85 wrote:Tak.
Hej, długo trwało zanim przyznano dodatkowe środki? Moja klinika jest w podobnej sytuacji i zastanawiam się czy czekać czy zmieniać09/2021 - początek starań
12/2021 - diagnoza teratozoospermii (MSOME 1% III kat., stres oksydacyjny)
07/2022 - pierwsza procedura IVF
-> 28.07 - > 15 zapłodniono -> 4 blastki❄️4AB, ❄️❄️❄️ 4BB
-> 29.08 - transfer ❄️4AB 🍍
-> 21.05 - narodziny córki 💗
07/2024 - cdn...
-> 26.08 - transfer ❄️4BB ❌️
-> 26.09 - transfer ❄️4BB ❌️
-> 25.11 - transfer ❄️4BB ❌️
01/2025 - druga procedura IVF
-> 21.01 - > 14 zapłodniono -> 2 blastki ❄️❄️4BA, -
casil wrote:Hej, długo trwało zanim przyznano dodatkowe środki? Moja klinika jest w podobnej sytuacji i zastanawiam się czy czekać czy zmieniać
My byliśmy na pierwszej wizycie w kwietniu, później w czerwcu to coś na forum zaczęły pojawiac się glosy że nie ma na transfery etc, podeszliśmy we wrześniu to akurat dostali podobno środki. Także dokładnie nie wiem.co tam się zadziało.. -
Dziewczyny, czy gdzies online na Elaborat można zobaczyć wyniki hodowli zarodków? czy jesli napiszę maila do laboratrium to podzielą się informacją jakie zarodki zostały zamrożone - dzisiaj była na wizycie, niestetyy transfer odwołany
dowiedziałam się że są dwa zarodki 4 i dwa zarodki 3 ale nie wiem jakiej klasy.
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Kasia 1987 wrote:Dziewczyny, czy gdzies online na Elaborat można zobaczyć wyniki hodowli zarodków? czy jesli napiszę maila do laboratrium to podzielą się informacją jakie zarodki zostały zamrożone - dzisiaj była na wizycie, niestetyy transfer odwołany
dowiedziałam się że są dwa zarodki 4 i dwa zarodki 3 ale nie wiem jakiej klasy.
Ja miałam w elaboracie ile zamrozili i jakie i w której dobie.
Dlaczego odwołali transfer? Mi od razu lekarz mówił że świeży będę miała, pomimo 7tys estradiolu. Niestety nieudany.
Twoje pierwsze podejście do ivf?