NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie sa blizniaki
Wczoraj byl 25dpt, beta z 24dpt 22179 jakos tak.
Na razie same pecherzyki bez zarodkow :
16mm 5tc i 6 dzien
14mm 5tc i 4 dzien
Nastepne usg za 10 dni.
Kurde mam nadzieje ze beda już zarodki....
Wizyte bede miec w sobote tak mysle zeby proga i bete zrobic gdzie indziej, bo nie usmiecha mi sie tylko za te dwa badania placic 100zeta..Karola1985, lady_pink, Polaaa_86, aniasiwa, Marse, mkl lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Oczywiście juz przed 14 dzwonilam do kliniki Na razie wszystkie 10 komórek żyje. Koło 16 będą je nakłuwać, a jutro rano będzie wiadomo ile się prawidłowo zapłodniło.
lady_pink, bizona, Polaaa_86 lubią tę wiadomość
-
Nawet nie musiałam jej przekonywać.. 5/6 zarodków padło, a ten jedyny tez byl kiepski Więc ze względu na bardzo słabą jakość zarodków pozwolili.
-
Asia_88 wrote:Marse, u byla lipa z zarodkami.. 5 nie przetrwało rozmrażania, a ten jeden w 1/3 był obumarły (na zdjęciu było widać czarny blastomer). Wg mnie to była raczej morula, niz blastocysta, zarodek nie wyglądał na blastke. Pozwolili nam tym razem zapłodnić wszystkie komórki, które się rozmrożą - mamy 10.
-
Bizona, gratuluję
Smutki przeplatają się z radościami.. Szkoda, że tutaj jest tak jak w życiu. Ale mam nadzieję, że koniec końców każda z Was doświadczy mega ogromnego szczęścia, bo każdej należy się po takich zmaganiach z losem..
U mnie dzisiaj 28dpt, wczoraj byłam na wizycie, bo po tel. do Novum, dostałam opr, że wizyta 10.01 to zdecydowanie za późno ;/ 27dpt zrobiłam betę - ponad 16 000 i progesteron - 160, a na usg pokazał się Maluszek (crl 0,33cm) i bijące serduszkoMarse, Asia_88, Karola1985, aniasiwa, bizona, Andzia1985, ana1122, falka lubią tę wiadomość
-
ania1985 wrote:Cześć Dziewczyny, mam pytanie o dobrego ginekologa który mnie poprowadzi. Poszukuje w Wawie możecie kogoś polecić. Chodzę do normalnego ginekologa ale efektów brak dlatego chyba muszę poszukać jakiegoś od niepłodności.
-
falka wrote:Ana1167 bardzo mi przykro ((
Asia trzymam mocno kciuki za silne oocyty!!
Marse nie wierz sikaczom! 27.12 zrobilam bete w 10dpt 2dniowych zarodkow i wyszla 53 a sikacz nic nie pokazał. Nawet cienia. A niby czulosc 10... Przy becie 250 blada kreska. Nie wierze sikaczom.Takze wogole nie sugeruj sie tym i idz na bete.
Dajesz nadzieję
-
Super Asia, trzymamy kciuki żeby się pięknie dzieliły.
Asia_88, Polaaa_86 lubią tę wiadomość
-
Bo Novum tak preferuje, podawanie w 3 dobie. Powiedziałam mojej dr, że w takim razie chcę wziąć dwa zarodki, a pozostałe trzymać do 5. I oczywiście nie miała nic przeciwko Transfer ma robić Staroslawska.
-
Polaaa wspaniale wiesci ))!!! Chętnie podzielę Twoj los. Wizyte mam 10.01 ale to bedzie 24dpt wiec moze jeszcze nie byc serduszek, oby byly prawidlowe pecherzyki. Bizona u Ciebie tez super!!
Asia88 ale to jest mega postep ze mozna zrobić procedure na mrozonych oocytach. Zero klucia, wszystko szybciej i jeszcze taki efekt! Ojj bedzie z tego ciaza! ))
Marse za Ciebie trzymam mocnoooo kciuki!!!
Ana1167 odpocznij od tematow ciazowycy i wroc z nowa sila :* pol roku temu tez tak lezalam bo sama nie moglam sie oczyscic i robili mi lyzeczkowanie. Znam to paskudne uczucie...zresetowalam sie w górach i ruszylam ze swieza głową znowu bo przecież walczyć trzeba, do skutku:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 12:21
Asia_88, bizona, Polaaa_86 lubią tę wiadomość
-
No tylko nie rozumiem czemu tak nas straszyli, że komórki się słabo rozmrażają.. U mnie 9/10 sie zapłodniło, u Problemika 6/6. Nic, tylko mrozić komórki!!
Karola1985, Polaaa_86 lubią tę wiadomość