NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
ana167 wrote:Musze zacząć myslec ze bedzie dobrze, bo zwaruje...ja ogólnie pesymistka jestem..
Asiu to ja sobie dopowiedzialam dlaczego, bo od razu nifty.. Z zasady kieruje sie na nifty cZy amnio gdy pappa wychodzi zle.. Stara jestem i juz..
Oj ja tez pesymistka .... Ana wierzę że Maluch JEST zdrowy. I nie zgadzam się ze ie ma co robic testów jeśli nie zamierzasz zatrzymać chorego Malucha. Myślę że dobrze jest wiedzieć że nowy człowiek będzie potrzebował wsparcia i naszykować się na to psychicznie.
No ale to nie w Waszym przypadku absolutnie! Test możesz zrobić ale myśl pozytywnie! Tak jak Asia pisała - ja z kolei mam doświadczenia z naszego montessorosnskiego przedszkola gdzie przychodziły maluchy z ZD i wszystkie trzy były dziećmi mam dużo młodszych ode mnie.... nie tylko wiek.
Pamiętaj, "Statistics is a bitch" i nie dotyczy Twojego przypadkuICSI - maj 2017
4 zarodki
Transfer jednego 7komórkowego 05.2017 -
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje -
nick nieaktualny
-
Emma_Ben wrote:Jejku, cudownie! Macie imię dla Malucha?
Mąż chciałby nadać mu swoje imię czyli Michał aby mieć juniora ale ja się nie zgadzam aby mieć dwóch Michałów, więc jego kolejna propozycja to Mateusz i tak pewnie już zostanie
Mi osobiście bardziej podoba się Leon lub FranciszekAnia_84, Emma_Ben, ana167, Ana_83, Xena86 lubią tę wiadomość
-
Karo-Linka wrote:Mąż chciałby nadać mu swoje imię czyli Michał aby mieć juniora ale ja się nie zgadzam aby mieć dwóch Michałów, więc jego kolejna propozycja to Mateusz i tak pewnie już zostanie
Mi osobiście bardziej podoba się Leon lub Franciszek
Leon i Franek to tez moje faworyty , ale juz wiemy, ze ma byc w domu babiniec , czyli dziewczynkaana167, Emma_Ben, Asia_88, Karo-Linka lubią tę wiadomość
-
Jasne że zdrowe najważniejsze! Każdej z Nas wszystkich starajacym się i zaciazonym życzę zdrowego maluszka!
-
Jak na M to może Marcel
Karo-Linka lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
No to krew upuszczona. Wyniki jak będą to dam znać.
Dziś pan Małż w delegacyi i prosił żebym nie podglądała wyników (mogę odebrać przez internet) bez niego. Może to i lepiej.... jak wróci to razem podejrzymy.Ana_83, Asia_88, Xena86 lubią tę wiadomość
ICSI - maj 2017
4 zarodki
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Podziwiam za taki spokoj.
Ekran telefonu cierpliwy, łzy już skapały .
Nie jestem spokojna, bardzo się niepokoję że się nie udało i po 4latach starań że jużsię nie uda. Mało jest ciąż jak się ma 40 .
Małżowin wie o tym i dlatego prosił żebym poczekała na niego. Bo jak jest w wyjazdach w dalekim mieście to nie ma mi kto chusteczek oodać do wypłakania.
No i... i tak nic już nie zmienię. Chyba zrobiłam wszystko co mogłam. Jeśli się nie uda, to następne crio chciałabym po scratchingu zrobić. Macie jakieś doświadczenia z tym?ICSI - maj 2017
4 zarodki
Emma_Ben wrote:Ana_83, a Ty kiedy testujesz? Jak się czujesz?2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
6 dzień stymulacji i estradiol spadł.. 173 pmol/l. Dr mówiła, że najprawdopodobniej od antagonisty. Progesteron 0,8. Pęcherzyków zatrzęsienie, JP - conajmniej 13 powyżej 8mm + dużo mniejszych, JL - 7 powyżej 8mm (największy dziś ma już 16mm). Endo 6.3, więc ładnie rośnie, kolejna wizyta w piątek. Dupa blada będzie, a nie świeży transfer...
-
Asia świeży transfer jest możliwy ale niestety ryzykowny Nie wiem jak Twój organizm się zachowywał po poprzedniej stymulacji. Ja miałam pęcherzyków dużo mniej a mimo to jajnik urósł do 10 cm i miałam płyn w macicy.
Na pewno podejmiecie właściwą decyzję razem z lekarzem. Trzymam kciuki
-
Wiem, ale cała idea lekkiej stymulacji była taka, że transfer ma być świeży... nasze zarodki nie przeżywały rozmrażania, nawet 5 naraz rozmrażaliśmy i nie było co transferować.. Poprzednio pobrano mi 19 komórek i wszystko było w porządku, nie miałam hiperki - ale nie mogę założyć, że teraz będzie tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 13:31
-
ana167 wrote:Asiu, szalejesz z jajkami..
Emma masz cierpliwość.. -
Jak znam siebie to sie uprę na świeży nawet przy 20... Nie chcę przechodzić tego wszystkiego na marne i znowu nie mieć nawet jednego mrozaka
-
nick nieaktualnyEmma_Ben wrote:Ekran telefonu cierpliwy, łzy już skapały .
Nie jestem spokojna, bardzo się niepokoję że się nie udało i po 4latach starań że jużsię nie uda. Mało jest ciąż jak się ma 40 .
Małżowin wie o tym i dlatego prosił żebym poczekała na niego. Bo jak jest w wyjazdach w dalekim mieście to nie ma mi kto chusteczek oodać do wypłakania.
No i... i tak nic już nie zmienię. Chyba zrobiłam wszystko co mogłam. Jeśli się nie uda, to następne crio chciałabym po scratchingu zrobić. Macie jakieś doświadczenia z tym?