NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Wizyta pod koniec cyklu, usg czy z jajnikami wszystko ok, recepty. Od 1-2 dnia cyklu Estrofem 3x1 oraz Encorton 1,5 tabletki dziennie. Później wizyta około 8-9 dzień cyklu i jak endometrium ładnie rośnie to już umawiasz datę transferu.
Anja...* lubi tę wiadomość
-
Milka, to dokładnie tak napisz tej kobiecie. Przecież nie chcesz już robić transferu tylko przygotować sobie badania. Napisałabym na Twoim miejscu, że masz małe dziecko i to nie będzie takie proste, musisz się wcześniej przygotować.
-
Asia_88 wrote:Wizyta pod koniec cyklu, usg czy z jajnikami wszystko ok, recepty. Od 1-2 dnia cyklu Estrofem 3x1 oraz Encorton 1,5 tabletki dziennie. Później wizyta około 8-9 dzień cyklu i jak endometrium ładnie rośnie to już umawiasz datę transferu.
-
Nie wiem, nie powiem Ci, bo ja zawsze u nich.. Ale zapytaj lekarkę, czy wystarczy jak zrobisz u siebie, przecież każdy ginekolog powinien umieć zmierzyć endo.
Anja...*, KateB lubią tę wiadomość
-
Ania muszę odczekać rok ze względu na to że miałam cesarskie cięcie.
Asiu właśnie tak miej więcej jej odpisałam że to już dużo czasu się zostało a ja chcę się tylko zorientować i ewentualnie przygotować zobaczymy co odpisze. Jak znowu nie udzieli mi informacji to zadzwonię do nich i już.
-
Ja do crio wszystkie monitoringi robiłam u siebie i przyjeżdżalam na transfer
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
anouk11 wrote:Ja do crio wszystkie monitoringi robiłam u siebie i przyjeżdżalam na transfer
-
Ja dziś 24 tc i dotychczasowe badania wychodzą bardzo dobrze. Ja jak to w ciazy jest różnie ale patrząc na przygody innych dziewczyn nie chce narzekać. A stres cały czas jest w sumie ze to wszystko się udało uwierzę jak mały będzie na świecie
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
Dzięki za miłe przyjęcie Czy któraś z Was mogłaby napisać jak dokładnie wygląda krótki protokół In Vitro w Novum i ile trwał w Waszym przypadku (zakładając, że zareaguję na leki, ale dobrze działał na mnie Clostilbegyt przy inseminacjach, więc zakładam że tak...)? I czy przysługuje nam refundacja leków? W materiałach informacyjnych jest informacja, że leki kosztują kilka tysięcy zł, chyba, że są spełnione kryteria refundacji, ale nie wiem kiedy są.
KateB lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Dzięki za miłe przyjęcie Czy któraś z Was mogłaby napisać jak dokładnie wygląda krótki protokół In Vitro w Novum i ile trwał w Waszym przypadku (zakładając, że zareaguję na leki, ale dobrze działał na mnie Clostilbegyt przy inseminacjach, więc zakładam że tak...)? I czy przysługuje nam refundacja leków? W materiałach informacyjnych jest informacja, że leki kosztują kilka tysięcy zł, chyba, że są spełnione kryteria refundacji, ale nie wiem kiedy są.
Japonka ja jestem po krótkim protokole z antagonistą.
Leki: Menopur 225 Puregon 75 potem włączono Orgalutran 0,25 zaczęłam 6.10. punkcja była 19.10. a dziś miałam transfer
Jeśli AMH powyżej 0,7 przysługuje refundacja, ja niestety płaciłam 100% za leki (cakowity koszt u mnie to ok 5tyś.).
Kto Cię prowadzi jaki Dr? Polecam Dr Lewandowskiego to mój mam nadzieję czarodziej!
Powodzenia
Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
IVF 2015 1 cb
IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
1.11. Test pozytywny
12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
Termin porodu 04.07.2018 -
Witaj Japonka, ja również po krótkim protokole. Stymulację zaczęłam 2 dc. Najpierw zastrzyki Gonal, w 5dc wizyta monitorująca i do gonalu dołożyli mi Mensinorm i Orgalutran. Moja stymulacja trwała tylko 7 dni, w 10 dc punkcja, w 12dc transfer. Jeśli chodzi o refundację leków to należy spełnić kryteria: Wiek poniżej 40 lat oraz AMH powyżej 0,7 lub FSH w 2-3dc poniżej 15. Ja załapałam się na refundację i mnie leki do stymulacji oraz po punkcji przyjmowane do dnia testowania wyniosły ok 1300 zł.
-
Gratulację Asiu. Po prostu bosko. I nadal u Ciebie bez objawów?
Poradżcie dziewczyny tak się boję zrobić w pon betę że to dopiero będzie 11 dpt, boję się że czr znowu pryśnie.... Czy to nie za wcześnie przy 4 dniowym zarodeczku. ... Pewnie nie, ale ten lęk jest silniejszy....
KateB trzymam kciuki , -
Dzięki za odpowiedzi. Ja się łapię wiekowo, AMH mam teraz 1,44 a jeszcze rok temu było na poziomie 2, dlatego chcemy działać jak najszybciej. Będziemy próbowali korzystać z częściowej refundacji od Urzędu Miasta, Novum jest jedną z realizujących klinik ale dopiero od połowy października, dlatego podchodzimy w listopadzie a nie już w tym cyklu bo jeszcze nic nie było ustalone . Jesteśmy u doktor Łukasiewicz, jeśli uda się znowu zajść w ciążę (ona robiła inseminację, która się udała i bardzo pomogła mi kiedy okazało się że dziecko nie przeżyje, więc chcę zostać u niej) to rozważamy przeniesienie się do kliniki Dębskich gdzie ona też przyjmuje. Ale wiadomo, najpierw zajdźmy
KateB lubi tę wiadomość
-
dorota1 wrote:Poradżcie dziewczyny tak się boję zrobić w pon betę że to dopiero będzie 11 dpt, boję się że czr znowu pryśnie.... Czy to nie za wcześnie przy 4 dniowym zarodeczku. ... Pewnie nie, ale ten lęk jest silniejszy....
L
U mnie beta wyszła całkiem spora 15 dni po inseminacji, a transfer skraca ten czas znacznie (od zapłodnienia do implantacji jest zwykle 6-12 dni) to jest szansa, że wyjdzie ja na razie tylko z teorii ale słyszałam że po 6-8 dniach potrafią wyjść pozytywne testy. Ps trzymam kciuki!dorota1 lubi tę wiadomość
-
Dorota1, 11dpt 4-dniowego zarodka to tak jakby 15 dpo, więc na pewno nie za wcześnie. Ja testowałam 12dpt 2-dniowca i beta była już 3-cyfrowa. A strach niestety jest i będzie zawsze.. Powodzenia i kciukasy! Niech dobra passa po becie Asi tu trwa!
KateB, dorota1, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Ja testowałem w 9 dpt i beta była ponad 70, a w 11 dpt 240 przy zarodach 3 dni owych i crio.
Ja miałam krótki protokół i było jak w rozpisce z Novum leki od 2 dc 6 dc podgląd i dodanie leków potem jeszcze dwie wizyty co 3 dni, za dwa dni punkcja i transfer w 2 dniu zarodków. Leki z refundacja ok 1 tys złNovum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
Dorota, spokojnie możesz jutro betowac, to nie będzie za wcześnie. Powodzenia!
Objawy.. Oprócz codziennych bólów głowy to nic, mooooże jak już lezę wieczorem w łóżku i nic nie robię to coś tam czuję w podbrzuszu, ciężko to opisać, jakbym tam miała bąbelki powietrza - ale jak w ciągu dnia jestem ciągle czymś zajęta to nie zwracam uwagi i nic nie czuję. I dzień przed pierwszą betą (9dpt) miałam taki mocny zawrót głowy, krótki, jednorazowy.