NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
podczytuje Was od czasu do czasu.Leczę się już ładny kawałek czasu. W końcu trafiłam do doktora L. w Novum. Nie daje nam niestety dużych szans. Mam pytanie czy on zawsze tak sceptycznie podchodzi czy rzeczywiście nie owija w bawełnę? ogólnie zrobił na nas bardzo dobre wrażenie
-
pavlowa wrote:Cześć dziewczyny,
podczytuje Was od czasu do czasu.Leczę się już ładny kawałek czasu. W końcu trafiłam do doktora L. w Novum. Nie daje nam niestety dużych szans. Mam pytanie czy on zawsze tak sceptycznie podchodzi czy rzeczywiście nie owija w bawełnę? ogólnie zrobił na nas bardzo dobre wrażenie
A co u Was nie tak ? -
pavlowa wrote:Miałaś u niego długi czy krótki protokół? ja do tej pory miałam 3 razy krótki a u niego będzie długi.
-
Jestem po rozmowie z moim lekarzem, w sobotę mam mieć wizytę i porozmawiamy co dalej.
Tak się zastanawia czy nie zrobić tych badań prócz kariotypów . Pakiet badań w trombofilii
Czynnik V Leiden + mutacja genu prtrombiny (czynnik II); białko C aktywność; białko S wolne; antytrombina III; antykoagulant toczniowy; p/ ciała β2 glikoproteinowe IgG/IgM; homocysteina; ACA-p/ciała antykardiolipinowe IgG i IgM; MTHFR-kardiologia 20. -
U mnie nie mówił co było przyczyną...może dlatego że dwie spośród trzech stymulacji miałam w novum :)jedna procedura zakończyła się 7 zarodkami, ale niestety ciąży brak (1 biochemiczna i 1 puste jajo)...jakby nie patrzeć będzie to moja czwarta stymulacja, co jak sam powiedział, nie jest obojętne dla organizmu
Ty teraz czekasz na bete?? -
emka29 wrote:Jestem po rozmowie z moim lekarzem, w sobotę mam mieć wizytę i porozmawiamy co dalej.
Tak się zastanawia czy nie zrobić tych badań prócz kariotypów . Pakiet badań w trombofilii
Czynnik V Leiden + mutacja genu prtrombiny (czynnik II); białko C aktywność; białko S wolne; antytrombina III; antykoagulant toczniowy; p/ ciała β2 glikoproteinowe IgG/IgM; homocysteina; ACA-p/ciała antykardiolipinowe IgG i IgM; MTHFR-kardiologia 20.
z tego co czytałam zaraz po poronieniu jest najlepszy czas na robienie tych badań.Mi nikt tego nie powiedział i zrobiłam na własną rękę ok 2 miesiące po, a to podobno niemiarodajne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 15:44
-
Mutacja genu nie zmieni sie. Albo jest albo jej nie ma.[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
pavlowa wrote:Cześć dziewczyny,
podczytuje Was od czasu do czasu.Leczę się już ładny kawałek czasu. W końcu trafiłam do doktora L. w Novum. Nie daje nam niestety dużych szans. Mam pytanie czy on zawsze tak sceptycznie podchodzi czy rzeczywiście nie owija w bawełnę? ogólnie zrobił na nas bardzo dobre wrażenieSTARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
U mnie juz wszystko jasne. 12dpt beta 0,1:(
Takze jutro dzwonie do doktora i pewnie juz nie bedzie kazal powtarzac 14dpt bo wiadomo ze nic to nie zmieni.
Dziewczyny powiedzcie mi czy odrazu po okresie mozna robic krio? i Jak to wyglada pod wzgledem wizyt? cykle mam owulacyjne wiec chyba lepiej na naturalnym?? -
ziuta85 wrote:U mnie juz wszystko jasne. 12dpt beta 0,1:(
Takze jutro dzwonie do doktora i pewnie juz nie bedzie kazal powtarzac 14dpt bo wiadomo ze nic to nie zmieni.
Dziewczyny powiedzcie mi czy odrazu po okresie mozna robic krio? i Jak to wyglada pod wzgledem wizyt? cykle mam owulacyjne wiec chyba lepiej na naturalnym??
Ja zawsze podchodziłam na sztucznym i 3 były udane tylko za szybko wszystko się kończyło. -
pavlowa wrote:tak, genetyki się nie zmieni ale już przeciwciała mogą się pojawiać i znikać dlatego lepiej je robić bodajże do 6 tyg po poronieniu.
ja po poprzednim poronieniu to było w kwietniu badania zrobiłam dopiero na początku czerwca i wydaje mi się, że to za późno było. A teraz w sobotę mam wizytę i napewno zaraz po niej zrobię te badania.
-
njut wrote:A mogłabyś opisać w skrócie Waszą historię. Też planuję u niego wizytę.
Bardzo ale to bardzo zachęcam do konsultacji u niego. Jedyne czego żałujemy to że tak późno się do niego wybrałam
Pierwszą procedurę miałam w fertimedice z której uciekłam po nieudanej stymulacji właśnie do novum i tu już zostałam (fertimedica to porażka ODRADZAM).
Kolejną procedurę miałam w novum, wszystko ok-7 bardzo dobrych zarodków z czego tylko 1 CB i jedno puste jajo. Kolejna procedura w novum (dokładnie te same leki) i znów nieudana stymulacja
36 lat, amh 5, regularne cykle, słabe nasienie u męża. -
Umawianie się na histeroskopię w Novum jest absurdalne - można tylko telefonicznie w godzinach 9-14, nikt tego telefonu nie odbiera (dzwonię od 2 dni po 7-8 razy). Jak byłam dzisiaj w Novum to też mi nic nie powiedzieli tylko próbowali połączyć z sekretariatem i niespodzianka, nikt nie odebrał. Szlag mnie trafi Też tak miałyście czy to ja mam takiego pecha?
Oraz czy kojarzycie ile dokładnie czeka się na kariotypy? -
japonka wrote:Umawianie się na histeroskopię w Novum jest absurdalne - można tylko telefonicznie w godzinach 9-14, nikt tego telefonu nie odbiera (dzwonię od 2 dni po 7-8 razy). Jak byłam dzisiaj w Novum to też mi nic nie powiedzieli tylko próbowali połączyć z sekretariatem i niespodzianka, nikt nie odebrał. Szlag mnie trafi Też tak miałyście czy to ja mam takiego pecha?
Oraz czy kojarzycie ile dokładnie czeka się na kariotypy?
Japonka ja z tego co pamietam to.ok 15 dni roboczych sie czeka. -
japonka wrote:Umawianie się na histeroskopię w Novum jest absurdalne - można tylko telefonicznie w godzinach 9-14, nikt tego telefonu nie odbiera (dzwonię od 2 dni po 7-8 razy). Jak byłam dzisiaj w Novum to też mi nic nie powiedzieli tylko próbowali połączyć z sekretariatem i niespodzianka, nikt nie odebrał. Szlag mnie trafi Też tak miałyście czy to ja mam takiego pecha?
Oraz czy kojarzycie ile dokładnie czeka się na kariotypy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 20:42
japonka lubi tę wiadomość
-
ziuta85 wrote:U mnie juz wszystko jasne. 12dpt beta 0,1:(
Dziewczyny powiedzcie mi czy odrazu po okresie mozna robic krio? i Jak to wyglada pod wzgledem wizyt? cykle mam owulacyjne wiec chyba lepiej na naturalnym??
Tak ja po ostatnim nie udanym crio od razu szykuję się do następnego.
I oczywiście pani dr woli cykl naturalny. Czy lepszy to nie wiem