NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
dorota1 wrote:Właśnie też tak wywnioskowałam.
Nigdy nie wiedziałam jakiej klasy jest zarodek, tylko że dwa są słabsze i tyle i wszystkie mrozili w 3 dobie . Po odmrożeniu jeśli uż podają w 4 dobie. Czemu nie blastki jak w innych klinikach? Tego nie rozumiemWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
To mnie zmartwiłaś nie wiem czy chce zminiać klinike...
W ogole w mojej poprzedniej klinice podawali zarodki w 2, 3 lub 5 dobie. Nigdy w 4, przeważnie była to 3 doba a mrozili tylko w 5 te najsilniejsze ktore dotrwały.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:To mnie zmartwiłaś nie wiem czy chce zminiać klinike...
W ogole w mojej poprzedniej klinice podawali zarodki w 2, 3 lub 5 dobie. Nigdy w 4, przeważnie była to 3 doba a mrozili tylko w 5 te najsilniejsze ktore dotrwały.
Tak sie zaczelam zastanawiacn nad metoda w Novum, bo nie pierwszy raz zdarza sie taka sytuacja
Chyba, ze mroza 3dniowce i wlasnie rozmrazanie i obserwacja do 4doby to ich sposob weryfikacji, choc osobiscie wolalabym miec 1blastke niz szykowac sie na et rozmrozonych 3dniowcow i przezyc takie rozczarowanie -
Madagaskar wrote:To mnie zmartwiłaś nie wiem czy chce zminiać klinike...
W ogole w mojej poprzedniej klinice podawali zarodki w 2, 3 lub 5 dobie. Nigdy w 4, przeważnie była to 3 doba a mrozili tylko w 5 te najsilniejsze ktore dotrwały.
nO WŁAŚNIE A TU MROŻĄ WSZYSTKO W 3 DOBIE I DAJĄ TYLKO GŁUPIĄ NADZIEJĘ .
-
dorota1 wrote:nO WŁAŚNIE A TU MROŻĄ WSZYSTKO W 3 DOBIE I DAJĄ TYLKO GŁUPIĄ NADZIEJĘ .
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Kurcze ja się za bardzo nie znam na mrożeniu bo u mnie właśnie była taka zasada jak pisałam, a moje zarodki zawsze rozwijały sie ładnie do 3 doby w ktorej miałam transfer a po 4 reszta przetsawała się rozwijac wiec nigdy nie miałam mrozaków... ale myślłam że w novum wychodzą z założenia że wieksze szanse mają na przeżycie u mamy wiec mroża w 3 dobie ale jak rozmraża to podają tego samego dnia... a tu czekają do 4 gdzie one już same w sobie mogą być slabe i niedotrwać normalnie do tego proces mrożenia rozmrożenia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 12:42
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Bella93 wrote:Z drugiej strony w programie rzadowym mieli jeden z najlepszych wynikow, wiec chyba nie bierze sie to z kosmosu.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
A z drugiej str u mnie nie przezywały do mrożenia w 5 dobie i też byłam zła że nie mroża w 3 bo może u mnie po rozmrożeniu by sie rozwijały...
Tak że Dorotka nie poddawaj się
In vitro to loteriaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 12:47
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:A dostajecie protokoły/wypisy po punkcji, transeferze? Tam nie ma żadnych szczegółowych danych?
-
magda_31 wrote:Po punkcji, transferze dostaje się wypis z dawkowaniem leku, zaleceniami i zdjęcie zarodka przetransferowanego.Z drugiej procedury dostałam szczegółowy protokół co i jak z moimi zarodkami(ale to były badania kliniczne). Ja jestem przykładem gdzie zamrozili 3 blastocysty, a jedną miałam podaną w świeżym et. Z tego co wiem u mnie trzymali do 5 doby, ponieważ mieliśmy zarodki rozwijające się w tym samym tempie i nie mogli wybrać najlepszego. Taką wersję otrzymałam od lekarza prowadzącego. Zawsze można zadzwonić do laboratorium w godz. od 9.00-10.00 i dowiedzieć się jakiej klasy są zarodki. Mi jeszcze nigdy nie odmówili. Pani embriolog bardzo szczegółowo odpowiadała na moje pytania. Też mnie tam parę ich zachowań wkurza, ale cóż poradzić.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
dorota1 wrote:Dziś miał być transfer, lecz niestety zadzwonili z kliniki że zarodki nie rozwijają się prawidłowo i transfer odwołany. Ostatnie moje zarodki nie mają szans!!
Jestem już zrezygnowana tym wszystkim.STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
dorota1 wrote:nO WŁAŚNIE A TU MROŻĄ WSZYSTKO W 3 DOBIE I DAJĄ TYLKO GŁUPIĄ NADZIEJĘ .
Mi zamrozili w 2 dobie potem rozmrozili dobe przed planowanym crio i dostalam dwa trzydniowce.Fakt ze w N.podaja zarodki tak szybko jak to mozliwe by jak najszybciej znalazly sie w macicy.Taka maja polityke. -
Nat_88 wrote:Czuje się dobrze, dziękuję dziś 7dpt czuje brzuch i klucie w jajnikach czasami. Beta w czwartek. Jestem dobrej myśli, ale wiadomo, że niepokój jest.
W klinice beta jest zalecana po 14 dniach dopiero.
KaśkaKwa a Ty kiedy startujemy znowu?
Kochana
18.02- odstawiam antyki
19.02- mam wizytę i nadzieje, że zaczniemy od razu stymulkę po @ -
M608 wrote:kasiu, tak zaczęłam stymulację w sobotę rano. Pani dr tez mi odpisala jak Kabelka, no i pierwszy dzień był piątek a sobota 2.
Od 2 do 6 mam GonalF w dawcę 225. Juro ide na pierwszy podglad.
To nasze pierwsze ivf.
Narazie nic szczególnego nie czuje, tylko czasami któryś jajnik zakuje.
No no fajnie.. trzymam kciuki za podgląd !
Ja już nie mogę się doczekać drugiego podejścia -
dorota1 wrote:Dziś miał być transfer, lecz niestety zadzwonili z kliniki że zarodki nie rozwijają się prawidłowo i transfer odwołany. Ostatnie moje zarodki nie mają szans!!
Jestem już zrezygnowana tym wszystkim.
Znam to uczucie.. bardzo ci współczuje ! -
Dziewczyny, pamiętajcie, że to Wy płacicie za ivf w klinice i klinika ma obowiązek trzymać zarodki do blastocysty, jeśli sobie tak życzycie. To jest tylko Wasza sprawa. Oczywiście zostaniecie poinformowane, że może być tak, że żaden zarodek nie dotrwa do mrożenia, ale to do Was należy decyzja. Pani embriolog z novum potwierdzała mi to kilka razy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 12:12