NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Nie wiem czy wiesz, ale najkorzystniejszy pakiet na trombofilie ma testdna.pl 330zl za 6mutacji, na wyniki czeka sie 2tyg
dzięki za info sprawdzę po pracy.
Hashimoto
Podwyższona prolaktyna
11.2016 cb
01.2018 ICSI
29.05.2018 crio
29.11.2018 crio -
emka29 wrote:Teraz biorę po 1 tabletce bo mam 3 cykle przerwy przed 3 IVF. Ale jak miałam torbiel na cyklu naturalnym to brałam tak jak Tobie kazał.
-
Na nas wrecz nakrzyczal raz bo mielismy inne zdanie... Od tamtej pory omijam szerokim lukiem
Asia_88 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Madagaskar wrote:Dziewczyny, mam pytanie bo na ivf został podniesiony temat estetyczny przed zabiegami: histeroskopa, punkcja, transfer... Czy w novum można mieć hybrydy? W mojej poprzedniej klinice jeden palec bez niczego był wymagany
Ja zdjęłam jednego kciuka na punkcję, a i tak od drugiej ręki z hybrydą założyli mi klamerkęMadagaskar lubi tę wiadomość
-
ka_tarzyna wrote:Jeżeli zależy Ci na czasie, to zapisz się do kogokolwiek. W Novum i tak na pewno trafisz też na innych lekarzy. A zawsze po wstępnej wizycie możesz zmienić lekarza.
Temat opinii o lekarzach był poruszany tu kilkukrotnie, wystarczy się trochę cofnąć. Każda dziewczyna poleci Ci swojego lekarza...
Ja nie polecam swojego dr.Wojew..
-
Justa86 wrote:Cześć.Po 2.5 roku czytania forum dołączam do Was bo niedługo czeka mnie pierwsze ISCI. Zaczynam się denerwować i pomyślałam że tu będę wśród 'swoich' Jestem po HSG histeroskopii i laparoskopii. Kilka albo kilkanaście cykli z clo i menopur i nic.Parametry męża bardzo dobre. U mnie edometrioza 1go stopnia. Wizyta startowa 13.03 u Wojewódzkiego. Teraz biorę anty. Dziewczyny czy ja dobrze rozumiem że jak skończę antykoncepcyjne- a idę długim protokolem- to potem zaczynam 14 dni gonapeptyl? I potem dopiero właściwą symulację? Bardzo chce napisać że podziwiam każdą z Was za siłę .Dzieki Wam wiem,że patrzenie na test ciążowy przez 10 min pod różnym kątem i innym światłem jest zjawiskiem powszechnym;) i nie robi że mnie wariatki.
Kochana ja właśnie tak idę.. możesz zerknąć na mój wykres i notatki tam wszystko opisałam też u dr. W -
Hej. Dziewczyny powiedźcie proszę na jakich cyklach podchodziłyście do criotransferów???
U mnie pierwszy criotransfer miał być na cyklu naturalnym, jednak nie doszedł do skutku ponieważ pęcherzyk pomimo podania ovitrelle nie pękł...i zrobiła się torbiel. Mam pewne obawy co do cyklu sztucznego na estrofemie (miałam już 2 razy usuwane polipy a w ulotce estrofemu jako skutki uboczne podają nadmiernyrozrost endometrium)...
Dodam, że nigdy nie było u mnie problemu z owulacją.. -
Srokaa87 wrote:Hej. Dziewczyny powiedźcie proszę na jakich cyklach podchodziłyście do criotransferów???
U mnie pierwszy criotransfer miał być na cyklu naturalnym, jednak nie doszedł do skutku ponieważ pęcherzyk pomimo podania ovitrelle nie pękł...i zrobiła się torbiel. Mam pewne obawy co do cyklu sztucznego na estrofemie (miałam już 2 razy usuwane polipy a w ulotce estrofemu jako skutki uboczne podają nadmiernyrozrost endometrium)...
Dodam, że nigdy nie było u mnie problemu z owulacją..
-
Srokaa87 wrote:Hej. Dziewczyny powiedźcie proszę na jakich cyklach podchodziłyście do criotransferów??? Mam pewne obawy co do cyklu sztucznego na estrofemie (miałam już 2 razy usuwane polipy a w ulotce estrofemu jako skutki uboczne podają nadmiernyrozrost endometrium)...
A gdyby tak czytać wszystkie ulotki i brać do siebie te skutki uboczne leków do stymulacji czy po punkcji itd to pewnie mało kto by się w ogóle decydował na IVF. Trzeba ufać lekarzowi, który Cię prowadzi, on powinien mieć wszystko na bieżąco pod kontrolą. -
Asia_88 wrote:U mnie były 4 transfery na cyklach sztucznych --> 1 biochem, jeden udany.
A gdyby tak czytać wszystkie ulotki i brać do siebie te skutki uboczne leków do stymulacji czy po punkcji itd to pewnie mało kto by się w ogóle decydował na IVF. Trzeba ufać lekarzowi, który Cię prowadzi, on powinien mieć wszystko na bieżąco pod kontrolą.
A owulację masz w porządku? U mnie lekarz zasugerował, że jeżeli mam owulacje normalne to lepiej na naturalnym cyklu... i w pierwszym cyklu po stymulacji i po świeżym nieudanym transferze psikus-pierwszy raz pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel. I teraz boję się ze kolejna owulacja i znów nie pęknie.. -
Srokaa87 wrote:A u Ciebie z owulacją również jest wszystko ok?