NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajka2017 wrote:Tak szczepimy sie i staramy naturalnie
Ale fajniemoże faktycznie to najlepsze rozwiązanie i ile przyjemności
Powodzenia &&sylwia80, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Dziewczyny jak byłam na wizycie takiej przed crio przed okresem jeszcze u doktor Łukasiewicz a nie jest to moja lekarka czy mogę do niej dzwonić informować o przyroście endometrium i z nią umawiac się pod crio? Bo bardzo mi podpasowała
i jeszcze jedno czy można pić wino przy braniu progynova na wzrost endo?
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny jak byłam na wizycie takiej przed crio przed okresem jeszcze u doktor Łukasiewicz a nie jest to moja lekarka czy mogę do niej dzwonić informować o przyroście endometrium i z nią umawiac się pod crio? Bo bardzo mi podpasowała
.
Myślę że spokojnie możesz do niej dzwonić.
Nawet wskazane to wino.
-
emka29 wrote:Chyba ściągnęłam Cię dzisiaj myślami
.
Myślę że spokojnie możesz do niej dzwonić.
Nawet wskazane to wino.
emka29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea77 wrote:Dziewczyny czy w Novum mrozi się trzydniowe zarodki czy też wyłącznie blastocysty?
Bea77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nawet dwudniowe bym powiedziała - transfer miałam 48h po punkcji i zamrażali tego samego dnia. I w tej procedurze punkcja sobota, oglądanie zarodków i mrożenie poniedziałek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:43
Bea77 lubi tę wiadomość
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny jak byłam na wizycie takiej przed crio przed okresem jeszcze u doktor Łukasiewicz a nie jest to moja lekarka czy mogę do niej dzwonić informować o przyroście endometrium i z nią umawiac się pod crio? Bo bardzo mi podpasowała
Ja też trafiłam do niej w zastępstwie za innego lekarza, byłam jedną z jej pierwszych pacjentek w klinice i do tej pory do niej chodzęWspaniała osoba.
Myślę, że bez problemu możesz sobie zmienić lekarza - to Tobie ma pasować
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dziewczyny, odebrałam wynik mutacji MTHFRi wyszły mi dwie mutacje C677T i A1298C. Co to właściwie oznacza? Będę wdzięczna za info bo wizyta u hematologa dopiero za tydzieńHashimoto
Podwyższona prolaktyna
11.2016 cb
01.2018 ICSI
29.05.2018 crio
29.11.2018 crio -
nick nieaktualnyNat_88 wrote:Dziewczyny, odebrałam wynik mutacji MTHFRi wyszły mi dwie mutacje C677T i A1298C. Co to właściwie oznacza? Będę wdzięczna za info bo wizyta u hematologa dopiero za tydzień
Te mutacje świadczą o tym, że masz słabe przyswajanie kwasu foliowego. To jest bardzo ważne w ciąży bo za mało kwasu foliowego prowadzi do rozszczepienie kręgosłupa i wady cewy nerwowej u płodu. Bardzo niebezpieczne dla dziecka.
Rozwiązanie jest proste, przyjmowanie zwiększonych dawek kwasu foliowego (ja przyjmuję 5mg na receptę), najlepiej w wersji metylowanej.
Pocieszające jest to, że pół społeczeństwa ma te mutacje a dzieci jakoś się rodzą. Ja też mam mutację MTHFR i mój mąż też.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 11:56
-
Bea77 wrote:Te mutacje to świadczą o tym, że masz słabe przyswajanie kwasu foliowego. To jest bardzo ważne w ciąży bo za mało kwasu foliowego prowadzi do rozszczepienie kręgosłupa i wady cewy nerwowej u płodu. Bardzo niebezpieczne dla dziecka.
Rozwiązanie jest proste, przyjmowanie zwiększonych dawek kwasu foliowego (ja przyjmuję 5mg na receptę), najlepiej w wersji metylowanej.
Pocieszające jest to, że pół społeczeństwa ma te mutacje a dzieci jakoś się rodzą. Ja też mam mutację MTHFR i mój mąż też.
Bea jeżeli bierzesz 5 mg to raczej zwykły a nie metylowany.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Bea77 wrote:Tak, ja akurat biorę zwykły. Ale można też brać kwas foliowy metylowany.
Jasne ze można, ja taki właśnie biorę. Badalas sobie poziom kwasu ?Bea77 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny