NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nat_88 wrote:Ja byłam 2dc na monitoringu zanim zaczęłam brać estrofem żeby wykluczyć torbiel.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Madagaskar wrote:Dziewczyny a jak jest z pierwsza wizyta na cyklu sztucznym przed krio. Mi lekarka podała ze pierwsza wizyta 5-6dc zeby zobaczyć czy nie ma torbieli po stymulacji ale estrofem i tak mam od 2dc brac. Jak ta wizyta bedzie 2-3 dni pozniej to sie cos stanie?
Madagaskar lubi tę wiadomość
-
Cześc, dlaczego wybrałyście NOVUM? sprawdzałayście inne kliniki?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
japonka wrote:Ja tak byłam właśnie 6 dnia i od 2 dnia brałam Estro, powiedzieli, że najwyżej odstawią. Ale gdyby nie to sprawdzanie torbieli to taka wizyta jest zwykle koło 10 dnia cyklu. Nic się raczej nie stanie jak pójdziesz później o 2 dni, po prostu to taka dość wyjątkowa sytuacja jest i lepiej dowiedzieć się wcześniej czy jest ok
Dzięki, poczekam spokojnie na @ i wizyte wtedy będę planować jakies małe wakacje.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
evkill wrote:Cześc, dlaczego wybrałyście NOVUM? sprawdzałayście inne kliniki?1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualnyevkill wrote:Cześc, dlaczego wybrałyście NOVUM? sprawdzałayście inne kliniki?
Ja przeniosłam się z Artemidy Olsztyn. Byłam na konsultacji w Novum i Invicta Gdańsk. Zostaliśmy w Novum, ze względu na proponowany zabieg histeroskopii i specjalistę, który ją wykonuje... ale też ze względów finansowych (Invicta jest droższa).
W Artemidzie nie chcieli mi usunąć mięśniaka. Uważali, że nie przeszkadza w zagnieżdżeniu, a usuwając musieliby "poszatkować" całą macicę... W Novum jestem od 26 kwietnia, mięśniak już usunięty, połową objętości wchodził w endometrium co utrudniało zagnieżdżenie. Zabieg stosunkowo mało inwazyjny, nawet nie brałam zwolnienia. Także porównując te dwie kliniki zdecydowanie Novum lepsze... ale zobaczymy jeszcze jaki będzie efekt końcowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:44
-
evkill wrote:Cześc, dlaczego wybrałyście NOVUM? sprawdzałayście inne kliniki?
Polecona przez przyjaciół, mojego męża chrześniak jest z Novum -
Madagaskar wrote:Dziewczyny a jak jest z pierwsza wizyta na cyklu sztucznym przed krio. Mi lekarka podała ze pierwsza wizyta 5-6dc zeby zobaczyć czy nie ma torbieli po stymulacji ale estrofem i tak mam od 2dc brac. Jak ta wizyta bedzie 2-3 dni pozniej to sie cos stanie?
I na tej jednej wizycie wyznaczył od razy dzień transferu, a bałam się że jeszcze trzeba będzie jeździć. -
Już po transferze:) Mam moje maleństwo już przy sobie. Tak się bałem że się nie rozmrozi że ciśnienie miałam 145/95 . Temp 37.7 Ale to myślę że że stresu i rano bardzo się spieszylam. Najważniejsze że jest już po wszystkim. Dr powiedział że za 8 dni betę mogę zrobić.KaskaKwa mamy tylko dzień roznicy;)
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15 -
Justa86 wrote:Już po transferze:) Mam moje maleństwo już przy sobie. Tak się bałem że się nie rozmrozi że ciśnienie miałam 145/95 . Temp 37.7 Ale to myślę że że stresu i rano bardzo się spieszylam. Najważniejsze że jest już po wszystkim. Dr powiedział że za 8 dni betę mogę zrobić.KaskaKwa mamy tylko dzień roznicy;)
Kochana będę o was myśleć i trzymać kciuki
Mój mi kazał betować 10 dpt, ale to święto zrobię 11 dpt (piątek 1.06), powtórka w poniedziałek (4.06).
Sikacza planuję wcześniej ok 8-7 dptJusta86 lubi tę wiadomość
-
carola12 wrote:Dziewczyny,mam pytanie.Czy spotkalyscie sie z sytuacja ze zarodek po rozmrozeniu czesciowo obumarl( nie rozmrozil sie w calosci) ale ponownie zaczal sie odbudowywac?Czy jest dla niego jeszcze jakas szansa?
Mi się to nie zdarzyło, dwa się dobrze rozmroziły, ale czytałam u nas na watkach, że się zdarza i się odbudowują
Głowa do góry -
carola12 wrote:Ja zawsze jak przyjezdzam do kliniki mam cisnienie w okolicach 150/100,140/90.To chyba z wrazenia:(.A temp. 36 stopni
Ja wczoraj byłam na pierwszej konsultacji i miałam puls 107 i temperaturę 37,2.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
evkill wrote:Cześc, dlaczego wybrałyście NOVUM? sprawdzałayście inne kliniki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:41
-
Paulaa25 wrote:Widze dziewczyny ze nie tylko ja tak to przeżywam!
Ja zawsze ciśnienie niskie a w klinice zawsze idzie w górę
A co do tych zarodkow to chyba nie rokuja najlepiej:(
Ale podobno i cuda sie zdarzaja...carola12 -
carola12 wrote:Oj,tak:).Mi najbardziej skoczylo jak o malo co sie nie spoznilam na swoj criotransfer.Wpadlam do Novum minute przed czasem.Masakra te korki czasami,nie do przewidzenia.Ale zawsze mam duzo wyzsze.
A co do tych zarodkow to chyba nie rokuja najlepiej:(
Ale podobno i cuda sie zdarzaja...carola12 lubi tę wiadomość