NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiłam się na poniedziałek 11 dc na wizytę do dr Z bo chciałam zrobić biopsje endometrium, bo nie daje mi to spokoju ze w ostatni cyklu było takie słabe.
Uważacie ze to dobry pomysł ?
Dzwoniąc na infolinie pani powiedziała ze biopsje się robi około 10 dc. Tez tak miałyście ? Boli to bardzo ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualnyInkaa85 wrote:Można samemu, ja po rozmowie telefonicznej z lekarzem prowadzącym podjęłam taką decyzję po jego słowach "proszę się zastanowić nad histeroskopią może warto sprawdzić" więc taką też decyzję podjęłam i się zapisałam
serio? a mi kazali skierowanie zdobyć. Nie miałam z tym problemu. -
nick nieaktualnyczy wy tez glupiejecie na stymulacji? ciagle cos zapominam. Wczoraj myslalam pol dnia aby na pewno pojsc do rossmana jedna pierdole i w koncu jak juz tam bylam to nie moglam sobie przypomniec po co ja tam jestem, krecilam sie miedzy polkami jak emerytka. Zaraz bede musiala sobie zrobic wszywke do kurtki z adresem bo zapomne gdzie mieszkam
A to tylko jeden przyklad...
Nawet w ciazy nie mialam takiej sklerozy, a wtedy to ponoć sie zdarza.
Domyslam sie ze to przez hormony ale w pierwszym IVF tak nie mialam. Moze to starosc..
-
xCatherinex wrote:Hej Kochane. Jestem tu nowa, szukam porady... więc opiszę troszkę w skrócie. Za nami 3 lata intensywnych starań, dopiero rok temu nas zdiagnozowano. Ja PCOS plus niedoczynność tarczycy, Mąż bardzo słabe nasienie. Postanowiliśmy nie dorabiać pseudo-ginekologów dla których każdy pacjent to sponsor i skorzystań z kliniki NOVUM. Mąż chodził do dr Kapuścińskiego, który to na ostatniej wizycie (2 tyg temu) zaproponował nam inseminację (ja chciałam od razu invitro).. No i właśnie w piątek mamy wizytę konsultacyjną u dr Dobek. Czytałam trochę i opinie nie są zadowalające. Macie może jakieś doświadczenie z tą Panią dr? Czego możemy się na takiej wizycie spodziewać? Czy od razu dostaniemy jakieś skierowanie na badania? Będę mieć robione USG? Jak szybko od pierwszej wizyty podchodzi się do inseminacji, biorąc pod uwagę, że wyniki wyjdą dobrze?
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Ja miałam dwie inseminacje w nOvum ale u innej Dr. Zabierz ze sobą wszystkie wyniki badań jakie masz. Jak czegoś będzie brakowało Dr zleci na pewno dorobienie lub powtórkę- ja musiałam mieć świeżę AMH i FSH. Do tego dochodzi komplet badań na choroby zakaźne- te warto zrobić poza nOvum bo ich cena w klinice jest bardzo wysoka. No i nie wiem czy miałaś HSG. Ja musiałam mieć przed pierwszym podejściem zrobione), ale są lekarze, którzy dopuszczają bez tego badania do pierwszej inseminacji. -
mojnick wrote:czy wy tez glupiejecie na stymulacji? ciagle cos zapominam. Wczoraj myslalam pol dnia aby na pewno pojsc do rossmana jedna pierdole i w koncu jak juz tam bylam to nie moglam sobie przypomniec po co ja tam jestem, krecilam sie miedzy polkami jak emerytka. Zaraz bede musiala sobie zrobic wszywke do kurtki z adresem bo zapomne gdzie mieszkam
Domyslam sie ze to przez hormony ale w pierwszym IVF tak nie mialam. Moze to starosc..mojnick lubi tę wiadomość
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url] -
Xena86 wrote:Wlasnie widzialam w pasku, ze juz po . To czekam teraz Asia na wiadomosc od Ciebie
Xena86 lubi tę wiadomość
-
mojnick wrote:czy wy tez glupiejecie na stymulacji? ciagle cos zapominam. Wczoraj myslalam pol dnia aby na pewno pojsc do rossmana jedna pierdole i w koncu jak juz tam bylam to nie moglam sobie przypomniec po co ja tam jestem, krecilam sie miedzy polkami jak emerytka. Zaraz bede musiala sobie zrobic wszywke do kurtki z adresem bo zapomne gdzie mieszkam
Domyslam sie ze to przez hormony ale w pierwszym IVF tak nie mialam. Moze to starosc..mojnick lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Ja miałam dwie inseminacje w nOvum ale u innej Dr. Zabierz ze sobą wszystkie wyniki badań jakie masz. Jak czegoś będzie brakowało Dr zleci na pewno dorobienie lub powtórkę- ja musiałam mieć świeżę AMH i FSH. Do tego dochodzi komplet badań na choroby zakaźne- te warto zrobić poza nOvum bo ich cena w klinice jest bardzo wysoka. No i nie wiem czy miałaś HSG. Ja musiałam mieć przed pierwszym podejściem zrobione), ale są lekarze, którzy dopuszczają bez tego badania do pierwszej inseminacji.
Bardzo dziękuję za bardzo pomocną odpowiedź.
Tak, miałam robione HSG we wrześniu 2017r, oba jajowody drożne. TSH: 5,83, Ft3: 3,68 i Ft4: 1,44...dość świeże, bo z kwietnia tego roku. Trzeba będzie zbijać TSH przed inseminacją? Czy Dr będzie robić mi USG na jutrzejszej wizycie? Jak długo od pierwszej wizyty podchodzi się do inseminacji? Ciągle zastanawiam się czy nie lepiej od razu zrobić invitro.. ehh
31 lat
3 lata starań
PCOS + niedoczyność tarczycy
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Start - nOvum Warszawa - 06.2018r
Stymulacja - 13.09.2018r
Punkcja - 24.09.2018r (18 komórek- 16 dojrzałych)
Z 6 zapłodnionych komorek - 5 wykazuje poprawne cechy zapłodnienia.
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Crio - 29 Listopad 2018 r
Test - 6 Grudzień !!! + !!! (7 dpt)
Bhcg - 11 dpt - 10 Grudzień - 199,30mlU/ml
Bhcg - 13 dpt - 12 Grudzień - 372,70mlU/ml -
xCatherinex wrote:Bardzo dziękuję za bardzo pomocną odpowiedź.
Tak, miałam robione HSG we wrześniu 2017r, oba jajowody drożne. TSH: 5,83, Ft3: 3,68 i Ft4: 1,44...dość świeże, bo z kwietnia tego roku. Trzeba będzie zbijać TSH przed inseminacją? Czy Dr będzie robić mi USG na jutrzejszej wizycie? Jak długo od pierwszej wizyty podchodzi się do inseminacji? Ciągle zastanawiam się czy nie lepiej od razu zrobić invitro.. ehh
Z takim TSH to bym nie podchodziła na pewno. Bo ono może utrudniać zajście w ciążę a potem jej utrzymanie. Trzeba mieć TSH poniżej 2,5 żeby podejść do inseminacji a już tym bardziej do in vitro. Miałam ten sam problem, ale zaczęłam leczenie wcześniej, jeszcze przed wizytą w nOvum. I to niestety może opóźnić Wasze podejście do inseminacji czy in vitro.
Na pierwszej wizycie miałam USG. Dr analizowała wszystkie moje hormony. Jeszcze przed wizytą miałam zlecone przez innego ginekologa: AMH, FSH, LH, estradiol w drugim dniu cyklu. Do tego progesteron w 21 dniu cyklu. I jeszcze: glukoza, testosteron, prolatyktyna. Chyba tyle z badań krwi.
Do inseminacji trzeba mieć jeszcze: badania na choroby zakaźne i wymazy- ale tego nie warto robić wcześniej bo mają określoną ważność.
Jakby było wszystko dobrze- wymazy, TSH i reszta wyników to w zasadzie można podchodzić do IUI bo masz zrobioną drożność.
Na pierwszej wizycie Dr zbierze od Was dokładny wywiad, Ciebie zbada, zleci badania, których brakuje. I będzie decyzja co dalej.
Daj znać czego się dowiesz na wizycie Powodzenia! -
Zizu87 wrote:Z takim TSH to bym nie podchodziła na pewno. Bo ono może utrudniać zajście w ciążę a potem jej utrzymanie. Trzeba mieć TSH poniżej 2,5 żeby podejść do inseminacji a już tym bardziej do in vitro. Miałam ten sam problem, ale zaczęłam leczenie wcześniej, jeszcze przed wizytą w nOvum. I to niestety może opóźnić Wasze podejście do inseminacji czy in vitro.
Na pierwszej wizycie miałam USG. Dr analizowała wszystkie moje hormony. Jeszcze przed wizytą miałam zlecone przez innego ginekologa: AMH, FSH, LH, estradiol w drugim dniu cyklu. Do tego progesteron w 21 dniu cyklu. I jeszcze: glukoza, testosteron, prolatyktyna. Chyba tyle z badań krwi.
Do inseminacji trzeba mieć jeszcze: badania na choroby zakaźne i wymazy- ale tego nie warto robić wcześniej bo mają określoną ważność.
Jakby było wszystko dobrze- wymazy, TSH i reszta wyników to w zasadzie można podchodzić do IUI bo masz zrobioną drożność.
Na pierwszej wizycie Dr zbierze od Was dokładny wywiad, Ciebie zbada, zleci badania, których brakuje. I będzie decyzja co dalej.
Daj znać czego się dowiesz na wizycie Powodzenia!
Właśnie to TSH mnie martwi. Pamiętam, że pod koniec 2016r, jeszcze podczas "naturalnych' starań, gin żeby spadło mi TSH dał mi Euthyrox 50 i Inofolic. Dzięki takiemu zestawowi spadło mi w miesiąc z ok 6 do 1,3. Z dniami cyklu bywa różnie, miesiączki mam nieregularne, o ile w ogóle same się pojawiają. Czasami jest to tylko plamie/brudzenie i trwa znacznie dłużej niż 4-6 dni więc ciężko będzie mi określić dzień cyklu. Dzieje się tak podobno przez PCOS. Ostatnie moje wyniki FSH i LH wyglądają słabo. FSH: 5,3, LH:37,28. Za każdym razem LH jest tak wysokie. Do tego zrobiłam ostatnio ATG: 15,4 i ATP0: <34.. przynajmniej to jest ok. W takim razie widzę , że przed nami jeszcze conajmniej 2 miesiące zanim dojdzie do inseminacji ( dziś jestem w 14dc), więc może zdążę zbić TSH
Dziękuję Zizu, trochę się uspokoiłam bo stresa mam ogromnego
31 lat
3 lata starań
PCOS + niedoczyność tarczycy
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Start - nOvum Warszawa - 06.2018r
Stymulacja - 13.09.2018r
Punkcja - 24.09.2018r (18 komórek- 16 dojrzałych)
Z 6 zapłodnionych komorek - 5 wykazuje poprawne cechy zapłodnienia.
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Crio - 29 Listopad 2018 r
Test - 6 Grudzień !!! + !!! (7 dpt)
Bhcg - 11 dpt - 10 Grudzień - 199,30mlU/ml
Bhcg - 13 dpt - 12 Grudzień - 372,70mlU/ml -
Blastka wrote:Japonka jeśli jesteś zainteresowana wcześniejszą wizytą u dr J to wysyłam zaproszenie do przyjaciółek i napiszę Ci na priv.
-
Hej! Któraś z Was pisała, że dr Doniec idzie w lipcu na urlop... tylko on robi histeroskopie? Kiedy dokładnie będzie na urlopie?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
japonka wrote:Blastka, pisz mi kobieto bo już tu jajko znoszę czekając na telefon do Medivy jak mnie te wszystkie plotki dochodzą że ona nie wróci prędko... A zarekomendowała mi się wstrzymać z transferami więc zostałam z niczym
japonka lubi tę wiadomość
-
Kochane, powitaliśmy na świecie naszego Tomcia wczoraj o 19:20 Maleńki miał 2860g i 53 cm, 10/10
Bea77_2, Kala 1980, Blastka, Zizu87, ana167, Asiula86, magda_31, Xena86, Madagaskar, japonka, GOSIEK90, sylwia80, emka29 lubią tę wiadomość