NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
monia 70 wrote:Tuonela dziękuję za informację
Danio dziękuję bardzo powiesz jak cenowo wizyta u Twojej dr ile monitoring cyklu.
Mój dr w mieście może poprowadzić cały proces przygotowania do invitro tzn leki i monitoring i umawia na resztę do novum. Zastanawiam się.
Co byście doradzimy? Może lepiej wszystko w novum?
Monia, zgadzam się z Danio, że odczucia odnośnie lekarza zależą od wyniku, ciężko się od tego zdystansować.
Mi również udało się z dr Starosławską. U nas wielkiego problemu nie było (w sensie nic konkretnego nie znaleźli), ale uważam, że dobrze mnie wystymulowała (a mam 36 lat), było tyle komórek i zarodków ile szacowała oraz cały czas powtarzam, że miała "szczęśliwą rękę" do transferu, bo udało się za pierwszym razem.
Jeśli chodzi o dojazdy, to może być to nieco uciążliwe i nie wiem, czy nie warto pomyśleć o pozostaniu u swojego lekarza. Z drugiej strony lekarze mają do siebie ograniczone zaufanie i żeby potem w klinice nie powiedzieli, że coś nie jest ich winą, bo nie mieli nad tym kontroli... -
Cześć dziewczyny,
Leczyłam się w Bocianie w Białymstoku, niestety przez całą procedurę IFV (3 próby) nie udało mi się zajść w ciążę. Dlatego postanowiliśmy zmienić klinikę na taką bliżej domu, chcemy jeździć do Warszawy. Czy polecacie ogólnie Novum? Jak tak to do jakiego lekarza najlepiej się zapisać?PCOS, brak owulacji
09.2017 - ICSI - 1 zarodek
12.2017 - crio - 1 zarodek
11.2018 - crio - 1 zarodek 9 dpt beta ujemna
Brak mrożaczków -
Monia, ja jestem u Zamory, i chociaż nie jestem jeszcze w ciąży, a miałam juz cztery transfery to i tak go polecam.
Swietny lekarz, i pomimo że na pierwszych wizytach można się zrazic to z kolejnymi wizytami naprawdę zyskuje na plus.
Ja mu ufam w 100% i lubię go
Nie zmienilabym go na innego, pomimo że tak jak mówię w ciąży dalej nie jestem.
Walczymy dalej.Basia-Basia lubi tę wiadomość
-
monia 70 wrote:Tuonela dziękuję za informację
Danio dziękuję bardzo powiesz jak cenowo wizyta u Twojej dr ile monitoring cyklu.
Mój dr w mieście może poprowadzić cały proces przygotowania do invitro tzn leki i monitoring i umawia na resztę do novum. Zastanawiam się.
Co byście doradzimy? Może lepiej wszystko w novum?
Monia kazdy lekarz ( z wyjatkiem dr Lewandowskiego) ma taki sam cennik. 97 zl wizyta monitoring. Nie wiem ile masz km do NOVUM ale ja bym nie ryzykowała ze stymulacją u innego lekarza. Zdecydowanie radzę jezdzic do novum na monitoring. To sa tylko 3-4 wizyty. Tutaj lekarze maja naprawdę dużą wiedzę i specjalizują sie w stymulacjach. Poza tym masz możliwość konsultacji telefonicznych za które nie placisz. W moim przypadku te komsultacje bardzo się przydały pozniej przed criotransferami. Ja mam 180 km w jedną stronę. -
cześć Dziewczyny. zapisałam się na pierwsza wizytę do dr Zamory i mam ja za miesiąc. zapomniałam zapytać jaki jest koszt pierwszej wizyty u Pana Doktora ? będę wdzięczna za pomoc
38 lat
Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB crio
Wizyta w Katowicach Invimed.
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych -
Basia-Basia wrote:cześć Dziewczyny. zapisałam się na pierwsza wizytę do dr Zamory i mam ja za miesiąc. zapomniałam zapytać jaki jest koszt pierwszej wizyty u Pana Doktora ? będę wdzięczna za pomoc
-
dzwoniłam przed 18.00 i jakimś cudem miejsce się znalazło. dzwoniłam od miesiąca. wiesz jaki jest koszt pierwszej wizyty ?38 lat
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Dziękuję Wam za pomoc i cenne wskazowki. Mam do waWy ok 100km.Faktycznie tam lekarze mają niesamowite doświadczenie w stymulacjach.
Dr Zamora podobno miejsc nie ma do końca roku a post wyżej ktoś pisze ze ma za miesiąc wizytę
Jakiś 2 lekarzy miało termin na 7.12 jak mi pasowało a opinie marne
Myślałam że więcej osób mi pomoże Cenne informacje..... prawdziwe życie -
monia 70 wrote:Dziękuję Wam za pomoc i cenne wskazowki. Mam do waWy ok 100km.Faktycznie tam lekarze mają niesamowite doświadczenie w stymulacjach.
Dr Zamora podobno miejsc nie ma do końca roku a post wyżej ktoś pisze ze ma za miesiąc wizytę
Jakiś 2 lekarzy miało termin na 7.12 jak mi pasowało a opinie marne
Myślałam że więcej osób mi pomoże Cenne informacje..... prawdziwe życie38 lat
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
monia 70, tak naprawdę to wszystko indywidualna sprawa. Jednemu dany lekarz "podejdzie", drugiemu nie.
In vitro zajmuje się każdy z ginekologów w Novum.
Do tej pory chyba nie znalazłam "swojego" lekarza, a leczę się w Novum ponad 2 lata (z przerwą).
Do dr Zamory mam mieszane uczucia - jako, że nie jestem "jego" pacjentką, dał mi to odczuć na wizycie.
Dr Wojewódzki też na jednej wizycie był niezbyt przyjemny, a na drugiej w miarę ok.
Dr Taszycka jest miła i sympatyczna, pamięta pacjentów, nawet po długim czasie nieobecności.
Dr Obuchowska - dla mnie jest ok, ale wiem, że wielu dziewczynom nie odpowiada.
Tylko, że każda z nas jest w innej sytuacji, każda czego innego oczekuje, więc ciężko doradzić.
Mnie nikt nie musi głaskać po główce, ale zachowanie Szefa bardzo mi nie odpowiada.Basia-Basia lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Danio wrote:Monia kazdy lekarz ( z wyjatkiem dr Lewandowskiego) ma taki sam cennik. 97 zl wizyta monitoring. Nie wiem ile masz km do NOVUM ale ja bym nie ryzykowała ze stymulacją u innego lekarza. Zdecydowanie radzę jezdzic do novum na monitoring. To sa tylko 3-4 wizyty. Tutaj lekarze maja naprawdę dużą wiedzę i specjalizują sie w stymulacjach. Poza tym masz możliwość konsultacji telefonicznych za które nie placisz. W moim przypadku te komsultacje bardzo się przydały pozniej przed criotransferami. Ja mam 180 km w jedną stronę.
Ja jezdziałm 300 km w jedną, ale wolałam aby to wszystko było u 1 lekarza
-
KaśkaKwa wrote:Danio widzę kolejną piękną betę
Gratuluje
Narazie rośnie elegancko chwilo trwaj! Tak się zastanawiam czy nie bliźniaki bo duze przyrosty. 30 listopada jadę na usg to się wszystko wyjaśni.Wiki03, Asiula86, Bea77_2, Asia_89, magda_31 lubią tę wiadomość
-
monia 70 wrote:Będę dzwonić i próbować jakiegoś dobrego dr upolować
Dobrej i spokojnej nocki38 lat
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
nick nieaktualny
-
monia 70 wrote:Jakubczyk,jakoś tak:) drugi dr jakiś nieznajomy
Ale tak jak pisza dziewczyny wyzej,każda z nas czegos innego oczekuje, więc ciężko doradzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 22:51
-
Danio też myślę że to bliźniaki
A ja dziś dostałam miesiączki więc od jutra zaczynam brać estrofem i pewnie gdzieś za 2 tygodnie będzie transfer oby tym razem też się udało
Ana a u Ciebie jak sytuacja? -
nikt nie chce się podzielić kosztem pierwszej wizyty? ((((38 lat
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych