NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Basia-Basia wrote:nikt nie chce się podzielić kosztem pierwszej wizyty? ((((
Ja mam cennik, który obowiązywał 2 lata temu gdy podchodzilismy do ICSI i wtedy wizyta wstępna kosztowała 245 zł. Konsultacja u szefa 400 zł. Kolejne wizyty są już tańsze.
Najlepiej będzie jak napiszesz maila do Novum z prośbą o przesłanie aktualnego cennika i wtedy będziesz miała wszystkie kwoty dotyczące badań, wizyt, zabiegów itdBasia-Basia lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Dziewczyny jak wygląda w nOvum przygotowanie do crio na cyklu naturalnym? Nigdy nie miałam. Czy ktoś mógłby mi opisać? Bardzo proszę.
Bella u mnie wyglądało to tak: pod koniec cyklu zadzwoniłam na konsultacje tele.otrzymalam wytyczne od Pani dr. Tzn 10 dnia cyklu zrobic monitoring owulacji i zadzwonic na kolejną konsultacje. Pani doktor zlecila jeszcze 2 monitoringi i zastrzyk z ovitrelle. Jak byla pewnosc ze pekl pecherzyk na kolejnej konsultacji tel Pani doktor zapisała mnie na crio. Także caly monitoring wykonałam u siebie w mieście. Do Wawy pojechalam tylko na transfer.
Jezeli jestes z wawy to poprostu kilka razy bedziesz musiala pojsc na monitoring owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 07:21
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Asia_89 wrote:Danio też myślę że to bliźniaki
A ja dziś dostałam miesiączki więc od jutra zaczynam brać estrofem i pewnie gdzieś za 2 tygodnie będzie transfer oby tym razem też się udało
Ana a u Ciebie jak sytuacja?
Asia trzymam kciuki&&&&&&. Powodzenia!Asia_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Dzięki za odpowiedź. Czy monitoring jest codziennie?
Co 2-3 dni w zaleznosci jak pecherzyk rosnie i jak dlugie masz cykle. Zadzwon jeszcze do novum zapytać o zgody na crio, kazdy tam mowi co innego. Ja podpisywałam odrazu jak mialam swiezy transfer odroczony ale ze 3 miesiace bujałam sie z podjsciem do crio kazali jeszcze raz nam przyjechać podpisać bo niby sa wazne 3 miesiace... na odległosc notarialnie mi mowili a inne dziwczyny skany wysyłaja tylko.
Tak samo mnie Pani Ania od L zapisywała na wizye startowa przed crio a inne dziewczyny tego nie miały... cyrk jak zwykle...
Pozatym oni chca wczesniej ta opłate 800 zl za rozmrozenie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 09:49
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Bea77_2 wrote:Dzięki za odpowiedź. Czy monitoring jest codziennie?
Bea, nie ma potrzeby codziennie. Ja miałam tylko jeden/dwa podglądy. Bardziej się lekarz sugerował pozytywnym testem ovu i od godziny testu wyznaczał dzień i godzine transferu.Bea77_2 lubi tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny, od jakiegoś czasu Was podczytuje. Widze, że spora część z Was już jest w ciąży lub ma swoje Maleństwa- ogromnie gratuluję Na razie jesteśmy na etapie diagnostyki, ale wyniki męża nie są zbyt dobre... Póki co mamy wskazania jedynie do IVF. Mąż chodzi do dr Wolskiego, a ja póki co robiłam badania poza kliniką. Teraz mąż ma zrobić badania kariotypu. Ze względu na to, że w Novum jest promocja dla pary za 700zl planujemy oboje je zrobić. Robiłyście gdzieś w Warszawie taniej?
Wiecie gdzie jest dobra cena na badania AZF I CFTR?
Starania od 05.2018
Słabe nasienie męża
Modlitwa o cud
10.2018 powtórka badań M. -
Bea77_2 wrote:A czy wiecie czy wykonują monitoringi i transfery w okresie między świętami a Nowym Rokiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 10:01
-
Bea77_2 wrote:I jeszcze jedno pytanie. Jeśli moim prowadzącym jest L to muszę u niego robić przygotowanie do transferu i transfer? Nerwowo tego nie wytrzymam. Miło wspominam dr Sowińską z poprzedniego transferu i najchętniej poszłabym do niej.
-
Bea77_2 wrote:I jeszcze jedno pytanie. Jeśli moim prowadzącym jest L to muszę u niego robić przygotowanie do transferu i transfer? Nerwowo tego nie wytrzymam. Miło wspominam dr Sowińską z poprzedniego transferu i najchętniej poszłabym do niej.
L nie prowadzi crio, a transfer z jego udziałem jest dodatkowo płatny 400 zł.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Monini wrote:Cześć Dziewczyny, od jakiegoś czasu Was podczytuje. Widze, że spora część z Was już jest w ciąży lub ma swoje Maleństwa- ogromnie gratuluję Na razie jesteśmy na etapie diagnostyki, ale wyniki męża nie są zbyt dobre... Póki co mamy wskazania jedynie do IVF. Mąż chodzi do dr Wolskiego, a ja póki co robiłam badania poza kliniką. Teraz mąż ma zrobić badania kariotypu. Ze względu na to, że w Novum jest promocja dla pary za 700zl planujemy oboje je zrobić. Robiłyście gdzieś w Warszawie taniej?
Wiecie gdzie jest dobra cena na badania AZF I CFTR?
Zapytaj w medgen. Ja robialm w diagnostyce . Duzo taniej wyszlo. Ale oni wysylaja do medgenu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 10:50
Monini lubi tę wiadomość
-
https://polki.pl/zdrowie/choroby,prawidlowy-transfer-zarodkow-to-szansa-na-zwiekszenie-skutecznosci-in-vitro,10409883,artykul.html
i bądź tu mądry.... 15% jak dla mnie to bardzo dużo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:11
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
A jak jest z zgoda meza mi powiedzieli ze na wizycie startowej mamy byc oboje choc maz w innym terminie by tylko mogl podjechac podpisac..Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
Ja mogę opisać, jak wyglądały moje crio na CYKLACH NATURALNYCH, a miałam ich sporo w novum, na tych nowych zasadach (z podpisywaniem papierów przed rozmrożeniem i płaceniem 8 stów). Cykl mam bardzo regularne, owulacja w 14-15 dc. Jestem (a raczej byłam) pacjentką Lewandowskiego. Nigdy nie pozwolono mi podpisać papierów w dniu transferu, czy wysłać skan. Musieliśmy być z mężem na ekstra wizycie, przed rozmrażaniem zarodków.
Na początku cyklu zapisywałam się na 12 dc u siebie na pierwszy monitoring i od razu dzwoniłam do novum, zapisać się na 14 dc na monitoring i podpisanie papierów do rozmrożenia. W novum zapisywałam się do kogokolwiek, nie ma to kompletnie znaczenia. Jeśli 14 dc wypadał w niedzielę, to wszystko robiłam dzień wcześniej. Pierwszy monitoring robiłam dlatego u siebie, żeby mieć pewność, że pęcherzyk rośnie i jest po co jechać do Warszawy. W Warszawie załatwiałam, co trzeba i jeśli było jeszcze przed owulacją, to resztę monitoringu znów u siebie. Po stwierdzonej owulacji dzwoniłam do lewandowskiego kurtuazyjnie, żeby wiedział, że podchodzę do kriotransferu. On zawsze pytał tylko, czy zapłacone 8 stów, jak endometrium grube no i żeby się zapisać na krio przez rejestrację, albo przełączał mnie tam sam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 14:00
Madagaskar, Bea77_2, magda_31, magda_31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W novum twierdzą, że podpis zgody na rozmrażanie i transfer zarodków jest narzucone przez polską ustawę o ivf i ten moment podpisania (tj. przed rozmrażaniem) też.
A te 800 zł płaci się dlatego, że (i to już wszystkie wiemy), czasami zarodki źle się rozmrożą i nie ma co transferować. Skoro kiedyś założenie było takie, że płaciło się za cio w dniu crio, to jeśli do crio nie dochodziło, to i się nie płaciło. No a oni poszli w koszty przy rozmrażaniu... Kasa musi się zgadzać, więc jeśli nie dochodzi do crio, to przynajmniej te 800 zł zarobione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 15:36