NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyef36 wrote:To w zależności co oznacza udany transfer...
Dla mnie udany transfer to zdrowa ciąża, więc nie wiem. Ciąża jest, dziecko się rozwija ale niestety na ostatnim usg lekarz zauważył obrzęk karku i główki, więc nie wiadomo jeszcze jak to się dalej potoczy... Czekamy na wyniki harmony, na test Pappa, a potem prawdopodobnie na amniopunkcje.
Trudne to wszystko.
Ef życzę Ci dużo siły na najbliższy czas i żeby cała ta historia miała szczęśliwe zakończenie 😘 kiedy masz następną wizytę? -
dziewczyny wczoraj mialam transfer 2 komorkowego zarodka z fragentacja wieksza niz 20% pani dr. powiedziala ze powinno byc mniej niz 20% A]ale z takich zarodkow tez sa ciaze .Czy powinien odbyc sie w takiej sytuacji transfer juz nie wiem co myslec to moj 1 transfer.pelargonia67
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pomocy, mam nietypowe pytanie, ale za nim do niego dojde musze napisać wstęp . Mialam wizyte startową w Novum na koniec marca. Jednak start procedury miał być od maja ze wzgledu, że najprawdopodobniej pobranie komórek zbiegłoby się ze świętami. W międzyczasie zaliczyłam kolejna ciążę biochemiczna (po raz kolejny dotrwała tylko do 5 tygodnia tj. 3 tygodnia licząc od dnia zapłodnienie co mnie troche niepokoii). W zwiazku z tym @ mi się przesunął i teraz na niego czekam. Dzoniłam do Dr MŁ i powiedziała ze w zwiazku z tym mam przyjsc 2 dniu cyklu. Uparałam sie, że skoro sie wszystko przesunęło nie chce czekać do maja tylko zacząć już teraz. Ja nie mam wykupionych jeszcze lekarstw bo nawet nie dostałam na nie recepty. Nie mam też założonego dzienniczka IVF. W rozpisce ktora dostałam w trakcie wizyty startowej ma rozpisane menopur 75 i gonal f 75 + informajca ze maja byc one podane miedzye 6 - 10 rano. Jesli pojde w drugim dniu cyklu do dr MŁ to będzie to dużo póżniej niż te godziny poza tym nie mam żadnych lekarstw. Czy te pierwsze zastrzyki są robione u nich na miejscu ?(jednoczesnie z instrukcja jak sie je robi?). Dlaczego w rozpisce mam gonal 75 skoro podczas rozmowy z Dr była mowa o gonalu 150 ? Czy ta pierwsza dawka jest tylko na pierwszy zastrzyk a pózniej to sie zmienia ? Dodatkowo możliwe ze nie będe miała zbytnio czasu na szukanie tych lekarstw czy mozecie mi prosze zasugerować gdzie sa apteki któe maja je dostępne od ręki ( może ta apteka koło novum). Troche to na wariackich papierach - oczywiscie nie wiem czy sie lekarz zgodzi zeby to wszystko przesunąć, ale mi bradzo zalezy. Jesli ktokolwiek moze napisac jak to wyglada na samym poczatku ( pierwsze zastrzyki itp) bede wdzieczna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 16:24
Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
Allo 28,5%, Ana - ujemne
Starania od lipiec`18
AMH 4,63 ng/ml
Euthyrox 75mg
Nasienie:
styczeń'19- morfologia 0%
marzec'19 - morfologia 8%
CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
5 transfer 07.04.21 - 10t*
To nie walka to wojna, a ja już się poddaje... -
Ziuta@ 35 wrote:Dziewczyny, czy któraś jest może od dr Zamory? Chodzi mi o to czy doktor nie planuje teraz przed świętami urlopu?
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
ef36 wrote:To w zależności co oznacza udany transfer...
Dla mnie udany transfer to zdrowa ciąża, więc nie wiem. Ciąża jest, dziecko się rozwija ale niestety na ostatnim usg lekarz zauważył obrzęk karku i główki, więc nie wiadomo jeszcze jak to się dalej potoczy... Czekamy na wyniki harmony, na test Pappa, a potem prawdopodobnie na amniopunkcje.
Trudne to wszystko. -
Arcola wrote:Dziewczyny pomocy, mam nietypowe pytanie, ale za nim do niego dojde musze napisać wstęp . Mialam wizyte startową w Novum na koniec marca. Jednak start procedury miał być od maja ze wzgledu, że najprawdopodobniej pobranie komórek zbiegłoby się ze świętami. W międzyczasie zaliczyłam kolejna ciążę biochemiczna (po raz kolejny dotrwała tylko do 5 tygodnia tj. 3 tygodnia licząc od dnia zapłodnienie co mnie troche niepokoii). W zwiazku z tym @ mi się przesunął i teraz na niego czekam. Dzoniłam do Dr MŁ i powiedziała ze w zwiazku z tym mam przyjsc 2 dniu cyklu. Uparałam sie, że skoro sie wszystko przesunęło nie chce czekać do maja tylko zacząć już teraz. Ja nie mam wykupionych jeszcze lekarstw bo nawet nie dostałam na nie recepty. Nie mam też założonego dzienniczka IVF. W rozpisce ktora dostałam w trakcie wizyty startowej ma rozpisane menopur 75 i gonal f 75 + informajca ze maja byc one podane miedzye 6 - 10 rano. Jesli pojde w drugim dniu cyklu do dr MŁ to będzie to dużo póżniej niż te godziny poza tym nie mam żadnych lekarstw. Czy te pierwsze zastrzyki są robione u nich na miejscu ?(jednoczesnie z instrukcja jak sie je robi?). Dlaczego w rozpisce mam gonal 75 skoro podczas rozmowy z Dr była mowa o gonalu 150 ? Czy ta pierwsza dawka jest tylko na pierwszy zastrzyk a pózniej to sie zmienia ? Dodatkowo możliwe ze nie będe miała zbytnio czasu na szukanie tych lekarstw czy mozecie mi prosze zasugerować gdzie sa apteki któe maja je dostępne od ręki ( może ta apteka koło novum). Troche to na wariackich papierach - oczywiscie nie wiem czy sie lekarz zgodzi zeby to wszystko przesunąć, ale mi bradzo zalezy. Jesli ktokolwiek moze napisac jak to wyglada na samym poczatku ( pierwsze zastrzyki itp) bede wdzieczna.
-
Leki masz na miejscu w novum bez zbednego szukania chce ci pewnie przyjac zeby zobaczyc na usg jest wszystko ok i czym mozna zaczynac zaufaj lekarzowi:) oni wiedza co robiaStarania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
Arcola wrote:Dziewczyny pomocy, mam nietypowe pytanie, ale za nim do niego dojde musze napisać wstęp . Mialam wizyte startową w Novum na koniec marca. Jednak start procedury miał być od maja ze wzgledu, że najprawdopodobniej pobranie komórek zbiegłoby się ze świętami. W międzyczasie zaliczyłam kolejna ciążę biochemiczna (po raz kolejny dotrwała tylko do 5 tygodnia tj. 3 tygodnia licząc od dnia zapłodnienie co mnie troche niepokoii). W zwiazku z tym @ mi się przesunął i teraz na niego czekam. Dzoniłam do Dr MŁ i powiedziała ze w zwiazku z tym mam przyjsc 2 dniu cyklu. Uparałam sie, że skoro sie wszystko przesunęło nie chce czekać do maja tylko zacząć już teraz. Ja nie mam wykupionych jeszcze lekarstw bo nawet nie dostałam na nie recepty. Nie mam też założonego dzienniczka IVF. W rozpisce ktora dostałam w trakcie wizyty startowej ma rozpisane menopur 75 i gonal f 75 + informajca ze maja byc one podane miedzye 6 - 10 rano. Jesli pojde w drugim dniu cyklu do dr MŁ to będzie to dużo póżniej niż te godziny poza tym nie mam żadnych lekarstw. Czy te pierwsze zastrzyki są robione u nich na miejscu ?(jednoczesnie z instrukcja jak sie je robi?). Dlaczego w rozpisce mam gonal 75 skoro podczas rozmowy z Dr była mowa o gonalu 150 ? Czy ta pierwsza dawka jest tylko na pierwszy zastrzyk a pózniej to sie zmienia ? Dodatkowo możliwe ze nie będe miała zbytnio czasu na szukanie tych lekarstw czy mozecie mi prosze zasugerować gdzie sa apteki któe maja je dostępne od ręki ( może ta apteka koło novum). Troche to na wariackich papierach - oczywiscie nie wiem czy sie lekarz zgodzi zeby to wszystko przesunąć, ale mi bradzo zalezy. Jesli ktokolwiek moze napisac jak to wyglada na samym poczatku ( pierwsze zastrzyki itp) bede wdzieczna.
Arcola nie wiem kiedy planujesz wizytę, ale jeśli chcesz prowadzić stymulacje u MŁ to musisz wiedzieć że nie będzie jej od świąt przez 3 tygodnie."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Ef,na watku in vitro 2019 walczymy dalej, jest dziewczyna aga ni,u ktorej tez na poczatku stwierdzono obrzek plodu i zla przeziernosc karkowa.Wyglada na to, ze wszystko u niej skonczylo sie dobrze.Bardzo,bardzo mocno trzymam kciuki zeby u ciebie tez tak bylo.A na razie duzo sil ci zycze...carola12
-
carola12 wrote:Ef,na watku in vitro 2019 walczymy dalej, jest dziewczyna aga ni,u ktorej tez na poczatku stwierdzono obrzek plodu i zla przeziernosc karkowa.Wyglada na to, ze wszystko u niej skonczylo sie dobrze.Bardzo,bardzo mocno trzymam kciuki zeby u ciebie tez tak bylo.A na razie duzo sil ci zycze...
-
amica wrote:Arcola nie wiem kiedy planujesz wizytę, ale jeśli chcesz prowadzić stymulacje u MŁ to musisz wiedzieć że nie będzie jej od świąt przez 3 tygodnie.Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
Allo 28,5%, Ana - ujemne
Starania od lipiec`18
AMH 4,63 ng/ml
Euthyrox 75mg
Nasienie:
styczeń'19- morfologia 0%
marzec'19 - morfologia 8%
CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
5 transfer 07.04.21 - 10t*
To nie walka to wojna, a ja już się poddaje... -
O zastrzyki i leki nie martw się, apteka jest obok novum, lekarzy zawsze wiedzą albo sprawdzają czy są leki żeby nie szukać ich niewiadomo gdzie. Ja miałam pierwszy zastrzyk robiony o 17 i pielęgniarka mnie policzyła o której muszę zrobić następny i potem następny żeby za kilka dni już robić ich rano. W zabiegowym jak poprosisz to bardzo szczegółowe to ci pokażą i wytłumaczą, mogą nawet kilka razy. Nie ma czego bać
39 l., AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
💥Novum
💫11.2018 - ICSI krótki, 2kom, 1 zarodek w 3dn 10 blastomerów
🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy.
💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4kom, 2 zarodki w 2dn 2 i 3 blastomery
💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2kom, 2 zarodki w 3dn 14+AH i 6 blastomerów
🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0kom
💥Kriobank
💫12.2019 - ICSI krotki, 1kom w 2dn 2B
💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6kom, 3zarodki w 5dn. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2kom, 5dn - 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤
30.05.2021👶Mark
💫2.2022- ICSI krotki, 1kom, 5dn - 2AB. ET -
ef36 wrote:To w zależności co oznacza udany transfer...
Trudne to wszystko.
Boimy się, ponieważ te ciąże okupione są często bardzo długą walką.....
Moja koleżanka, która straciła 5 ciąż (masakra), gdy zaszła w kolejną musiała być pod stałą opieką psychologa, ponieważ psychicznie nie dawała rady. Strach ją paraliżował..... Dziś jest Mamą dwóch dziewczynek i jest szczęśliwa, ale jak wspomina ten czas to mówi, że było to bardzo trudne doświadczenie.
Podsumowując wiem, że łatwo mówić, ale spróbuj jak najmniej się denerwować.
I tak nie masz na to wszystko wpływu. Pozostaje wierzyć, że wszystko się ułoży. Trzymaj się mocno!!!!
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Trudno to pisać, ale tej nadzieji nie zostało nam zbyt dużo. Miałam dziś kolejne usg (zwykłe usg) i było znacznie gorzej niż w poniedziałek. Obrzęk głowy i karku się powiększa, a serce malucha jest bardzo powiększone. Prawdopodobnie samo niedługo przestanie bić... nie wiem czy można się na to przegotować.
Prenatalne mam dopiero za tydzień, wyniki harmony pewnie w czwartek.
Japonka, chociaż u Ciebie musi być dobrze! staraj się nie denerwować I o tym nie myśleć.1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście