X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Dziewczyny, jesteście mi może w stanie napisać jakie wymazy z pochwy są potrzebne do histeroskopii? :P
    Wymaz z kanału szyjki, ten jeden tylko chcieli u mnie

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała histeroskopie w szpit. na Szaserów?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    As, daj nam znac jak sytuacja z zarodeczkami😊
    No i czy wiesz kiedy moze nyc transfer?
    Sofia no wiec wieści złe. Z 10 oocytow 7 okazało się niedojrzałych. Z 3 pozostałych 2 się zapłodniły, 1 się zdegenerował. Dr podjął decyzje o hodowli do blastocysty, czyli do poniedziałku, ale zobaczymy czy z tych dwóch któryś przeżyje. Nic już z tym nie zrobię. Jest mi przykro ale nie mam na to kompletnie wpływu. Pozostaje się modlić i wierzyć ze te dwa jakoś dadzą rady.

4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
    8 dpt - 25.35
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Czy któraś z Was miała histeroskopie w szpit. na Szaserów?
    Ja miałam, tylko ze to było jakieś dwa lata temu. Diagnostyczna - nic nie wyszło.

7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
    8 dpt - 25.35
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Sofia no wiec wieści złe. Z 10 oocytow 7 okazało się niedojrzałych. Z 3 pozostałych 2 się zapłodniły, 1 się zdegenerował. Dr podjął decyzje o hodowli do blastocysty, czyli do poniedziałku, ale zobaczymy czy z tych dwóch któryś przeżyje. Nic już z tym nie zrobię. Jest mi przykro ale nie mam na to kompletnie wpływu. Pozostaje się modlić i wierzyć ze te dwa jakoś dadzą rady.
    As, to teraz kciuki za te dwa oby daly rade , oby okazaly sie silaczami!!!
    A nie mozna doprowadzic do dojrzenia komorek w labie??Czemu komoreczki mogly byc niedojrzale?

Aś2018 lubi tę wiadomość

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    As, to teraz kciuki za te dwa oby daly rade , oby okazaly sie silaczami!!!
    A nie mozna doprowadzic do dojrzenia komorek w labie??Czemu komoreczki mogly byc niedojrzale?
    Czy siłacze dadzą rady to zobaczymy. Jeśli chodzi o powód niedojrzałości komórek to podobno źle dobrane leki do stymulacji, protokół czy też za szybko punkcja po podaniu zastrzyku (34 godz) a w takim przypadku należy spróbować nawet 36 godzin lub więcej. Jednak żeby być sprawiedliwa na 5 stymulacji, które miałam prowadzone w Novum mam poczucie ze ta była naprawdę prowadzona dobrze i nie mam pretensji i żalu. Po prostu mój organizm jest dość specyficzny. W większości przypadków, przy takiej wielkości pęcherzyków jak ja miałam w dniu podania zastrzyku, komórki są dojrzałe. U mnie niestety potrzebują więcej czasu.
    7 niedojrzałych wzięli do laba i będę próbować je podhodować ale co wyjdzie to zobaczymy. Wiesz o tym, ze ostatnio chyba HoniaToJa tez miła identyczny przypadek tylko u niej chyba nic się nie zapłodniło.....

8 dpt - 25.35
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Wierzę że te dwa będą tymi właściwymi. Trzymam kciuki😗

Aś2018 lubi tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • pola Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelargonia67 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj dostalam protokolo z mrozenia mam takie zarodki cl8.1,cl9.1,cl 3.1,cl5.3,cl 6.3,cl7.2 czy ktoras z wie jak to rozszyfrowac.

Hej, ponieważ wszystkie moje zarodki po zapłodnieniu otrzymały najsłabszą (trzecią) klasę, bardzo zainteresowałam się tematem, łącznie z męczeniem embriologów w laboratorium swoimi telefonami i już odpowiadam na Twoje pytanie - po pierwsze gratulacje bo zarodki są super!!! :) pierwsza cyfra odpowiada za ilość blastomerów w zarodeczku (dla każdej doby jest odpowiednia konkretna ilość - jeśli u Ciebie były mrożone tak jak standardowo są w Novum czyli w 2giej dobie to każda cyfra>4 jest ok, a druga cyfra odpowiada za ich klasę i tak 1-najlepsza klasa, 3- najgorsza), czyli podsumowując masz naprawdę super dobre zarodki, te 8.1 i 9.1 to w ogóle b.szybkie :) u mnie były 8.3 i 9.3, bałam się czy w ogóle przetrwają rozmrożenie, ale przetrwały, podjęły dalsze podziały i jeden z nich został już wczoraj mi podany w 3ciej dobie jako już kompaktujący się :) I mam nadzieję, że już tak ze mną zostanie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:19

Aś2018, magg85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:

Aś podejrzewam co czujesz... Chociaż to trudne to nie trać wiary 😘 dobrze, że te 7 dojrzewają... Myślę, że jeszcze z nich mogą być zarodki. Cały myślę o Tobie i nie przestaję trzymać kciuków ✊❤️

Aś2018 lubi tę wiadomość

• Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Czy siłacze dadzą rady to zobaczymy. Jeśli chodzi o powód niedojrzałości komórek to podobno źle dobrane leki do stymulacji, protokół czy też za szybko punkcja po podaniu zastrzyku (34 godz) a w takim przypadku należy spróbować nawet 36 godzin lub więcej. Jednak żeby być sprawiedliwa na 5 stymulacji, które miałam prowadzone w Novum mam poczucie ze ta była naprawdę prowadzona dobrze i nie mam pretensji i żalu. Po prostu mój organizm jest dość specyficzny. W większości przypadków, przy takiej wielkości pęcherzyków jak ja miałam w dniu podania zastrzyku, komórki są dojrzałe. U mnie niestety potrzebują więcej czasu.
    7 niedojrzałych wzięli do laba i będę próbować je podhodować ale co wyjdzie to zobaczymy. Wiesz o tym, ze ostatnio chyba HoniaToJa tez miła identyczny przypadek tylko u niej chyba nic się nie zapłodniło.....
    To dobrze, ze wzięli je do labu. Super zeby coś udalo sie podhodowac.
    Az się przerazilam tych dlugich protokolow :(
    Myslisz,ze jest lepszy niz krotki? Ja z racji niepowodzenia na krotkim mam teraz dlugi ale widze,ze u Was ( Ty i Honia) ten dlugi tez nie wyszedl bardzo dobrze, chociaz ilosc komorek byla duza i u Ciebie i Honi.
    Kurcze, czemu tak sie dzieje...

Aś2018 lubi tę wiadomość

Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Maz nasienie ok
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As, wierzę, ze z tego cos musi wyjsc zycze Ci tego bardzo mocno❤

Aś2018 lubi tę wiadomość

Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Maz nasienie ok
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    To dobrze, ze wzięli je do labu. Super zeby coś udalo sie podhodowac.
    Az się przerazilam tych dlugich protokolow :(
    Myslisz,ze jest lepszy niz krotki? Ja z racji niepowodzenia na krotkim mam teraz dlugi ale widze,ze u Was ( Ty i Honia) ten dlugi tez nie wyszedl bardzo dobrze, chociaz ilosc komorek byla duza i u Ciebie i Honi.
    Kurcze, czemu tak sie dzieje...
    Sofia długi nie jest złym protokołem pod warunkiem masz dobre AMH i jest z czego „pociągnąć”. Statystycznie rzecz biorąc uzyskuje się więcej zarodków lepszej jakości. Oczywiście jest bardzo obciążający dla organizmu i na pewno nie można go często robić, ale wyniki często są bardzo zadowalające. Niestety zdarza się tak jak w moim przypadku ze tutaj tez bywa trudno, ale miejmy nadzieje ze Ciebie ten odsetek osób nie będzie dotyczył. Skup się na sobie i myśl pozytywnie.
    Ja teraz będę się starała zachować jak największy spokój i szybko wrócić do zdrowia, bo tylko tyle mogę zrobić dla zarodka który zostanie mi ewentualnie podany. Inne rzeczy nie są zależne ode mnie. Trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:40

Sofia2019, Wiki03, magg85 lubią tę wiadomość

8 dpt - 25.35
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Sofia długi nie jest złym protokołem pod warunkiem masz dobre AMH i jest z czego „pociągnąć”. Statystycznie rzecz biorąc uzyskuje się więcej zarodków lepszej jakości. Oczywiście jest bardzo obciążający dla organizmu i na pewno nie można go często robić, ale wyniki często są bardzo zadowalające. Niestety zdarza się tak jak w moim przypadku ze tutaj tez bywa trudno, ale miejmy nadzieje ze Ciebie ten odsetek osób nie będzie dotyczył. Skup się na sobie i myśl pozytywnie.
    Ja teraz będę się starała zachować jak największy spokój i szybko wrócić do zdrowia, bo tylko tyle mogę zrobić dla zarodka który zostanie mi ewentualnie podany. Inne rzeczy nie są zależne ode mnie. Trzymajcie kciuki
    Trzymam kciuki za Twoich silaczy ✊✊✊😊

Aś2018 lubi tę wiadomość

Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Maz nasienie ok
  • pelargonia67 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Hej, ponieważ wszystkie moje zarodki po zapłodnieniu otrzymały najsłabszą (trzecią) klasę, bardzo zainteresowałam się tematem, łącznie z męczeniem embriologów w laboratorium swoimi telefonami i już odpowiadam na Twoje pytanie - po pierwsze gratulacje bo zarodki są super!!! :) pierwsza cyfra odpowiada za ilość blastomerów w zarodeczku (dla każdej doby jest odpowiednia konkretna ilość - jeśli u Ciebie były mrożone tak jak standardowo są w Novum czyli w 2giej dobie to każda cyfra>4 jest ok, a druga cyfra odpowiada za ich klasę i tak 1-najlepsza klasa, 3- najgorsza), czyli podsumowując masz naprawdę super dobre zarodki, te 8.1 i 9.1 to w ogóle b.szybkie :) u mnie były 8.3 i 9.3, bałam się czy w ogóle przetrwają rozmrożenie, ale przetrwały, podjęły dalsze podziały i jeden z nich został już wczoraj mi podany w 3ciej dobie jako już kompaktujący się :) I mam nadzieję, że już tak ze mną zostanie... :)
    Dzięki za odpowiedź, ale moje zarodki są z 3 doby

pelargonia67
  • pola Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelargonia67 wrote:
    Dzięki za odpowiedź, ale moje zarodki są z 3 doby

Z tego co pamiętam to w 3ciej dobie powinny być podzielone min na 6 blastomerów, ale nie pamiętam dokładnie. Ja tutaj z forum dowiedziałam się o takiej możliwości - i z niej skorzystałam, że można zadwonić do laba embriologicznego (codziennie między 10-11) i porozmawiać o swoich zarodkach :)
    więc nawet jeśli z 3ciej doby to tak czy siak masz super zarodki :)

• carola12 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelargonia67 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj dostalam protokolo z mrozenia mam takie zarodki cl8.1,cl9.1,cl 3.1,cl5.3,cl 6.3,cl7.2 czy ktoras z wie jak to rozszyfrowac.
    Pelargonia,skoro to sa zarodki z 3 doby to bardzo dobre sa 8.1,9.1 i dobry 7.2.Pozostale troche slabsze co nie oznacza ze bez szans.Pierwsza liczba to ilosc blastomerow druga fragmentacja i rownosc blastomerow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 19:38

carola12
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As kciukam za zarodki ✊✊✊
    Jestem po wizycie i mamy zarodeczek ma 2,3 mm i byl juz widoczny puls❤❤❤jestem przeszczesliwa ale nadal w szoku i chyba dlugo jeszcze bede 😀

Niki2803, Sofia2019, Aś2018, magg85 lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    As kciukam za zarodki ✊✊✊
    Jestem po wizycie i mamy zarodeczek ma 2,3 mm i byl juz widoczny puls❤❤❤jestem przeszczesliwa ale nadal w szoku i chyba dlugo jeszcze bede 😀
    Super wiadomość, od rana czekam na wieści z wizyty. To teraz kiedy kolejna wizyta?

iv09sg18eb4gszsc.png
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Aś nie trać wiary w te 7 komórek. Moją jedną biedną niedojrzałą też hodowali w labie i dała radę. Mocno trzymam za Ciebie kciuki, a Ty zdrowiej . Czekamy na lepsze wieści od Ciebie &&&&&

Aś2018, magg85 lubią tę wiadomość

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Aś nie trać wiary w te 7 komórek. Moją jedną biedną niedojrzałą też hodowali w labie i dała radę. Mocno trzymam za Ciebie kciuki, a Ty zdrowiej . Czekamy na lepsze wieści od Ciebie &&&&&
    Asieńko właśnie dzisiaj „Twoim przypadkiem” byłam pocieszna ❤️........... pamiętamy Twoja stymulację bardzo dobrze. A Ty już niedługo rodzisz :) Boże jak ten czas zasuwa. Jak się czujesz?? Szpital już wybrany??

8 dpt - 25.35
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ