NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Dziewczyny, jesteście mi może w stanie napisać jakie wymazy z pochwy są potrzebne do histeroskopii?
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Czy któraś z Was miała histeroskopie w szpit. na Szaserów?
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Sofia2019 wrote:As, daj nam znac jak sytuacja z zarodeczkami😊
No i czy wiesz kiedy moze nyc transfer?4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
wszamanka wrote:Czy któraś z Was miała histeroskopie w szpit. na Szaserów?4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Sofia no wiec wieści złe. Z 10 oocytow 7 okazało się niedojrzałych. Z 3 pozostałych 2 się zapłodniły, 1 się zdegenerował. Dr podjął decyzje o hodowli do blastocysty, czyli do poniedziałku, ale zobaczymy czy z tych dwóch któryś przeżyje. Nic już z tym nie zrobię. Jest mi przykro ale nie mam na to kompletnie wpływu. Pozostaje się modlić i wierzyć ze te dwa jakoś dadzą rady.
A nie mozna doprowadzic do dojrzenia komorek w labie??Czemu komoreczki mogly byc niedojrzale?Aś2018 lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Sofia2019 wrote:As, to teraz kciuki za te dwa oby daly rade , oby okazaly sie silaczami!!!
A nie mozna doprowadzic do dojrzenia komorek w labie??Czemu komoreczki mogly byc niedojrzale?
7 niedojrzałych wzięli do laba i będę próbować je podhodować ale co wyjdzie to zobaczymy. Wiesz o tym, ze ostatnio chyba HoniaToJa tez miła identyczny przypadek tylko u niej chyba nic się nie zapłodniło.....4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Sofia no wiec wieści złe. Z 10 oocytow 7 okazało się niedojrzałych. Z 3 pozostałych 2 się zapłodniły, 1 się zdegenerował. Dr podjął decyzje o hodowli do blastocysty, czyli do poniedziałku, ale zobaczymy czy z tych dwóch któryś przeżyje. Nic już z tym nie zrobię. Jest mi przykro ale nie mam na to kompletnie wpływu. Pozostaje się modlić i wierzyć ze te dwa jakoś dadzą rady.
Aś2018 lubi tę wiadomość
-
pelargonia67 wrote:Dziewczyny dzisiaj dostalam protokolo z mrozenia mam takie zarodki cl8.1,cl9.1,cl 3.1,cl5.3,cl 6.3,cl7.2 czy ktoras z wie jak to rozszyfrowac.
Hej, ponieważ wszystkie moje zarodki po zapłodnieniu otrzymały najsłabszą (trzecią) klasę, bardzo zainteresowałam się tematem, łącznie z męczeniem embriologów w laboratorium swoimi telefonami i już odpowiadam na Twoje pytanie - po pierwsze gratulacje bo zarodki są super!!! pierwsza cyfra odpowiada za ilość blastomerów w zarodeczku (dla każdej doby jest odpowiednia konkretna ilość - jeśli u Ciebie były mrożone tak jak standardowo są w Novum czyli w 2giej dobie to każda cyfra>4 jest ok, a druga cyfra odpowiada za ich klasę i tak 1-najlepsza klasa, 3- najgorsza), czyli podsumowując masz naprawdę super dobre zarodki, te 8.1 i 9.1 to w ogóle b.szybkie u mnie były 8.3 i 9.3, bałam się czy w ogóle przetrwają rozmrożenie, ale przetrwały, podjęły dalsze podziały i jeden z nich został już wczoraj mi podany w 3ciej dobie jako już kompaktujący się I mam nadzieję, że już tak ze mną zostanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:19
Aś2018, magg85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAś2018 wrote:Sofia no wiec wieści złe. Z 10 oocytow 7 okazało się niedojrzałych. Z 3 pozostałych 2 się zapłodniły, 1 się zdegenerował. Dr podjął decyzje o hodowli do blastocysty, czyli do poniedziałku, ale zobaczymy czy z tych dwóch któryś przeżyje. Nic już z tym nie zrobię. Jest mi przykro ale nie mam na to kompletnie wpływu. Pozostaje się modlić i wierzyć ze te dwa jakoś dadzą rady.
Aś podejrzewam co czujesz... Chociaż to trudne to nie trać wiary 😘 dobrze, że te 7 dojrzewają... Myślę, że jeszcze z nich mogą być zarodki. Cały myślę o Tobie i nie przestaję trzymać kciuków ✊❤️Aś2018 lubi tę wiadomość
-
Aś2018 wrote:Czy siłacze dadzą rady to zobaczymy. Jeśli chodzi o powód niedojrzałości komórek to podobno źle dobrane leki do stymulacji, protokół czy też za szybko punkcja po podaniu zastrzyku (34 godz) a w takim przypadku należy spróbować nawet 36 godzin lub więcej. Jednak żeby być sprawiedliwa na 5 stymulacji, które miałam prowadzone w Novum mam poczucie ze ta była naprawdę prowadzona dobrze i nie mam pretensji i żalu. Po prostu mój organizm jest dość specyficzny. W większości przypadków, przy takiej wielkości pęcherzyków jak ja miałam w dniu podania zastrzyku, komórki są dojrzałe. U mnie niestety potrzebują więcej czasu.
7 niedojrzałych wzięli do laba i będę próbować je podhodować ale co wyjdzie to zobaczymy. Wiesz o tym, ze ostatnio chyba HoniaToJa tez miła identyczny przypadek tylko u niej chyba nic się nie zapłodniło.....
Az się przerazilam tych dlugich protokolow
Myslisz,ze jest lepszy niz krotki? Ja z racji niepowodzenia na krotkim mam teraz dlugi ale widze,ze u Was ( Ty i Honia) ten dlugi tez nie wyszedl bardzo dobrze, chociaz ilosc komorek byla duza i u Ciebie i Honi.
Kurcze, czemu tak sie dzieje...
Aś2018 lubi tę wiadomość
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Maz nasienie ok -
As, wierzę, ze z tego cos musi wyjsc zycze Ci tego bardzo mocno❤
Aś2018 lubi tę wiadomość
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Maz nasienie ok -
Sofia2019 wrote:To dobrze, ze wzięli je do labu. Super zeby coś udalo sie podhodowac.
Az się przerazilam tych dlugich protokolow
Myslisz,ze jest lepszy niz krotki? Ja z racji niepowodzenia na krotkim mam teraz dlugi ale widze,ze u Was ( Ty i Honia) ten dlugi tez nie wyszedl bardzo dobrze, chociaz ilosc komorek byla duza i u Ciebie i Honi.
Kurcze, czemu tak sie dzieje...
Ja teraz będę się starała zachować jak największy spokój i szybko wrócić do zdrowia, bo tylko tyle mogę zrobić dla zarodka który zostanie mi ewentualnie podany. Inne rzeczy nie są zależne ode mnie. Trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:40
Sofia2019, Wiki03, magg85 lubią tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Sofia długi nie jest złym protokołem pod warunkiem masz dobre AMH i jest z czego „pociągnąć”. Statystycznie rzecz biorąc uzyskuje się więcej zarodków lepszej jakości. Oczywiście jest bardzo obciążający dla organizmu i na pewno nie można go często robić, ale wyniki często są bardzo zadowalające. Niestety zdarza się tak jak w moim przypadku ze tutaj tez bywa trudno, ale miejmy nadzieje ze Ciebie ten odsetek osób nie będzie dotyczył. Skup się na sobie i myśl pozytywnie.
Ja teraz będę się starała zachować jak największy spokój i szybko wrócić do zdrowia, bo tylko tyle mogę zrobić dla zarodka który zostanie mi ewentualnie podany. Inne rzeczy nie są zależne ode mnie. Trzymajcie kciukiAś2018 lubi tę wiadomość
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Maz nasienie ok -
pola wrote:Hej, ponieważ wszystkie moje zarodki po zapłodnieniu otrzymały najsłabszą (trzecią) klasę, bardzo zainteresowałam się tematem, łącznie z męczeniem embriologów w laboratorium swoimi telefonami i już odpowiadam na Twoje pytanie - po pierwsze gratulacje bo zarodki są super!!! pierwsza cyfra odpowiada za ilość blastomerów w zarodeczku (dla każdej doby jest odpowiednia konkretna ilość - jeśli u Ciebie były mrożone tak jak standardowo są w Novum czyli w 2giej dobie to każda cyfra>4 jest ok, a druga cyfra odpowiada za ich klasę i tak 1-najlepsza klasa, 3- najgorsza), czyli podsumowując masz naprawdę super dobre zarodki, te 8.1 i 9.1 to w ogóle b.szybkie u mnie były 8.3 i 9.3, bałam się czy w ogóle przetrwają rozmrożenie, ale przetrwały, podjęły dalsze podziały i jeden z nich został już wczoraj mi podany w 3ciej dobie jako już kompaktujący się I mam nadzieję, że już tak ze mną zostanie...pelargonia67
-
pelargonia67 wrote:Dzięki za odpowiedź, ale moje zarodki są z 3 doby
Z tego co pamiętam to w 3ciej dobie powinny być podzielone min na 6 blastomerów, ale nie pamiętam dokładnie. Ja tutaj z forum dowiedziałam się o takiej możliwości - i z niej skorzystałam, że można zadwonić do laba embriologicznego (codziennie między 10-11) i porozmawiać o swoich zarodkach
więc nawet jeśli z 3ciej doby to tak czy siak masz super zarodki -
pelargonia67 wrote:Dziewczyny dzisiaj dostalam protokolo z mrozenia mam takie zarodki cl8.1,cl9.1,cl 3.1,cl5.3,cl 6.3,cl7.2 czy ktoras z wie jak to rozszyfrowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 19:38
carola12 -
As kciukam za zarodki ✊✊✊
Jestem po wizycie i mamy zarodeczek ma 2,3 mm i byl juz widoczny puls❤❤❤jestem przeszczesliwa ale nadal w szoku i chyba dlugo jeszcze bede 😀Niki2803, Sofia2019, Aś2018, magg85 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:As kciukam za zarodki ✊✊✊
Jestem po wizycie i mamy zarodeczek ma 2,3 mm i byl juz widoczny puls❤❤❤jestem przeszczesliwa ale nadal w szoku i chyba dlugo jeszcze bede 😀 -
Aś2018 wrote:Czy siłacze dadzą rady to zobaczymy. Jeśli chodzi o powód niedojrzałości komórek to podobno źle dobrane leki do stymulacji, protokół czy też za szybko punkcja po podaniu zastrzyku (34 godz) a w takim przypadku należy spróbować nawet 36 godzin lub więcej. Jednak żeby być sprawiedliwa na 5 stymulacji, które miałam prowadzone w Novum mam poczucie ze ta była naprawdę prowadzona dobrze i nie mam pretensji i żalu. Po prostu mój organizm jest dość specyficzny. W większości przypadków, przy takiej wielkości pęcherzyków jak ja miałam w dniu podania zastrzyku, komórki są dojrzałe. U mnie niestety potrzebują więcej czasu.
7 niedojrzałych wzięli do laba i będę próbować je podhodować ale co wyjdzie to zobaczymy. Wiesz o tym, ze ostatnio chyba HoniaToJa tez miła identyczny przypadek tylko u niej chyba nic się nie zapłodniło.....Aś2018, magg85 lubią tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
asienka30 wrote:Aś nie trać wiary w te 7 komórek. Moją jedną biedną niedojrzałą też hodowali w labie i dała radę. Mocno trzymam za Ciebie kciuki, a Ty zdrowiej . Czekamy na lepsze wieści od Ciebie &&&&&4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
8 dpt - 25.35