NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis wrote:Niestety u mnie się nie udało. 7 transfer i Beta nawet nie drgnęła. Najgorzej zmartwiłam się totalnym spadkiem progesteronu. A u mnie to jest zawsze powiążane z niepowoodzeniem. Wiedziałem juz w środe, że nic z z tego - bo cycki mi klapły i wtedy pewnie progesteron mi spadł. To jest u mnie objaw pewny. Zawsze tak było.Przy udanej na chwilę ciązy dopóki progesteron był ok to było dobrze - jak tylko spadł poniżej 20 - poroniłam. W poniedziałek badałam i był 49, a dziś tylko 9 - a dawki leków te same. Chyba, że to był jakiś błąd labu. Eh.... nie mam już siły.. Dobrej nocy. Odstawiam leki....
Marmis lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Niestety u mnie się nie udało. 7 transfer i Beta nawet nie drgnęła. Najgorzej zmartwiłam się totalnym spadkiem progesteronu. A u mnie to jest zawsze powiążane z niepowoodzeniem. Wiedziałem juz w środe, że nic z z tego - bo cycki mi klapły i wtedy pewnie progesteron mi spadł. To jest u mnie objaw pewny. Zawsze tak było.Przy udanej na chwilę ciązy dopóki progesteron był ok to było dobrze - jak tylko spadł poniżej 20 - poroniłam. W poniedziałek badałam i był 49, a dziś tylko 9 - a dawki leków te same. Chyba, że to był jakiś błąd labu. Eh.... nie mam już siły.. Dobrej nocy. Odstawiam leki....
Przykro mi bardzo, brak słów nawet nie wiem co napisać. I tak jesteś bardzo silna!Marmis lubi tę wiadomość
1 ICSI - luty 2019 - jedna komorka, zero zarodkow, brak transferu
2 ICSI - kwiecień 2019 - 12 komorek, 7 zarodkow (3doba), transfer odwołany
08.07.2019 - crio ...
02.10.2019 - histeroskopia OK Scratching endometrium
18.10.2019 - crio
8dpt beta 46,19 prog 32
13dpt beta 816,78 prog 32
17dpt beta 4801,27 prog 47,6
21dpt usg jest pecherzyk
34dpt jest ❤ 7tydz. -
Ten progesteron rzeczywiście nie powinien spadac bo bierzesz leki moze tu trzeba szukac przyczyny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 06:50
Marmis lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Ogromnie mi przykro Marmis liczyłam że jednak mimo tych niekorzystnych testów zdarzy się mały cud...
7 transfer Wow, jesteś naprawdę bardzo silną Babką, niejedna by już dawno zrezygnowała, a Ty dzielnie walczysz. Nie poddawaj się, jak raz zaskoczyło to jest ciągle szansa. Może faktycznie pogadaj z lekarzem o tym progesteronie. Może inne dawki albo inna forma przyjmowania..
Marmis lubi tę wiadomość
-
Marmis, ogromnie Ci współczuję! Ja jestem po 5 transferach i wiem co możesz czuć. Ale dopóki są pieniądze i psychika ok to się nie poddawaj! Ja trzymam nadal za nas wszystkie kciuki, że się w końcu uda. Kto nie walczy ten nie niańczy!
Marmis lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Marmis bardzo mi przykro Cholernie trudne to wszystko
Marmis lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Marmis, bardzo bardzo wspolczuje, to przykre bardzo. Wierzylam w te zarodeczki. Sciskam Cie mocno, zrob cos dla siebie dzisiaj, niczego sobie nie zaluj.
Marmis lubi tę wiadomość
1 IVF: ET 1x 😔, 0 ❄️
2 IVF: 0 blastek, 0 ❄️
3 IVF: 0 blastek, 0 ❄️
4 IVF: 3x ❄️ (13.11 FET 1x 😔; 16.12 FET 2x 😔)
KD 11.06.21, 3 x❄️, 28.06 FET 1x4AA, 8dpt 59.76, 10dpt 160.7, 12dpt 386.4, 14dpt 761.6, 21dpt 6446.0, 25dpt 🤍 -
Kamila 90 wrote:Spokojnie moze jeszcze cos ruszy. J die nie nastawiam bedzie co ma byc jaki zarodek mialas podany?
Miałam podana 5 dniowa blastocyste, chyba BB...
Z tego wszystkiego to nawet dopytalam, ale taka chyba najsłabsza nam została. -
Dziewczyny bardzo dziękuję za dobre słowa. Poplajalam sobie wczoraj. Ale to tak jest że z każdym kolejnym niepowodzeniem człowiekowi robi się grubsza skóra. Mam jeszcze 2 mrozaki- Ale nie wuem czy jeszcze podejdę Trzymam za Was kciuki!!!Marmis
-
Marmis lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Dziewczyny mogę się Was o coś zapytać? doczekałam się wreszcie swojego pierwszego transferu po hiperstymulacji, tzn. transfer mam zaplanowany dopiero na czwartek - cykl naturalny.
Czy zbadać dzień przed progesteron?
Zapytam też o ananasa. Stosowała któraś z Was ten w kapsułkach czy świeży czy w ogóle ?
Macie może jakieś złote rady dla takiej niedoświadczonej osoby ?
2014 córka z IUI
Starania o drugie dzieciątko
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
31.10.2019 criotransfer 😥
Kolejne 3 crio nieudan
10.2020 Histeroskopia wykazała rozległe isthmocele w bliznie po cc😔
11.2020 start 2 procedura❄❄❄❄
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔 -
Perelka wrote:Miałam podana 5 dniowa blastocyste, chyba BB...
Z tego wszystkiego to nawet dopytalam, ale taka chyba najsłabsza nam została. -
asienka30 wrote:Marmis kurczę... tak strasznie mi przykro to życie jest tak potwornie niesprawiedliwe. Wiem ze teraz jest Ci ciezko myśleć o kolejnych podejściach ale masz jeszcze śnieżynki, masz o co walczyc. Przytulam Ciebie bardzo mocno, trzymaj się ciepło.Marmis
-
Jak was czytam i piszecie o tych różnych lekach które dostajecie to ja nie mam bladego pojęcia o czym wy w ogóle piszecie ja nie znam Nic poza luteiną clexane i encortonem. I jest mi tak przykro mi że mimo takiego zabezpieczenia lekowego się nie udaje
-
Kamila 90 wrote:Jak was czytam i piszecie o tych różnych lekach które dostajecie to ja nie mam bladego pojęcia o czym wy w ogóle piszecie ja nie znam Nic poza luteiną clexane i encortonem. I jest mi tak przykro mi że mimo takiego zabezpieczenia lekowego się nie udaje
Slysze,ze niektore dziewczyny go dostają zeby organizm nie odrzucil zarodka bez badania immunologii tak jakby na zaś.
Trzymam kciuki za Twoja blastusie
Ty wracasz po drugie dzieciątko czy to Twoje pierwsze podejście do ivf?
A sorki doczytalam ,ze masz dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 11:09
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Sofia2019 wrote:Kamila, napisałaś, ze masz encorton czy byly u Ciebie wskazania zeby go brac bo ja chce zspytac lekarza wlasnie o ten lek.
Slysze,ze niektore dziewczyny go dostają zeby organizm nie odrzucil zarodka bez badania immunologii tak jakby na zaś.
Trzymam kciuki za Twoja blastusie
Ty wracasz po drugie dzieciątko czy to Twoje pierwsze podejście do ivf? -
magdulka87 wrote:Dziewczyny mogę się Was o coś zapytać? doczekałam się wreszcie swojego pierwszego transferu po hiperstymulacji, tzn. transfer mam zaplanowany dopiero na czwartek - cykl naturalny.
Czy zbadać dzień przed progesteron?
Zapytam też o ananasa. Stosowała któraś z Was ten w kapsułkach czy świeży czy w ogóle ?
Macie może jakieś złote rady dla takiej niedoświadczonej osoby ?magdulka87 lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Niestety u mnie się nie udało. 7 transfer i Beta nawet nie drgnęła. Najgorzej zmartwiłam się totalnym spadkiem progesteronu. A u mnie to jest zawsze powiążane z niepowoodzeniem. Wiedziałem juz w środe, że nic z z tego - bo cycki mi klapły i wtedy pewnie progesteron mi spadł. To jest u mnie objaw pewny. Zawsze tak było.Przy udanej na chwilę ciązy dopóki progesteron był ok to było dobrze - jak tylko spadł poniżej 20 - poroniłam. W poniedziałek badałam i był 49, a dziś tylko 9 - a dawki leków te same. Chyba, że to był jakiś błąd labu. Eh.... nie mam już siły.. Dobrej nocy. Odstawiam leki....1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
1 zarodek M.2. (beta 0,1)
2IVF Invicta Warszawa
Styczeń 2019-
1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
Transfer 11.10.
Zarodek 2 dniowy
11dpt beta 58, prog 16
13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
34 dpt jest 💓
27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
Mamy 2 mrozaki 2dniowe
11.10.2022r. Kriotransfer
Czekamy na nasze szczęście! ❤️
-
Dziewczyny jestem po wizycie lekarskiej. Wczoraj lekarz zobaczył pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtkowym. Beta 3701. Jak dla mnie mała, ale lekarz powiedział ze w porządku i ze ważniejszy jest obraz usg i właściwe przyrosty, niż wysokość sama w sobie. Wiem ze może być różnie. Mam tą świadomość bardziej niż ktokolwiek inny, ale wczoraj po prostu się ucieszyłam. Czekałam na tą wizytę jak na skazanie, a strach mnie dosłownie paraliżował. 13.11 planowana jest wizyta serduszkowa. Pozostaje mi teraz czekać. Dziękuje za wszystkie słowa wsparcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 10:54
Marmis, Ziuta@ 35, Asiulka84, Gaguś, Emilkap11, Perelka, amica, monzaw, Sofia2019, magdulka87, kin, Wiki03, July, Misia90, asienka30, carola12, magg85, KejtiK, Niki2803 lubią tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35