X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Novum Warszawa/ Invicta Gdynia
Odpowiedz

Novum Warszawa/ Invicta Gdynia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waham się pomiędzy wyborem in vitro w Novum w Warszawie a Invicta w Gdyni.
    Podzielicie się opinia o którymś z tych miejsc ? Do jakich lekarzy warto się wybrać ? I czy udało się zajść w ciążę?

Wstępnie zapisani jesteśmy do Novum do doktora Marcina Drapa.
    Jednak dalej myślimy…

• Stay Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośba o radę❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli zależy Ci na badaniu zarodków - to niestety Novum odpada. Dodatkowo, pytanie gdzie mieszkasz, bo cała procedura wymaga duzej ilości wizyt w klinice i odległość też ma znaczenie.

• Stay Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Jeżeli zależy Ci na badaniu zarodków - to niestety Novum odpada. Dodatkowo, pytanie gdzie mieszkasz, bo cała procedura wymaga duzej ilości wizyt w klinice i odległość też ma znaczenie.

Oni nie wykonują badań zarodków ? Robi się to na własny koszt czy jest to refundowane ?
    Gdzie Tobie się udało ?

Ja postanowiłam że będę dojeżdżać nawet na koniec świata byle dobrze się zaopiekowali i się udało🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Novum nie bada zarodków. Badania PGTa są na własny koszt. Mnie się udało w Gameta Warszawa, ale nie polecę tej kliniki.

• MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszłam w Invikcie dwie procedury i odeszłam. Niestety totalna masówka, brak indywidualnego podejścia do pacjenta. Wizyty trwały dosłownie moment. Brak omówienia po nieudanym transferze co dalej. Owszem , bardzo miłe panie w laboratorium, fajnie ze jest na miejscu. Ale wszystko załatwiasz jedynie przez infolinię. Ja wciąż czekam na maile z lipca. Także takie podejście... wszystkie transfery czy punkcja jest w Gdańsku, u innych lekarzy.

Stay lubi tę wiadomość

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    4 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ