od jakich badań zacząć diagnostykę?
-
hej dziewczyny
mam nadzieję, że nie powtarzam wątków ale szukam od pół godziny i nie znalazłam takiego tematu.
Wczoraj okazało się że nasz 12 cykl również był nieudany. Męża przebadaliśmy po 6 cyklu, wyniki nie były idealne ale jako, że rzucił palenie, odstawił maści sterydowe i brał suplementy diety zakładam, że jest juz ok. Ja regularnie biegam do ginkologa, anatomicznie wzystko ze mną ok, cytologia idealna. 3 miesiące temu lekarka zaproponowała, żebym dała sobie jeszcze 2 miesiące zanim zaczniemy badania. Dałam sobie 3 żeby nie wyjść na histeryczkę
Dzisiaj jestem do niej umówiona i chciałbym wiedzieć od jakich badaań zacząć. Wolałabym nie tracić czasu na praktyki pt. 1 badanie na cykl. Możecie mi powiedzieć od jakich badań powinnam zacząć? -
Najpierw hormony, AMH koniecznie, u męża powtórzyć badanie nasienia z posiewem, później ewentualnie immunologiczne - czy nie macie przeciwciał np. przeciwplemnikowych.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Fsh,lh,prolaktyna,tsh,ft3,ft4, podstawa w 3dc,puzniej 7 dni po owulacji zrob sobie progesteron.Podejrzewam że lekarka będzie chciała przez 2-3 cykle monitorować Twoj cykl.Mogla byś zrobić badanie droznosci jajowodow(hsg),i dopiero po tym badaniu np.rozpocząć stymulacje owulacji,ktora nie tylko ma na celu produkcje jajeczek,ale tez poprawe ich jakosci! mam nadzieję ze nie bedzie Ci to wszystko potrzebne i uda się uniknac tych badan i stymulacji! powodzenia.
-
nick nieaktualnyMIałas badanie HSG droznosc jajowodów to zrobic powyzsze hormony, HSG i jeszcze raz nasienie meza przebadac z rozszerzeniem, to ze zakładasz nie musi tak byc. Poza tym jak złe wyniki moze ma jakąs bakterie albo co. Zrobic badanie nasienia i wyniki podac w dziale meskie problemy, ania_84 doradzi co trzeba ewentualnie dobadac u faceta.
-
mieliśmy zamiar powtórzyć badanie nasienia po 3 miesiącach ale zarówno urolog jak i ginekolog zgodnie stwierdzili, że wynik męża nie jest na tyle zły żeby uniemożliwić zapłodnienie i że nie ma sensu powtarzać badania. Ale faktycznie posiewu nikt nie zalecił.
-
nick nieaktualnyKaszka wrote:mieliśmy zamiar powtórzyć badanie nasienia po 3 miesiącach ale zarówno urolog jak i ginekolog zgodnie stwierdzili, że wynik męża nie jest na tyle zły żeby uniemożliwić zapłodnienie i że nie ma sensu powtarzać badania. Ale faktycznie posiewu nikt nie zalecił.
-