X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Odstawienie bromergonu
Odpowiedz

Odstawienie bromergonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niunia2222 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Mam do was pytanie czy odstawienie bromergonu może powodować brak miesiączki>>? Brałam bromergon 2 miesiące i przestałam brać i miesiączka się nie pojawiła. Testu jeszcze nie robiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam bromergon z dnia na dzien, w drygiej polowie cyklu i @ przyszla w terminie. Moze lepiej zrob test? Chyba ze odstawilas go na poczatku cyklu, skoczyla ci prilaktyna, ktora zablokowala owulacje, a cykle bezowulacyjne trwaja dlugo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy zmniejszonej dawce miałam coraz dłuższe cykle, bo prolaktyna podskoczyła i musiałam wrócić do starej większej dawki i znowu się unormowały. Z pewnością i u Ciebie odstawienie bromergonu odbiło się na długości cyklu, ale testu też nie zaszkodzi zrobić:)i oby to był powód braku miesiączki!

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam bromergon 4 miesiące, cykle ładnie się wyrównały do 31-33 dni, prolaktyna w dolnej granicy normy, odstawiłam i niestety znowu 49 dni a prolaktyna znowu w górze :( także jak najbardziej możliwe że to przez to :/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ