Prezent na Dzień Matki

Planujesz zostać mamą? Prezent od OvuFriend - pierwsza wizyta 100 zł taniej

ODBIERZ ZNIŻKĘ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Okno implantacyjne
Odpowiedz

Okno implantacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • -karola12- Koleżanka

Wysłany: 14 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie.. czy zarodek trzydniowy w cyklu sztucznym podaje się zawsze trzeciego dnia brania progesteronu? A pieciodniowy w piątym dniu? jestem po pierwszym transferze zakończonym ciąża biochemiczna. Wiem, że są różne przyczyny niepowodzenia. Ale męczy mnie kwestia, że moja pieciodniowa blastocysta została podana w 6 dniu brania duphastonu i luteiny bo piąty dzień wypadl w niedzielę kiedy klinika jest zamknięta. Czy to mogło mieć znaczenie, że beta późno i słabo przyrastala? Czytałam o oknie implantacyjnym. Ze endometrium musi być zsynchronizowane z rozwojem zarodka. Napiszcie proszę w jakich dniach u Was były podawane zarodki.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crio blastocyty w 6dniu brania prg jest blizszy naturze, tak jak 4dzien przy 3dniowcu.
    Pierwszy dzien prg to tak naprawde dzień 0, ktory ma symulowac dzien owulacji.

AgnieszkaH lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    sraGp3.png
  • -karola12- Koleżanka

Wysłany: 15 września 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Czyli przyczyna była inna. Może drugi transfer będzie szczęśliwy..

• Kaczka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy ktoś robił badanie dotyczące kiedy dokładnie jest okno implantacyjne ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ