X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Okno implantacyjne
Odpowiedz

Okno implantacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • -karola12- Koleżanka

Wysłany: 14 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie.. czy zarodek trzydniowy w cyklu sztucznym podaje się zawsze trzeciego dnia brania progesteronu? A pieciodniowy w piątym dniu? jestem po pierwszym transferze zakończonym ciąża biochemiczna. Wiem, że są różne przyczyny niepowodzenia. Ale męczy mnie kwestia, że moja pieciodniowa blastocysta została podana w 6 dniu brania duphastonu i luteiny bo piąty dzień wypadl w niedzielę kiedy klinika jest zamknięta. Czy to mogło mieć znaczenie, że beta późno i słabo przyrastala? Czytałam o oknie implantacyjnym. Ze endometrium musi być zsynchronizowane z rozwojem zarodka. Napiszcie proszę w jakich dniach u Was były podawane zarodki.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crio blastocyty w 6dniu brania prg jest blizszy naturze, tak jak 4dzien przy 3dniowcu.
    Pierwszy dzien prg to tak naprawde dzień 0, ktory ma symulowac dzien owulacji.

AgnieszkaH lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • -karola12- Koleżanka

Wysłany: 15 września 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Czyli przyczyna była inna. Może drugi transfer będzie szczęśliwy..

• Kaczka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy ktoś robił badanie dotyczące kiedy dokładnie jest okno implantacyjne ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ