X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną olej z wiesiołka
Odpowiedz

olej z wiesiołka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wszędzie czytam że wiesiołka bierze się tylko do owulacji. Mój lekarz twierdzi, ze mam go brać przez cały cykl. Co o tym sadzicie? Czy to bezpieczne? Dlaczego tak zalecił? To dobry ginekolog... Jednak ja niewiem czy go posłuchać...

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie poradziłabym Tobie, by słuchać lekarza, bo to on jest specjalistą, nie żadna z nas, jednakże, teraz jest inaczej. Olej z wiesiołka może powodować mikroskurcze macicy i powinno się go brać do owulacji. Ja po owulacji biorę omega3, który jest trudniej przyswajalny z pożywienia - zresztą tak też zaleciła mi dietetyk.
    Mało tego, moja koleżanka, pod koniec ciąży - z zalecenia ginekologa - brała olej z wiesiołka by przyspieszyć poród.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oeparol zawiera omega3 i omega6 bo wlasnie cos takiego mi kazal brac. Wiec rozumiem ze te omega6 jest niebezpieczne w drugiej fazie?

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem Tobie: tak, jest niebezpieczne, nie bierz i unikaj, bo zwyczajnie mogę się mylić ;) Ja podzieliłam sobie omega6 i omega3 na dwa opakowania i w pierwszej fazie biorę wiesiołek a w drugiej omega3. Może po prostu zapytaj lekarza? Powiedz, że czytałaś (tylko nie mów, że na forum :P ) j.w. i chcesz się upewnić. Ja się zawsze stosuję do zaleceń lekarza, bez względu na to, co jest napisane w internecie ;)

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Neverland Znajoma

Wysłany: 16 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek może wywoływać mikroskurcze i lepiej go brać od pierwszego dnia cyklu do owulacji, a później zrobić przerwę.

Faktem jest, że dziewczyny namiętnie stosują wiesiołka i herbatkę z malin na przyspieszenie porodu i wywołanie skurczy :D

Oeparola nie brałam, ale z własnego doświadczenia polecam polskiego Gala.

• Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Oeparol, od pierwszego dnia cyklu do ovu, wielu lekarz sie do tego przychyla, bo wiesiolek moze wywolac mikroskurcze, co lekarz to opinia, ale wychodze z zalozenia, ze jesli jest nawet mala szansa, ze cos zaszkodzi to lepiej brac mniej niz wiecej, kwasy z tego co wiem mozna brac caly cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biore oeparol ale na wlasna reke...to nawet nie cjodzi chyba o kwasy omega, ale wiesiolek sam w sobie tak działa.
    W 2 fazie cyklu bezpieczny jest olej lniany lub siemie lniane samo w sobie...i tez poprawia śluz.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ