olej z wiesiołka
-
nick nieaktualny
-
Generalnie poradziłabym Tobie, by słuchać lekarza, bo to on jest specjalistą, nie żadna z nas, jednakże, teraz jest inaczej. Olej z wiesiołka może powodować mikroskurcze macicy i powinno się go brać do owulacji. Ja po owulacji biorę omega3, który jest trudniej przyswajalny z pożywienia - zresztą tak też zaleciła mi dietetyk.
Mało tego, moja koleżanka, pod koniec ciąży - z zalecenia ginekologa - brała olej z wiesiołka by przyspieszyć poród.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualny
-
Nie powiem Tobie: tak, jest niebezpieczne, nie bierz i unikaj, bo zwyczajnie mogę się mylić Ja podzieliłam sobie omega6 i omega3 na dwa opakowania i w pierwszej fazie biorę wiesiołek a w drugiej omega3. Może po prostu zapytaj lekarza? Powiedz, że czytałaś (tylko nie mów, że na forum ) j.w. i chcesz się upewnić. Ja się zawsze stosuję do zaleceń lekarza, bez względu na to, co jest napisane w internecieIVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Wiesiołek może wywoływać mikroskurcze i lepiej go brać od pierwszego dnia cyklu do owulacji, a później zrobić przerwę.
Faktem jest, że dziewczyny namiętnie stosują wiesiołka i herbatkę z malin na przyspieszenie porodu i wywołanie skurczy
Oeparola nie brałam, ale z własnego doświadczenia polecam polskiego Gala. -
Biorę Oeparol, od pierwszego dnia cyklu do ovu, wielu lekarz sie do tego przychyla, bo wiesiolek moze wywolac mikroskurcze, co lekarz to opinia, ale wychodze z zalozenia, ze jesli jest nawet mala szansa, ze cos zaszkodzi to lepiej brac mniej niz wiecej, kwasy z tego co wiem mozna brac caly cykl.
-
nick nieaktualny
-