X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Oocyty i zarodki - wytłumaczcie proszę
Odpowiedz

Oocyty i zarodki - wytłumaczcie proszę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się nie mogliśmy z doktorem doliczyć w wynikach, więc dzisiaj poprosił embriologów o wyjaśnienie, i dostałam taką informację:

"11 zapłodnionych; 1 transferowany, 1 zamrożony, 4 w obserwacji (...), 3 zregenerowały, 1 zapłodnienie nieprawidłowe i 1 zarodek w lizie. - w sumie 11."

Co to znaczy "zregenerowały" i "w lizie"?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdegenerowaly czyli obumarły- padły. Tam jest błąd w słowie. Z tą "liza" też może być błąd 😅

• Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Z "lizą" to mam też "xliza" w papierach w 2 miejscach, więc chyba nie literówka.

W każdym razie zadzwonili właśnie z kliniki, że te obserwowane też padły, więc finalnie mam kropkę w brzuszku i jedną mrożonkę. Mam nadzieję, że to w brzuszku się ładnie zadomowi i nie będę się przejmować resztą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2022, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodek w lizie to zarodek w stanie rozkladu. Charakterystyczne jest tu to, że ten rozkład następuje przez uszkodzenie błony komórkowej zarodka. Jest to proces nieodwracalny więc przykro mi ale nic już z niego nie będzie😒

Kluska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ