X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Opryszczka narzadów płciowych (Hsv) przyczyna nieplodnosci?
Odpowiedz

Opryszczka narzadów płciowych (Hsv) przyczyna nieplodnosci?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was spotkala sie z takim twierdzeniem i wie cos wiecej na ten temat? w necie sa okrojone info.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z punktu widzenia typowo biologicznego, to dla organizmu, by przetrwał dużo istotniejsza jest walka z tak poważnym wirusem niż "pozwolenie mu" wówczas na ciążę. Ponadto płód nie jest chroniony przez łożysko przed wirusem opryszczki (tej genitalnej postaci) więc natura na ciążę "nie pozwala", bo ryzyko poronienia i poważnych wad jest zbyt duże.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ