SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Organizm odrzuca zarodek
Odpowiedz

Organizm odrzuca zarodek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adinka Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Ktoś z Was mierzył się może z problemem odrzucania przez organizm zarodka? Możecie zdradzić który lekarz specjalizuje się w takich sytuacjach? Gdzie się udać po pomoc? Badania immunologiczne nie przyniosły odpowiedzi...

Adinka
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adinka wrote:
    Czy Ktoś z Was mierzył się może z problemem odrzucania przez organizm zarodka? Możecie zdradzić który lekarz specjalizuje się w takich sytuacjach? Gdzie się udać po pomoc? Badania immunologiczne nie przyniosły odpowiedzi...
    Napisz więcej, co masz na myśli. Chodzi o poronienia czy brak implantacji? Jakie badania już zrobiłaś?

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, allo 0%, cross ~50%, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰
    age.png
  • Brandy Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja od jakiegoś czasu leczę się u dr Mariana Malinowskiego, który zajmuje się m.in. poronieniami nawykowymi, problemami z implantacją i immunologią. Przyjmuje stacjonarnie w Warszawie i online.

• Adinka Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brandy wrote:
    Cześć, ja od jakiegoś czasu leczę się u dr Mariana Malinowskiego, który zajmuje się m.in. poronieniami nawykowymi, problemami z implantacją i immunologią. Przyjmuje stacjonarnie w Warszawie i online.
    Dziękuję serdecznie za podpowiedź. Jak oceniasz pomoc i zaangażowanie lekarza w Twój problem? Czy był/jest w stanie pomóc?

Adinka
  • Adinka Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Napisz więcej, co masz na myśli. Chodzi o poronienia czy brak implantacji? Jakie badania już zrobiłaś?
    Brak implantacji. Trochę tych badań było z ważniejszych to chyba Allo-MLR ponad 40%. Brak genów dla receptorów aktywujących KIR, przed transferem zalecony accofil i prograf. Dziękuję za ewentualne wskazówki.

Adinka
  • Brandy Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adinka wrote:
    Dziękuję serdecznie za podpowiedź. Jak oceniasz pomoc i zaangażowanie lekarza w Twój problem? Czy był/jest w stanie pomóc?
    Ja mam u niego dopiero pierwszą stymulację po zmianie kliniki, w przyszłym tygodniu punkcja. Ale czytałam wcześniej dużo dobrych opinii. Jestem zadowolona, bo widzę zaangażowanie.

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adinka wrote:
    Brak implantacji. Trochę tych badań było z ważniejszych to chyba Allo-MLR ponad 40%. Brak genów dla receptorów aktywujących KIR, przed transferem zalecony accofil i prograf. Dziękuję za ewentualne wskazówki.
    Zarodki były przebadane?
    Czy macica była sprawdzona?

U mnie 4x beta 0 (transfery zdrowych zarodków), wyszło hiporeceptywne endometrium w badaniu IPLE (czyli leki immunologiczne jeszcze bardziej hamują moje endometrium), a w minihistero mikropolipy i adenomioza. Leczyłam się u 3 immunologów, najpierw Malinowski i szczepienia (wyniki się pogorszyły), potem u dr Jarosz, do ostatniego piątego transferu prowadził mnie dr Sydor.

Edit: Myślę, że w przypadku kilku transferów z brakiem implantacji (nie wiem ile u Ciebie już ich było, bo nie napisałaś a stopka pusta) najważniejsza diagnostyka to histeroskopia u dobrego fachowca🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 17:59

teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

IPLE & minihistero❌
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰
    age.png
  • Adinka Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Zarodki były przebadane?
    Czy macica była sprawdzona?

U mnie 4x beta 0 (transfery zdrowych zarodków), wyszło hiporeceptywne endometrium w badaniu IPLE (czyli leki immunologiczne jeszcze bardziej hamują moje endometrium), a w minihistero mikropolipy i adenomioza. Leczyłam się u 3 immunologów, najpierw Malinowski i szczepienia (wyniki się pogorszyły), potem u dr Jarosz, do ostatniego piątego transferu prowadził mnie dr Sydor.

Edit: Myślę, że w przypadku kilku transferów z brakiem implantacji (nie wiem ile u Ciebie już ich było, bo nie napisałaś a stopka pusta) najważniejsza diagnostyka to histeroskopia u dobrego fachowca🙂
    Dziękuję za wiadomość. Histeroskopia wykonana 2 msc przed ostatnim transferem. Badanie nie wykazało nieprawidłowości... Ostatni transfer też po konsultacji u dr Sydora... :-(. Trochę brakuje mi pomysłów gdzie szukać przyczyny niepowodzeń....:-(

Adinka
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adinka wrote:
    Dziękuję za wiadomość. Histeroskopia wykonana 2 msc przed ostatnim transferem. Badanie nie wykazało nieprawidłowości... Ostatni transfer też po konsultacji u dr Sydora... :-(. Trochę brakuje mi pomysłów gdzie szukać przyczyny niepowodzeń....:-(
    Stan zapalny endometrium (cd138) był wykluczony?

Może poczytaj też o badaniu IPLE, dopytaj dr jeśli będziesz jeszcze się u niego konsultować. U mnie to całkowicie zmieniło przygotowanie do transferu.

teratozoospermia

03.2023 - 03.2025

IPLE & minihistero❌
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ