X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Osocze bogatoplytkowe - endometrium
Odpowiedz

Osocze bogatoplytkowe - endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 24 maja, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Czy jest tu na forum ktoś, kto zdecydował sie na osocze w przypadku problemów z endometrium? Decydowaliście sie na wlew domaciczny czy histeroskopie z nakłuwaniem endometrium? Przyniosło efekty?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Michasia🌸 Znajoma

Wysłany: 24 maja, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Hej,

Czy jest tu na forum ktoś, kto zdecydował sie na osocze w przypadku problemów z endometrium? Decydowaliście sie na wlew domaciczny czy histeroskopie z nakłuwaniem endometrium? Przyniosło efekty?

Część.Tak u mnie wlewy z osocza pomogły ma cienkie endometrium .Wcześniej estrogeny dopochwowo ,doustnie ,w sprayu ,medargin ,suplementy różne dieta co prawda dobiło zaledwie do 6,5mm/ 7 mm wcześniej miewałam zaledwie 5 mm transfer udany .

Księgowa lubi tę wiadomość

Walka z cieńkim endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
    3 x ivf 3 transfer udany 🙂
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia🌸 wrote:
    Część.Tak u mnie wlewy z osocza pomogły ma cienkie endometrium .Wcześniej estrogeny dopochwowo ,doustnie ,w sprayu ,medargin ,suplementy różne dieta co prawda dobiło zaledwie do 6,5mm/ 7 mm wcześniej miewałam zaledwie 5 mm transfer udany .

Dużo ich miałaś? Jeśli moge zapytać gdzie je robiłaś?
    Ja się wczoraj dowiedziałam właśnie o atrofii endometrium, moje ostatnie wyniki to max 5mm. Lekarz proponuje terapie estrogenami, ale właśnie ktoś podsunął mi kwestie osocze i zaczęłam szukać.

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Michasia🌸 Znajoma

Wysłany: 24 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Dużo ich miałaś? Jeśli moge zapytać gdzie je robiłaś?
    Ja się wczoraj dowiedziałam właśnie o atrofii endometrium, moje ostatnie wyniki to max 5mm. Lekarz proponuje terapie estrogenami, ale właśnie ktoś podsunął mi kwestie osocze i zaczęłam szukać.

Robiłam na Polnej w Poznaniu z tego co wiem to jest to coraz bardziej rozpowszechnianie .Miałam 3 wlewy .Ostatnio mój lekarz mówił o najnowszych doniesieniach z konferencji które mówią jeżeli szukamy przyczyny szukamy cienkiego endometrium i nie możemy znaleźć ,terapię estrogenami itd itp zawodzą to sprawę rozpatrujemy indywidualnie i transfery można robić na mniejszym endometrium niż te umowne 7 mm tym bardziej , że nie liczy się tylko grubość i coraz więcej badań naukowych to potwierdza skuteczność transferów na cieńszym endometrium niż 7 mm po indywidualnym rozpatrzeniu sprawy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 22:05

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia🌸 wrote:
    Robiłam na Polnej w Poznaniu z tego co wiem to jest to coraz bardziej rozpowszechnianie .Miałam 3 wlewy .Ostatnio mój lekarz mówił o najnowszych doniesieniach z konferencji które mówią jeżeli szukamy przyczyny szukamy cienkiego endometrium i nie możemy znaleźć to sprawę rozpatrujemy indywidualnie i transfery można robić na mniejszym endometrium niż te umowne 7 mm tym bardziej , że nie liczy się tylko grubość i coraz więcej badań naukowych to potwierdza skuteczność transferów na cieńszym endometrium niż 7 mm po indywidualnym rozpatrzeniu sprawy .

U mnie przyczyna jest atrofia, ale liczę, ze jeszcze uda mi sie powalczyć. Dziekuje Ci bardzo za informacje i gratuluję 🥰

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Michasia🌸 Znajoma

Wysłany: 24 maja, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    U mnie przyczyna jest atrofia, ale liczę, ze jeszcze uda mi sie powalczyć. Dziekuje Ci bardzo za informacje i gratuluję 🥰

Dziękuję 🙂 Tobie życzę powodzenia w walce 🙂✊

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 maja, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, w którym dniu cyklu miałaś robione te wlewy?

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Michasia🌸 Znajoma

Wysłany: 26 maja, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    A czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, w którym dniu cyklu miałaś robione te wlewy?

U mnie było do 10 dc tak sprawdzało się najlepiej ale z tego co wiem są różne mechanizmy podawania jeżeli chodzi o cykl też pewnie zależy dokładnie od problemu i w czym ma pomóc .

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 26 maja, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia🌸 wrote:
    U mnie było do 10 dc tak sprawdzało się najlepiej ale z tego co wiem są różne mechanizmy podawania jeżeli chodzi o cykl też pewnie zależy dokładnie od problemu i w czym ma pomóc .

Czyli raz w ciągu cyklu?

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Michasia🌸 Znajoma

Wysłany: 27 maja, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Czyli raz w ciągu cyklu?

W cyklu miałam jeden raz u mnie dopiero po dwóch cyklach było widać poprawę trzecie podanie było kolejny raz lepiej tutaj też indywidualnie u jednej mogą być efekty po pierwszym podaniu u innej dopiero po kilku podaniach może to pomóc ale nie musi nie mniej warto próbować 🙂

• Michasia🌸 Znajoma

Wysłany: 3 czerwca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko Ci jeszcze dać znać, że moja koleżanka również w tej samej klinice miała podawane osocze inaczej niż ja kilka razy w ciągu jednego cyklu w tym też przed samym trasferem więc zależy od przypadku u niej również pomogło więc tych mechanizmów podawania jest wiele transfer udany cienkie endometrium plus inne problemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 14:35

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ