Osocze bogatoplytkowe - endometrium
-
Hej,
Czy jest tu na forum ktoś, kto zdecydował sie na osocze w przypadku problemów z endometrium? Decydowaliście sie na wlew domaciczny czy histeroskopie z nakłuwaniem endometrium? Przyniosło efekty?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Hej,
Czy jest tu na forum ktoś, kto zdecydował sie na osocze w przypadku problemów z endometrium? Decydowaliście sie na wlew domaciczny czy histeroskopie z nakłuwaniem endometrium? Przyniosło efekty?
Część.Tak u mnie wlewy z osocza pomogły ma cienkie endometrium .Wcześniej estrogeny dopochwowo ,doustnie ,w sprayu ,medargin ,suplementy różne dieta co prawda dobiło zaledwie do 6,5mm/ 7 mm wcześniej miewałam zaledwie 5 mm transfer udany .Księgowa lubi tę wiadomość
Walka z cieńkim endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
3 x ivf 3 transfer udany 🙂 -
Michasia🌸 wrote:Część.Tak u mnie wlewy z osocza pomogły ma cienkie endometrium .Wcześniej estrogeny dopochwowo ,doustnie ,w sprayu ,medargin ,suplementy różne dieta co prawda dobiło zaledwie do 6,5mm/ 7 mm wcześniej miewałam zaledwie 5 mm transfer udany .
Dużo ich miałaś? Jeśli moge zapytać gdzie je robiłaś?
Ja się wczoraj dowiedziałam właśnie o atrofii endometrium, moje ostatnie wyniki to max 5mm. Lekarz proponuje terapie estrogenami, ale właśnie ktoś podsunął mi kwestie osocze i zaczęłam szukać.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Dużo ich miałaś? Jeśli moge zapytać gdzie je robiłaś?
Ja się wczoraj dowiedziałam właśnie o atrofii endometrium, moje ostatnie wyniki to max 5mm. Lekarz proponuje terapie estrogenami, ale właśnie ktoś podsunął mi kwestie osocze i zaczęłam szukać.
Robiłam na Polnej w Poznaniu z tego co wiem to jest to coraz bardziej rozpowszechnianie .Miałam 3 wlewy .Ostatnio mój lekarz mówił o najnowszych doniesieniach z konferencji które mówią jeżeli szukamy przyczyny szukamy cienkiego endometrium i nie możemy znaleźć ,terapię estrogenami itd itp zawodzą to sprawę rozpatrujemy indywidualnie i transfery można robić na mniejszym endometrium niż te umowne 7 mm tym bardziej , że nie liczy się tylko grubość i coraz więcej badań naukowych to potwierdza skuteczność transferów na cieńszym endometrium niż 7 mm po indywidualnym rozpatrzeniu sprawy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 22:05
Michasia🌸 wrote:Robiłam na Polnej w Poznaniu z tego co wiem to jest to coraz bardziej rozpowszechnianie .Miałam 3 wlewy .Ostatnio mój lekarz mówił o najnowszych doniesieniach z konferencji które mówią jeżeli szukamy przyczyny szukamy cienkiego endometrium i nie możemy znaleźć to sprawę rozpatrujemy indywidualnie i transfery można robić na mniejszym endometrium niż te umowne 7 mm tym bardziej , że nie liczy się tylko grubość i coraz więcej badań naukowych to potwierdza skuteczność transferów na cieńszym endometrium niż 7 mm po indywidualnym rozpatrzeniu sprawy .
U mnie przyczyna jest atrofia, ale liczę, ze jeszcze uda mi sie powalczyć. Dziekuje Ci bardzo za informacje i gratuluję 🥰Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:U mnie przyczyna jest atrofia, ale liczę, ze jeszcze uda mi sie powalczyć. Dziekuje Ci bardzo za informacje i gratuluję 🥰
Dziękuję 🙂 Tobie życzę powodzenia w walce 🙂✊Walka z cieńkim endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
A czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, w którym dniu cyklu miałaś robione te wlewy?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:A czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, w którym dniu cyklu miałaś robione te wlewy?
U mnie było do 10 dc tak sprawdzało się najlepiej ale z tego co wiem są różne mechanizmy podawania jeżeli chodzi o cykl też pewnie zależy dokładnie od problemu i w czym ma pomóc .Księgowa lubi tę wiadomość
Michasia🌸 wrote:U mnie było do 10 dc tak sprawdzało się najlepiej ale z tego co wiem są różne mechanizmy podawania jeżeli chodzi o cykl też pewnie zależy dokładnie od problemu i w czym ma pomóc .
Czyli raz w ciągu cyklu?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Czyli raz w ciągu cyklu?
W cyklu miałam jeden raz u mnie dopiero po dwóch cyklach było widać poprawę trzecie podanie było kolejny raz lepiej tutaj też indywidualnie u jednej mogą być efekty po pierwszym podaniu u innej dopiero po kilku podaniach może to pomóc ale nie musi nie mniej warto próbować 🙂Księgowa lubi tę wiadomość
Chciałam tylko Ci jeszcze dać znać, że moja koleżanka również w tej samej klinice miała podawane osocze inaczej niż ja kilka razy w ciągu jednego cyklu w tym też przed samym trasferem więc zależy od przypadku u niej również pomogło więc tych mechanizmów podawania jest wiele transfer udany cienkie endometrium plus inne problemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 14:35