X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Oviklinika WAW
Odpowiedz

Oviklinika WAW

Oceń ten wątek:
  • Insane Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Zależy co zostanie Ci przepisane. Mi przed stymulacją zalecono tzw. priming estrogenowy - przyjmowałam estrofem od 16dc do miesiączki. Estrofem jest w pełni płatny. Też ewentualnie progesteron do transferu jest w pełni płatny. Ja za leki do transferu (na 15 dni) płaciłam w aptece około 800 zł. Wystarcza ci do transferu i na 10 dpt.

Typowe leki do stymulacji są refundowane i co 3 miesiące ministerstwo publikuje ceny. Wrzucam publikacje z dziś:

f744573301710.jpghttps://zapodaj.net/plik-E6KVohQrCV

Ooo fantastycznie ☺️ bardzo Ci dziękuję

40 tc 💔
  • BetiK Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka25 wrote:
    Betik super że taki wynik! Gratulacje! Ale zastanawia mnie jak z programu udało się zapłodnić 7, nam lekarz powiedział że maksymalnie mogą zapłodnić 6…

Dokładnie tak jak napisała Valie05, u męża jest bardzo słabe nasienie i z tej racji że w pierwszej procedurze nic nie przetrwało, a dodatkowo lekarz wiedział jak bardzo przerażona jestem że znowu się nie uda to powiedział, że zapłodnią wszystkie 14 komórek, chociaż powinno się właśnie maksymalnie 6, a resztę do zamrożenia.

• BetiK Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    U dr Pankiewicz. Mam nadzieję, że dobrze trafiliśmy. Na razie bardzo mi odpowiada, a ja mam problem z zaufaniem do lekarzy.

Co do ilości zapładnianych komórek, to też już mamy info, że raczej będziemy mieli więcej niż 6 (o ile uda się więcej wyhodować).

Już jesteśmy po kwalifikacji i lecimy dalej 😉 za trzy tygodnie wizyta rozpoczynająca stymulację.

A powiedzcie proszę, ile Was liczyli w Ovi za leki do stymulacji? Zdaję sobie sprawę, że to wszystko zależy, ale myślałam, że dostaje się recepty jakieś częściowo refundowane do wykupowania we własnym zakresie, a dostałam info, że część leków jest od nich i wtedy 100% płatne.

Ja przed stymulacją nie miałam żadnych leków, od razu zaczęłam zastrzykami które były refundowane, w klinice kupowałam tylko 3 zastrzyki gonapeptyl i jeszcze takie czopki które aplikuje sie przed punkcją. Resztę kupowałam zawsze w aptece. Ja że nie jestem z Warszawy to zawsze po wyjściu z kliniki jechałam do najbliższej apteki dr. Max, którą w klinice polecają bo zawsze mają wszystkie leki, niektóre apteki ( a w szczególności poza Warszawą) nie mają takiego asortymentu.

Insane lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam aptekę na metrze Centrum. Nie miałam nigdy problemów tam z dostaniem leków.

https://maps.app.goo.gl/Hv3gePYtdVWS9Taa8

Insane lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901
  • Zuza93 Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Też jestem nowa, w lutym mamy pierwszą wizytę u profesora Laudanskiego. Jakie badania warto zrobić przed wizytą? Na co powinniśmy się przygotować?

• Insane Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza93 wrote:
    Cześć! Też jestem nowa, w lutym mamy pierwszą wizytę u profesora Laudanskiego. Jakie badania warto zrobić przed wizytą? Na co powinniśmy się przygotować?

Mi przez telefon pani z recepcji od razu zasugerowała umówienie się na badanie nasienia kilka dni wcześniej i zrobienie (u siebie) tych badań hormonalnych pierwszych dni cyklu i AMH.
    https://oviklinika.pl/pierwsza-wizyta/
    Te badania są tam na dole wyszczególnione, że z czym się niby wychodzi z pierwszej wizyty.
    A jak macie to od razu, to już jest jakiś punkt zaczepienia, a powinny być w miarę aktualne.
    Dalej już pokieruje lekarz w zależności od historii leczenia. Ja już na przykład miałam drożność robioną wcześniej (a to też jedna z takich podstaw) i całą stertę innych badań, więc mnie skierowano od razu na histeroskopię z biopsją, bo tego akurat robionego nie miałam. No ale to już jak pisałam na pewno zależy od przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 19:58

40 tc 💔
  • Zuza93 Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, seminogramy mamy, faktycznie muszę zrobić dodatkowo badania hormonów.
    A jak generalnie odbieracie klinikę? Jedziemy tam z dolnego Śląska, zastanawiam się czy faktycznie warto🤔

BetiK lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza93 wrote:
    A jak generalnie odbieracie klinikę? Jedziemy tam z dolnego Śląska, zastanawiam się czy faktycznie warto🤔

Czy warta tylu godzin w aucie to nie wiem (właśnie dzisiaj wracałam z okolic Jeleniej, więc droga długa), ale sama mogę powiedzieć, że czuje się zaopiekowana w klinice. A powiedz czemu Warszawa a nie klinika np. we Wrocławiu?

👩🏼 91’ (33)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
  • Nadzieja31 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My w Ovi od maja 2022.
    Obecnie ciąża bliźniacza 10 tydzień ( transfer 2 ostatnich zarodków)
    Wizyty różnie choć w większej ilości u profesora Laudańskiego. Było różnie…. Wcześniejsze transfery niestety nie przynosiły efektu, a beta nawet nie ruszała :( duuużo badań zarówno jeżeli chodziło o mnie jak i o męża… w końcu padło biopsja endometrium ! I chyba mieliśmy powód nieudanych transferów. Brałam antybiotyk i sterydy ( które de facto biorę do tej pory) i udało się. Podane 2 zarodki przyjęły się. Wizyty naprzemienne raz u
    Profesora raz u docenta uważam za pozytyw. Każdy z jakimś nowym pomysłem i chyba dzięki temu udało nam się. Atmosfera jak najbardziej przyjazna. A Panie embriolog myślę, że idealne osoby na danym stanowisku. Szczególnie jedna Pani embriolog mnie urzekła ona walczy o to żeby każdemu się udało i nam pomogła w spełnieniu marzenia

Insane, Valie05 lubią tę wiadomość

• Insane Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja31 wrote:
    Hej. My w Ovi od maja 2022.
    Obecnie ciąża bliźniacza 10 tydzień ( transfer 2 ostatnich zarodków)
    Wizyty różnie choć w większej ilości u profesora Laudańskiego. Było różnie…. Wcześniejsze transfery niestety nie przynosiły efektu, a beta nawet nie ruszała :( duuużo badań zarówno jeżeli chodziło o mnie jak i o męża… w końcu padło biopsja endometrium ! I chyba mieliśmy powód nieudanych transferów. Brałam antybiotyk i sterydy ( które de facto biorę do tej pory) i udało się. Podane 2 zarodki przyjęły się. Wizyty naprzemienne raz u
    Profesora raz u docenta uważam za pozytyw. Każdy z jakimś nowym pomysłem i chyba dzięki temu udało nam się. Atmosfera jak najbardziej przyjazna. A Panie embriolog myślę, że idealne osoby na danym stanowisku. Szczególnie jedna Pani embriolog mnie urzekła ona walczy o to żeby każdemu się udało i nam pomogła w spełnieniu marzenia

Ogromnie gratuluję tego podwójnego szczęścia! Dużo zdrówka dla całej Waszej rodzinki ❤️

A reszta procesu przebiegała „standardowo”? Wystarczyło przeleczenie antybiotykami i sterydami, czy dołożyliście coś jeszcze?

40 tc 💔

Wysłany: 7 stycznia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Ogromnie gratuluję tego podwójnego szczęścia! Dużo zdrówka dla całej Waszej rodzinki ❤️

A reszta procesu przebiegała „standardowo”? Wystarczyło przeleczenie antybiotykami i sterydami, czy dołożyliście coś jeszcze?

U nas ogólnie był problem z czynnikiem męskim …. Bardzo duży problem. Materiał pobrany podczas biopsji. I jak to powiedziała Pani embriolog materiał skrajnie trudny :( - płaciliśmy dodatkowo
    Za odwirowywanie i jeszcze inne dodatkowe kwestie…. Według mnie przeliczenie pomogło, gdyż wcześniej uzyskaliśmy bardzo ładne blasotocysty a nawet nie drgnęła beta. Ten ostatni transfer był z zarodków 3 dniowych. Szczerze mówiąc nie sądziłam że się przyjmie , a tu niespodzianka przyjęły się dwa 😍😍
    Ogólnie na ten moment mam bardzo dużo leków podtrzymujących, w 7 tygodniu miałam krwotok okazało się że zrobił się krwiak i było zagrożenie poronieniem.

• Insane Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja31 wrote:
    U nas ogólnie był problem z czynnikiem męskim …. Bardzo duży problem. Materiał pobrany podczas biopsji. I jak to powiedziała Pani embriolog materiał skrajnie trudny :( - płaciliśmy dodatkowo
    Za odwirowywanie i jeszcze inne dodatkowe kwestie…. Według mnie przeliczenie pomogło, gdyż wcześniej uzyskaliśmy bardzo ładne blasotocysty a nawet nie drgnęła beta. Ten ostatni transfer był z zarodków 3 dniowych. Szczerze mówiąc nie sądziłam że się przyjmie , a tu niespodzianka przyjęły się dwa 😍😍
    Ogólnie na ten moment mam bardzo dużo leków podtrzymujących, w 7 tygodniu miałam krwotok okazało się że zrobił się krwiak i było zagrożenie poronieniem.

Będę trzymała kciuki, żeby dobrze zostało już do końca.

U mnie beta drgnęła raz i widać w mojej stopce, jak się skończyło… Poza tym nic. Ciągle zero. Łącznie już jakieś trzy lata prób mimo, że owulacje mam co miesiąc i parametry nasienia też mamy dobre. Miałam robionych wiele badań, łącznie z biopsją endometrium i przyczyny nie widać. Lekarka mówi, że na in vitro dobrze rokujemy, więc mam nadzieję, że faktycznie to będzie rozwiązanie dla nas.

40 tc 💔

Wysłany: 7 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Będę trzymała kciuki, żeby dobrze zostało już do końca.

U mnie beta drgnęła raz i widać w mojej stopce, jak się skończyło… Poza tym nic. Ciągle zero. Łącznie już jakieś trzy lata prób mimo, że owulacje mam co miesiąc i parametry nasienia też mamy dobre. Miałam robionych wiele badań, łącznie z biopsją endometrium i przyczyny nie widać. Lekarka mówi, że na in vitro dobrze rokujemy, więc mam nadzieję, że faktycznie to będzie rozwiązanie dla nas.

Bardzo dziękuję ☺️ Również trzymam kciuki za Was ❤️ Wiem, że czasami jest trudno u nas prawie 7 lat walki. Było różnie… czasami brak już było i siły psychicznej i fizycznej i niestety, obciążenie duże jeżeli chodzi o finanse… ale mam nadzieje, że już będzie dobrze…
    Właśnie zobaczyłam w stopce 😞 Tak bardzo mi przykro … szczerze współczuję 🥺😔

• Insane Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja31 wrote:
    Bardzo dziękuję ☺️ Również trzymam kciuki za Was ❤️ Wiem, że czasami jest trudno u nas prawie 7 lat walki. Było różnie… czasami brak już było i siły psychicznej i fizycznej i niestety, obciążenie duże jeżeli chodzi o finanse… ale mam nadzieje, że już będzie dobrze…
    Właśnie zobaczyłam w stopce 😞 Tak bardzo mi przykro … szczerze współczuję 🥺😔

Dziękuję. Było (i bywa nadal) naprawdę ciężko, ale ostatnio wróciła do mnie odwaga do optymizmu i myśli, że jeszcze będzie dobrze. Najważniejsze, to się nie poddać.

40 tc 💔
  • Esti84 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również w Oviklinice.
    Po wielu przejściach postawiłam od razu na procedurę z AK.
    Na idealną dawczynię czekaliśmy ponad 3 miesiące. Z 6 komórek dawczyni otrzymaliśmy 4 super zarodki.
    Pierwszy transfer świeży nieudany. W wigilię miałam kolejny i zdarzył się cud świąteczny :)
    Wczoraj 14dpt beta 1078 ! 22 stycznia mam wizytę potwierdzającą ciążę . Mam nadzieję , że usłyszę też serduszko.

Nadzieja31, BetiK, Valie05, PannaMigotka_88 lubią tę wiadomość

Ona 84rocznik AMH 0,74 ->2022r.

Start 2022 Invimed Wwa
    I procedura październik 22 - pobrane 4 komórki- 0 zarodków
    II procedura listopad 22 - pobrano 2 komórki - 0 zarodków
    III procedura grudzień 22- pobrano 3 komórki - 0 zarodków
    2023 klinika Eurofertil Czechy
    IV procedura luty 23- pobrano 4 komórki - 1 zarodek ( zdrowy genetycznie )
    V procedura marzec 23 - pobrano 2 komórki - 1 zarodek ( mozaika nie do transferu )
    28.04.23 - 1 transfer zdrowej blastocysty - nieudany :(
    VI procedura 3 lipiec 23 -pobrano 2 komórki - 2 zarodki ( 2 chore :( )
    VII procedura 19 lipiec 23- pobrano 4 komórki - 2 zarodki ( 1 zdrowy , drugi chory )
    VIII procedura 16 sierpień 23 - pobrano 3 komórki - 0 zarodków :(
    Histeroskopia diag. i badanie CD 138 CD 56 -> 4 października
    13 grudzień 23- transfer zdrowego zarodka (encorton+prograf) nieudany :(
    In vitro z KD Oviklinika
    zapłodniono 6 komórek -> 4 zarodki
    19 listopad 24r- transfer świeży blastocysty( encorton+prograf+clexane)
    8dpt beta 0.2 :(
  • Insane Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti84 wrote:
    Na idealną dawczynię czekaliśmy ponad 3 miesiące. Z 6 komórek dawczyni otrzymaliśmy 4 super zarodki.
    Pierwszy transfer świeży nieudany. W wigilię miałam kolejny i zdarzył się cud świąteczny :)
    Wczoraj 14dpt beta 1078 ! 22 stycznia mam wizytę potwierdzającą ciążę . Mam nadzieję , że usłyszę też serduszko.

Wspaniale! Gratulacje! ❤️

Esti84 lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • BetiK Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza93 wrote:

Wow, długa podróż 🙈 my odbieramy klinikę bardzo dobrze, czujemy się dobrze zaopiekowani, panie z recepcji zawsze miłe i uśmiechnięte, pomocne. Tak samo panie położne, zawsze wszystko wytłumaczą ze spokojem, całą uwagę poświęcają pacjentce, panie embriolozki to również wspaniałe kobiety, no i lekarze z którymi miałam styczność również odbieramy na duży plus. Nie zmienilibyśmy tej kliniki, a różne opinie czytałam o innych.

• BetiK Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti84 wrote:

Gratulacje! 😍

Esti84 lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na oficjalnej becie w 12 dpt. Przyjechałam o 7:45 spokój, cisza nikogo nie ma w poczekalni 😅 wynik 361 mUI/ml, od razu umówiłam wizytę potwierdzającą ciążę na 24 stycznia. Chyba jajko zniosę do tego czasu… może machnę jeszcze gdzieś usg pęcherzykowe w okolicach 15-nastego 🤣

Insane, Esti84, BetiK lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
  • Insane Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Ja dzisiaj byłam na oficjalnej becie w 12 dpt. Przyjechałam o 7:45 spokój, cisza nikogo nie ma w poczekalni 😅 wynik 361 mUI/ml, od razu umówiłam wizytę potwierdzającą ciążę na 24 stycznia. Chyba jajko zniosę do tego czasu… może machnę jeszcze gdzieś usg pęcherzykowe w okolicach 15-nastego 🤣

Widziałam na styczniowej grupie. Ogromne gratulacje! Niech kropeczek zdrowo rośnie 💚

Nadzieja31 lubi tę wiadomość

40 tc 💔
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ