X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ovitrelle bez monitoringu
Odpowiedz

ovitrelle bez monitoringu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prosze o pomoc, bo nie do konca wiem, co robić. Do tej pory monitorowałam cztery ostatnie owulacje, trzy z nich skońćzyły się zastrzykiem (pregnyl 2x, ovitrelle 1x). w tym cyklu mieliśmy sobie odpuscic, bo meza miało nie byc. Dzisiaj okazało się, że jednak przyjedzie i zastanawia mnie, czy może nie wziąć zastrzyku ovitrelle ktory mi jeszcze został w lodówce? Dokładnie wiedziałabym wtedy kiedy pecherzyk moze peknac, jesli w ogole jakis tam jest. Co myslicie? Brać w ciemno?

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki temat, rozumiem Cię,ale jak kompletnie nie wiesz co tam się dzieje u Ciebie to nie jest dobry pomysł, uwierz mi....
    Wiesz , nawet gdyby brać analogię to jej tak naprawdę nie ma bo każdy cykl możesz mieć inny tym bardziej,że jesteś bez stymulacji, nie wiesz czy w ogóle masz ten cykl owulacyjny. Złap jakiegokolwiek gina jutro rano, jak pęcherzyk będzie miał około 20 mm zapodaj sobie .

EDIT: jak podasz np. w ciemno, za wcześnie, zmarnujesz cykl, to lepiej nic nie podać , masz większe szanse.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 23:57

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a testów owulacyjnych nie kazał Ci lekarz robić? ja mialam monitoring w 9 dniu cyklu, lekarz kazal ok 12-13 dnia zacząć robić testy owu i jak wyjdzie pozytyw nastepnego dnia zastrzyk

Konstelacja lubi tę wiadomość

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Konstelacja Debiutantka

Wysłany: 22 października 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tvisha, w sumie to jest b.dobre rozwiązanie jak nie ma możliwości zrobienia monitoringu, bo tak czasami bywa....
    Tak jeszcze troszkę dodam od siebie, że można jeszcze skoczyć na badanie krwi a dokładniej na poziom etradiolu i jak jest powyżej 200 to jest już prawdopodobieństwo,że jest dojrzałe jajeczko .
    Powodzenia!

tvisha lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ