Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ovitrelle bez monitoringu
Odpowiedz

ovitrelle bez monitoringu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prosze o pomoc, bo nie do konca wiem, co robić. Do tej pory monitorowałam cztery ostatnie owulacje, trzy z nich skońćzyły się zastrzykiem (pregnyl 2x, ovitrelle 1x). w tym cyklu mieliśmy sobie odpuscic, bo meza miało nie byc. Dzisiaj okazało się, że jednak przyjedzie i zastanawia mnie, czy może nie wziąć zastrzyku ovitrelle ktory mi jeszcze został w lodówce? Dokładnie wiedziałabym wtedy kiedy pecherzyk moze peknac, jesli w ogole jakis tam jest. Co myslicie? Brać w ciemno?

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki temat, rozumiem Cię,ale jak kompletnie nie wiesz co tam się dzieje u Ciebie to nie jest dobry pomysł, uwierz mi....
    Wiesz , nawet gdyby brać analogię to jej tak naprawdę nie ma bo każdy cykl możesz mieć inny tym bardziej,że jesteś bez stymulacji, nie wiesz czy w ogóle masz ten cykl owulacyjny. Złap jakiegokolwiek gina jutro rano, jak pęcherzyk będzie miał około 20 mm zapodaj sobie .

EDIT: jak podasz np. w ciemno, za wcześnie, zmarnujesz cykl, to lepiej nic nie podać , masz większe szanse.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 23:57

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a testów owulacyjnych nie kazał Ci lekarz robić? ja mialam monitoring w 9 dniu cyklu, lekarz kazal ok 12-13 dnia zacząć robić testy owu i jak wyjdzie pozytyw nastepnego dnia zastrzyk

Konstelacja lubi tę wiadomość

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Konstelacja Debiutantka

Wysłany: 22 października 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tvisha, w sumie to jest b.dobre rozwiązanie jak nie ma możliwości zrobienia monitoringu, bo tak czasami bywa....
    Tak jeszcze troszkę dodam od siebie, że można jeszcze skoczyć na badanie krwi a dokładniej na poziom etradiolu i jak jest powyżej 200 to jest już prawdopodobieństwo,że jest dojrzałe jajeczko .
    Powodzenia!

tvisha lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ