X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ovitrelle - jak rozpoznać czy rzeczywiście doszło do owulacji???
Odpowiedz

Ovitrelle - jak rozpoznać czy rzeczywiście doszło do owulacji???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam do Was dziewczęta pytanie dotyczące owulacji po zastrzyku. W sobotę byłam na monitoringu owulacji, na prawym jajniku był pęcherzyk dominujący 18,9 mm. Około godz. 11:00 dostałam zastrzyk Ovitrelle w brzuch. Lekarz kazał się przytulać codziennie do wtorku. Kolejną wizytę mam dopiero 14.11.2017 r (10 dni później) a bardzo mnie ciekawi czy doszło do owulacji. Czy mogę to jakoś sprawdzić bez badania USG? Mam czasem kłucie w prawym jajniku i wczoraj jednorazowo popłynęła mi większa ilość ciągnącego, przezroczystego śluzu. Wczoraj i dziś zrobiłam test owulacyjny i wyszły dwie kreski. Czy to oznacza, że owulacja była?? Pęcherzyk pękł??? Proszę o rade:)

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, zbadaj sobie progesteron. Norma po tygodniu od owulacji to od 10 ng/ml w górę :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za info:)

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tylko usg

progesteron też rośnie przy przerośniętym pęcherzyku, przy zapadniętym

mało tego, siostra brała Ovitrelle i owu nie było

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ