X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Parens Kraków 2020
Odpowiedz

Parens Kraków 2020

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julia Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy ktoś podchodzi do in vitro w Parens Kraków?
    Proszę doradzicie od czego zacząć niepłodność idiopatyczna (kilka lat) .

Starania od zawsze
    12 lat razem
    Naprotechnologia
    Inseminacja 2017 😰
    Problemy z prolaktyna, polip ,
    Kwiecień 2019 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dr Janeczko to będzie moja 2 procedura u niego a ty do kogo chodzisz

• AgaJaga Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam u Janeczki. Teraz będzie nasza 2 wizyta i się okaże co dalej z nami będzie, póki co zlecił nam badania kariotypu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja idę na konsultacje w przyszłym tyg. Jestem przed ,3ivf ale w innej klinice,chce skonsultować przypadek z kimś innym

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie robicie kariotypy w prokocimiu ? A inmunologi wam nie zlecał ?

• Julia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja też chodzę do Janeczki, ja mam zlecone tylko podstawowe badania .
    Niepłodność idiopatyczna. Jak wygląda teraz sytuacja z dofinansowaniem w Krakowie orientujecie się jaka kwota jest finasowana przez miasto ?
    Robiłam również na własną rękę Ana1 Ana2 .

Starania od zawsze
    12 lat razem
    Naprotechnologia
    Inseminacja 2017 😰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia wrote:
    Hej
    Niepłodność idiopatyczna. Jak wygląda teraz sytuacja z dofinansowaniem w Krakowie orientujecie się jaka kwota jest finasowana przez miasto ?
    Nie mam pojęcia nie mieszkam w Krakowie 👍 nie mówił ci nic ewentualnie o konsultacji z immuno? Mi polecił sydora

• Julia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figunia wrote:
    Nie mam pojęcia nie mieszkam w Krakowie 👍 nie mówił ci nic ewentualnie o konsultacji z immuno? Mi polecił sydora

Właśnie ani słowa o immunologii
    Teraz czekam na wynik z wymazow 'jeśli to będzie ok ruszam dalej. Chce walczyć ale czuje też wielki strach I obawę przed kolejnym rozczarowaniem.

Starania od zawsze
    12 lat razem
    Naprotechnologia
    Inseminacja 2017 😰
  • Eli_81 Nowa

Wysłany: 26 lutego 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figunia wrote:
    Gdzie robicie kariotypy w prokocimiu ? A inmunologi wam nie zlecał ?

My badalismy kariotypy w diagnostyce. Badanie kupione przez stronę zdrowe.geny. Wygodniej i szybciej niż w prokocimiu. Poza tym chyba najtaniej.

Ja w parens zostałam skierowana na konsultacje do dr Sydora z zaleceniem zrobienia na wejściu badania allo MLR i NK.

• Eli_81 Nowa

Wysłany: 26 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia wrote:
    Hej

Sytuacja z dofinansowaniem w Krk nie wygląda wogole. Kolejne próby uruchomienia programu przez radę miasta są torpedowane przez wojewodę który uchyla kolejne uchwały ws programu miejskiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli_81 wrote:
    My badalismy kariotypy w diagnostyce. Badanie kupione przez stronę zdrowe.geny. Wygodniej i szybciej niż w prokocimiu. Poza tym chyba najtaniej.

Ja w parens zostałam skierowana na konsultacje do dr Sydora z zaleceniem zrobienia na wejściu badania allo MLR i NK.
    Też tak miałam zlecone ale dalej nie zaskoczyło i kazał zrobić CBA

• Eli_81 Nowa

Wysłany: 26 lutego 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zlecone jeszcze ana2, przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej i klasę główna immunoglobuliny. Przy niskim MLR i KIR AA udało nam się dopiero na zelaznym zestawie. Acard, heparyna i encorton

• Julia Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam głupie pytanie'czy podczas procedury przed podaniem zarodka można ćwiczyć?
    Ćwiczenia są moim jedynym oderwaniem od rzeczywistości tylko wtedy potrafię przestać myśleć o tym wszystkim.

* czekam na wyniki wymazow jak będzie ok to ruszam dalej, chociaż PH wysokie więc pewnie coś wyjdzie nie tak :( .

Starania od zawsze
    12 lat razem
    Naprotechnologia
    Inseminacja 2017 😰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ