X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Parens Krk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Po 3 ivf,przyszło mi zmienić klinikę i lekarza. Chcieliśmy leczyć się w Macierzynstwie, była już 1 wizyta. Odpowiada nam lekarz i odpowiadał fakt raczej dobrego laboratorium (lub opinii ,że jest dobre). W czasie leczenia,kiedy po jego 2 MSC chcieliśmy umówić wizytę w M. Okazało się,że nasz nowy lekarz już tam nie pracuje i przyjmuje w swoim gabinecie,a zabiegi robi właśnie w parens. Jak jest w tej klinice? Wiem,że to głupio brzmi,ale jak oceniacie pracę tamtejszych embriologow? Czy oni kontaktują się z lekarzem prowadzącym ivf i jakoś omawiają jakość komórek i rozwój zarodków? Każda opinia jest dla mnie ważna, bo przy 4 ivf ,wiedząc że raczej bywa gorzej niż lepiej chciałabym dobrze wybrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 10:59

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, jest wątek Parens:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/parens-krakow,16684.html

Może tu coś znajdziesz. Ja się zastanawialam nad Parens i Artvimed bo miałam fajnego doktora w Parens. Ostatecznie wybrałam Artvi, bo właśnie z różnych opini wydawalo mi sie, że to laboratorium w Parens najlepsze nie jest. Ale to tylko na podstawie opini na forach.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/parens-krakow,16684.html

Może tu coś znajdziesz. Ja się zastanawialam nad Parens i Artvimed bo miałam fajnego doktora w Parens. Ostatecznie wybrałam Artvi, bo właśnie z różnych opini wydawalo mi sie, że to laboratorium w Parens najlepsze nie jest. Ale to tylko na podstawie opini na forach.

Przeczytałam całe, nic konstruktywnego nie wyniosłam... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się lecze w Parens w czesniej miałam iVf w artvimed . Po punkcji będziesz otrzymywać bodajże 3 meile o ilości pobranych oocytach ich dojrzałości i ile udało się zaplodnil każda komórka opisana w kolejnym mailu ile zarodków powstało jakieś klasy jaka fragmentacja ewentualnie i kolejny ile zostało zamrożonych i czy wytrwały do 5 doby bo nie mroza wcześniej. O tyle jest lepiej niż w artvi że miałam.czarno na białym jak to wygląda w mailach A nie przez telefon gdzie z nerwów o wszystkim zapomniałam. Panie pielegniarki złote kobiety doradza jak trzeba pomoga wytłumaczą. Ja jestem osobiście zadowolona . Jeśli chodzi o efekt końcowy efekt końcowy wyglądał podobnie zarówno w artvi jak w parens jeśli chodzi o zarodki . Ale ja mam niestety problem z komórkami bo są beznadziejne i kolejne iVF mnie i lekarza w tym utwierdziły. Powodzenia 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figunia wrote:
    Ja się lecze w Parens w czesniej miałam iVf w artvimed . Po punkcji będziesz otrzymywać bodajże 3 meile o ilości pobranych oocytach ich dojrzałości i ile udało się zaplodnil każda komórka opisana w kolejnym mailu ile zarodków powstało jakieś klasy jaka fragmentacja ewentualnie i kolejny ile zostało zamrożonych i czy wytrwały do 5 doby bo nie mroza wcześniej. O tyle jest lepiej niż w artvi że miałam.czarno na białym jak to wygląda w mailach A nie przez telefon gdzie z nerwów o wszystkim zapomniałam. Panie pielegniarki złote kobiety doradza jak trzeba pomoga wytłumaczą. Ja jestem osobiście zadowolona . Jeśli chodzi o efekt końcowy efekt końcowy wyglądał podobnie zarówno w artvi jak w parens jeśli chodzi o zarodki . Ale ja mam niestety problem z komórkami bo są beznadziejne i kolejne iVF mnie i lekarza w tym utwierdziły. Powodzenia 😘
    Dziękuję,to ważna informacja. U nas też słabe kom. I chyba nie tylko to. Kto Cię leczył w parens?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie martw atmosfera tam przynajmniej dlamnie jest dużo bardziej komfortowa☺️ dr janeczko i tam zaczęłam też przygodę z dr sydorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 08:41

• natala72 Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

Wpis trochę stary więc chyba nieaktualny bo ja znalazłam aktualnie dobre opinie o labolatorium parens krakow :) Mają nowoczesny sprzet od badań niczym nie odbiegający od tych w innych klinikach a przy tym cenowo najlepiej wychodzi u nich właśnie. Też mają zaawansowane metody preparatyki nasienia z tegoo co się dowiedzialam. No i personel mocno zaangażowny i pomocny ;) Więc laboratorium wydaje mi się że na wysokim poziomie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ