Parens Krk
-
nick nieaktualnyHej. Po 3 ivf,przyszło mi zmienić klinikę i lekarza. Chcieliśmy leczyć się w Macierzynstwie, była już 1 wizyta. Odpowiada nam lekarz i odpowiadał fakt raczej dobrego laboratorium (lub opinii ,że jest dobre). W czasie leczenia,kiedy po jego 2 MSC chcieliśmy umówić wizytę w M. Okazało się,że nasz nowy lekarz już tam nie pracuje i przyjmuje w swoim gabinecie,a zabiegi robi właśnie w parens. Jak jest w tej klinice? Wiem,że to głupio brzmi,ale jak oceniacie pracę tamtejszych embriologow? Czy oni kontaktują się z lekarzem prowadzącym ivf i jakoś omawiają jakość komórek i rozwój zarodków? Każda opinia jest dla mnie ważna, bo przy 4 ivf ,wiedząc że raczej bywa gorzej niż lepiej chciałabym dobrze wybrać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 10:59
-
Milka, jest wątek Parens:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/parens-krakow,16684.html
Może tu coś znajdziesz. Ja się zastanawialam nad Parens i Artvimed bo miałam fajnego doktora w Parens. Ostatecznie wybrałam Artvi, bo właśnie z różnych opini wydawalo mi sie, że to laboratorium w Parens najlepsze nie jest. Ale to tylko na podstawie opini na forach.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Milka, jest wątek Parens:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/parens-krakow,16684.html
Może tu coś znajdziesz. Ja się zastanawialam nad Parens i Artvimed bo miałam fajnego doktora w Parens. Ostatecznie wybrałam Artvi, bo właśnie z różnych opini wydawalo mi sie, że to laboratorium w Parens najlepsze nie jest. Ale to tylko na podstawie opini na forach.
Przeczytałam całe, nic konstruktywnego nie wyniosłam... -
nick nieaktualnyJa się lecze w Parens w czesniej miałam iVf w artvimed . Po punkcji będziesz otrzymywać bodajże 3 meile o ilości pobranych oocytach ich dojrzałości i ile udało się zaplodnil każda komórka opisana w kolejnym mailu ile zarodków powstało jakieś klasy jaka fragmentacja ewentualnie i kolejny ile zostało zamrożonych i czy wytrwały do 5 doby bo nie mroza wcześniej. O tyle jest lepiej niż w artvi że miałam.czarno na białym jak to wygląda w mailach A nie przez telefon gdzie z nerwów o wszystkim zapomniałam. Panie pielegniarki złote kobiety doradza jak trzeba pomoga wytłumaczą. Ja jestem osobiście zadowolona . Jeśli chodzi o efekt końcowy efekt końcowy wyglądał podobnie zarówno w artvi jak w parens jeśli chodzi o zarodki . Ale ja mam niestety problem z komórkami bo są beznadziejne i kolejne iVF mnie i lekarza w tym utwierdziły. Powodzenia 😘
-
nick nieaktualnyFigunia wrote:Ja się lecze w Parens w czesniej miałam iVf w artvimed . Po punkcji będziesz otrzymywać bodajże 3 meile o ilości pobranych oocytach ich dojrzałości i ile udało się zaplodnil każda komórka opisana w kolejnym mailu ile zarodków powstało jakieś klasy jaka fragmentacja ewentualnie i kolejny ile zostało zamrożonych i czy wytrwały do 5 doby bo nie mroza wcześniej. O tyle jest lepiej niż w artvi że miałam.czarno na białym jak to wygląda w mailach A nie przez telefon gdzie z nerwów o wszystkim zapomniałam. Panie pielegniarki złote kobiety doradza jak trzeba pomoga wytłumaczą. Ja jestem osobiście zadowolona . Jeśli chodzi o efekt końcowy efekt końcowy wyglądał podobnie zarówno w artvi jak w parens jeśli chodzi o zarodki . Ale ja mam niestety problem z komórkami bo są beznadziejne i kolejne iVF mnie i lekarza w tym utwierdziły. Powodzenia 😘
-
nick nieaktualny
-
Anuśla wrote:Milka, jest wątek Parens:
Wpis trochę stary więc chyba nieaktualny bo ja znalazłam aktualnie dobre opinie o labolatorium parens krakow Mają nowoczesny sprzet od badań niczym nie odbiegający od tych w innych klinikach a przy tym cenowo najlepiej wychodzi u nich właśnie. Też mają zaawansowane metody preparatyki nasienia z tegoo co się dowiedzialam. No i personel mocno zaangażowny i pomocny Więc laboratorium wydaje mi się że na wysokim poziomie
-