X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) stwierdzone u mnie zespół PCO. Padło to na nas jak grom z jasnego nieba. W rezultacie udało nam się zajść w ciążę niestety ją poroniłam w 7 tyg :( jestem już po badaniach w szpitalu na które wysłała mnie moja Pani ginekolog. Badanie wyszły książkowe. Pani Doktor przepisała mi clostillbegyt. Ale jak to bywa przy PCO okresu nie ma, więc musiałam zrobić badania na progesteron wyszedł mniejszy niż 12, więc musiałam zacząć brać duphaston 3*1 tabletka przez 5 dni. W zeszłym miesiącu po duphastonie dostałam miesiączke w drugi dzień po odstawieniu tabletek, a teraz nic. Tylko ból piersi i od czasu do czasu kłocie w jajniku. Czy to normalne?

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka po duphastonie może przyjść nawet na piąty dzień od odstawienia.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka po duphastonie moze przyjsc nawet po 28dniach albo w ogole nie przyjsc ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście ;) w takim razie czekam dalej, łykam witaminki. Jak się nie pojawi to się skonsultuje z moja Panią Doktor sms-owo.

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po duphastonie możesz czekać nie 5 dni,a nawet 14 dni, także podany przez Ciebie czas nie jest niczym dziwnym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 09:26

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o samym PCOS sa juz dwa watki,wiec w tym temacie podczep sie do ktoregos z już istniejących :)

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ