X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) stwierdzone u mnie zespół PCO. Padło to na nas jak grom z jasnego nieba. W rezultacie udało nam się zajść w ciążę niestety ją poroniłam w 7 tyg :( jestem już po badaniach w szpitalu na które wysłała mnie moja Pani ginekolog. Badanie wyszły książkowe. Pani Doktor przepisała mi clostillbegyt. Ale jak to bywa przy PCO okresu nie ma, więc musiałam zrobić badania na progesteron wyszedł mniejszy niż 12, więc musiałam zacząć brać duphaston 3*1 tabletka przez 5 dni. W zeszłym miesiącu po duphastonie dostałam miesiączke w drugi dzień po odstawieniu tabletek, a teraz nic. Tylko ból piersi i od czasu do czasu kłocie w jajniku. Czy to normalne?

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka po duphastonie może przyjść nawet na piąty dzień od odstawienia.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka po duphastonie moze przyjsc nawet po 28dniach albo w ogole nie przyjsc ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście ;) w takim razie czekam dalej, łykam witaminki. Jak się nie pojawi to się skonsultuje z moja Panią Doktor sms-owo.

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po duphastonie możesz czekać nie 5 dni,a nawet 14 dni, także podany przez Ciebie czas nie jest niczym dziwnym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 09:26

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o samym PCOS sa juz dwa watki,wiec w tym temacie podczep sie do ktoregos z już istniejących :)

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ