Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) stwierdzone u mnie zespół PCO. Padło to na nas jak grom z jasnego nieba. W rezultacie udało nam się zajść w ciążę niestety ją poroniłam w 7 tyg :( jestem już po badaniach w szpitalu na które wysłała mnie moja Pani ginekolog. Badanie wyszły książkowe. Pani Doktor przepisała mi clostillbegyt. Ale jak to bywa przy PCO okresu nie ma, więc musiałam zrobić badania na progesteron wyszedł mniejszy niż 12, więc musiałam zacząć brać duphaston 3*1 tabletka przez 5 dni. W zeszłym miesiącu po duphastonie dostałam miesiączke w drugi dzień po odstawieniu tabletek, a teraz nic. Tylko ból piersi i od czasu do czasu kłocie w jajniku. Czy to normalne?

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka po duphastonie może przyjść nawet na piąty dzień od odstawienia.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka po duphastonie moze przyjsc nawet po 28dniach albo w ogole nie przyjsc ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście ;) w takim razie czekam dalej, łykam witaminki. Jak się nie pojawi to się skonsultuje z moja Panią Doktor sms-owo.

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po duphastonie możesz czekać nie 5 dni,a nawet 14 dni, także podany przez Ciebie czas nie jest niczym dziwnym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 09:26

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o samym PCOS sa juz dwa watki,wiec w tym temacie podczep sie do ktoregos z już istniejących :)

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ