X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCOS- DUPHASTON
Odpowiedz

PCOS- DUPHASTON

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej. Wiem że takich wątków jest miliony.
    Ale mam pytanie . Nie mogę zajsc w ciążę
    Ostatnio na wizycie lekarz stwierdził podejrzenie PCOS.
    cykle mam różne po 32- 36 dni.
    Lekarz zalecił brać duphaston od 19 dnia cyklu do 25.
    Jak myślicie czy to jest dobre rozwiązanie?

• wojaniela Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston powinno się brać po stwierdzonej owulacji. Inaczej może ją zablokować. Chyba ze celem jest wywołanie miesiączki. Generalnie progesteron jest wskazany przy problemach z faza lutealną. Ale żeby odniósł właściwy skutek musi być stosowany w odpowiednim momencie.

• PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie i tu jest problem ponieważ kazal się starać w tym miesiącu a owulacji jeszcze nie miałam a od jutra mam brać duphaston :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ