Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCOS, TORBIEL I KRWAWIENIE
Odpowiedz

PCOS, TORBIEL I KRWAWIENIE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natt_9978 Nowa

Wysłany: 11 września 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Od kilku miesięcy jestem pacjentką Kliniki Leczenia Niepłodności.
    Wszystko do tej pory szło pięknie, aż do czasu kiedy dowiedziałam się po USG że powstała mi około 3cm torbiel na prawym jajniku.
    Było to przeciwwskazaniem do dalszej stymulacji (aż do zniknięcia torbieli). Przepisał mi lek i ustalił wizytę w kolejnym cyklu.
    Od tamtej pory czułam się dobrze.
    Na wizytę poszłam w 2 dniu cyklu (który trwał 4 dni)
    Dziś jest 12 dzień od wizyty (czyli 14 dni po miesiączce) i zaczęłam mieć dziwne krwawienia.
    Nic mnie nie boli, czuje się dobrze, a na bieliźnie zobaczyłam najpierw lekko różowawą, a teraz brązową/brunatno brązową wydzielinę.
    Z partnerem staramy się współżyć systematycznie, zgodnie z zaleceniami, jednak po wiadomości o torbieli trochę to zaniedbaliśmy i współżycie było 12 dni temu.
    Nie wiem co o tym myśleć.
    Czuje się w porządku a nawet bardzo w porządku.
    Miewam raz na jakiś czas lekkie nudności na czczo. Czasem zawroty głowy podczas gorąca.
    Nie jest to jednak nic dziwnego dla mnie bo od zawsze źle reaguje na zmiany pogody.
    Mimo wszystko zastanawiam się jak to interpretować.
    Czy to przez tą torbiel mam rozstroje miesiączkowe...
    Czy to zagnieżdżenie zarodka ?
    Czy jest możliwe przy torbieli ?
    Co to takiego może być ...

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ