Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › PCOS, TORBIEL I KRWAWIENIE
Odpowiedz

PCOS, TORBIEL I KRWAWIENIE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natt_9978 Nowa

Wysłany: 11 września 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Od kilku miesięcy jestem pacjentką Kliniki Leczenia Niepłodności.
    Wszystko do tej pory szło pięknie, aż do czasu kiedy dowiedziałam się po USG że powstała mi około 3cm torbiel na prawym jajniku.
    Było to przeciwwskazaniem do dalszej stymulacji (aż do zniknięcia torbieli). Przepisał mi lek i ustalił wizytę w kolejnym cyklu.
    Od tamtej pory czułam się dobrze.
    Na wizytę poszłam w 2 dniu cyklu (który trwał 4 dni)
    Dziś jest 12 dzień od wizyty (czyli 14 dni po miesiączce) i zaczęłam mieć dziwne krwawienia.
    Nic mnie nie boli, czuje się dobrze, a na bieliźnie zobaczyłam najpierw lekko różowawą, a teraz brązową/brunatno brązową wydzielinę.
    Z partnerem staramy się współżyć systematycznie, zgodnie z zaleceniami, jednak po wiadomości o torbieli trochę to zaniedbaliśmy i współżycie było 12 dni temu.
    Nie wiem co o tym myśleć.
    Czuje się w porządku a nawet bardzo w porządku.
    Miewam raz na jakiś czas lekkie nudności na czczo. Czasem zawroty głowy podczas gorąca.
    Nie jest to jednak nic dziwnego dla mnie bo od zawsze źle reaguje na zmiany pogody.
    Mimo wszystko zastanawiam się jak to interpretować.
    Czy to przez tą torbiel mam rozstroje miesiączkowe...
    Czy to zagnieżdżenie zarodka ?
    Czy jest możliwe przy torbieli ?
    Co to takiego może być ...

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ